Obavijesti

Show

Komentari 4

Hus: Teško nam je kad umjesto Akijeva glasa čujemo neki drugi

Hus: Teško nam je kad umjesto Akijeva glasa čujemo neki drugi
4

Parni valjak ganuo je pulsku Arenu, a Hus kaže da nije prošlo dovoljno vremena da bend otupi na tugu i bol

VIDEO

Deset tisuća obožavatelja Parnog valjka pjevalo je iz svega glasa s bendom pjesme koje su obilježile generacije te još jednom odali počast životu Akija Rahimovskog u subotu navečer u Areni u Puli. Koncert je bio ispunjen emocijama i ljubavlju, a Husein Hasanefendić Hus (68) bio je posebno dirnut.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kristijan Rahimovski VIDEO

- Definitivno nije prošlo dovoljno vremena da se čovjek navikne ili otupi na bol da Akija nema. Naravno da je knedla u grlu svaki put kad umjesto Akijeva glasa čujemo neki drugi. Mislim da ćemo još sigurno, pogotovo nakon pulskog koncerta i kad dođe neki prazan hod, da ćemo tek tad zapravo ozbiljno osvijestiti cijelu situaciju - kaže nam Hus. Svakodnevno se šuška oko Akijeva nasljednika, a zanimalo nas je i je li Parni valjak ikad pomislio da bi u obzir mogla doći i pjevačica?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
storyeditor/2022-06-26/PXL_260622_94294699.jpg

- Nismo mi ništa o tome još razmišljali i razgovarali ozbiljno. Ja sam više nego dovoljno jasno rekao da je Aki nezamjenjiv. Akija zamijeniti je nemoguća misija jer je u jednoj osobi toliko prirodnog dara bilo i scensko ponašanje za pjevanje. On je pjevao sve te naše pjesme koje smo morali razdijeliti raznim pjevačima jer malo tko može sve to pjevati suvereno. Naravno, postoji želja da sviramo, do sada smo imali terapiju radeći na zagrebačkoj i pulskoj Areni. Kad ljeto prođe, kad se ne neki način ispraznimo i promislimo što ćemo i kako ćemo dalje - ljudi će znati. Objavit ćemo to na vrijeme - kaže nam glazbenik.

Članovi Parnog valjka koncert su započeli sa svojim Akijem, pjesmom "Za malo nježnosti", tijekom koje se mogao čuti njegov glas, dok je bend svirao instrumentalni dio. Zatim su im se na pozornici počeli pridruživati njihovi glazbeni gosti i prijatelji - kao prvi gost večeri pred publiku je stao Kiki Rahimovski (40). Zaredali su se Pero Galić, Massimo, Nermin Puškar, Neno Belan, Filip Rudan, Noa Rupčić, a kao nova gošća na ovom se koncertu bendu pridružila i perspektivna kantautorica Lu Jakelić.

Inače, šuška se kako bi upravo Filip Rudan (22) mogao naslijediti Akija.

- To je jako velika čast i jako mi je drago da publika tako reagira. To mi je stvarno jedan veliki 'push' za daljnji rad. A za budućnost ćemo još vidjeti, to će sve vrijeme pokazati - kaže nam Rudan. Dodaje da ima i velike ljetne planove.

Parni Valjak i prijatelji oprostili su se od Akija u pulskoj areni pred osam tisuća obožavatelja
Parni Valjak i prijatelji oprostili su se od Akija u pulskoj areni pred osam tisuća obožavatelja

- Zatvaram se u studio i radim na albumu koji bi trebao izaći početkom sljedeće godine - kaže. Posebno je bio emotivan i gost Massimo Savić (60).

- Mnogi su rekli nakon zagrebačke Arene - ‘pa nisi zvučao onako tipično svoje’. Da, jer to su te Akijeve visine. Nisam htio smetati bend, pogotovo u takvim trenucima - kaže. 

Parni valjak priredio spektakl u prepunoj pulskoj Areni
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija