Show

Komentari 7

Indijski redatelj tvrdi: 'Parazit' je plagijat mojeg filma iz 1999.

Indijski redatelj tvrdi: 'Parazit' je plagijat mojeg filma iz 1999.

Njegov film 'Minsara Kanna' izašao je još 1999. godine te prati siromašnog mladića koji se zaljubljuje u djevojku iz bogate obitelji, te tvrdi kako je Bong Joon-ho ukrao radnju...

Nakon što je osvojio četiri Oscara i ušao u povijest kao prvi strani film koji se okitio zlatnim kipićem u kategoriji najboljeg filma, 'Parazit' se opet našao u centru medija, no ovaj put u negativnom smislu. Indijski filmski producent P. L. Thenappan nedavno je izjavio kako je korejski južnokorejski film čisti plagijat njegovog filma 'Minsara Kanna'. 

Thenappan je izjavio kako će podići tužbu protiv redatelja Bong Joon-ho-a (50). 

- Bong Joon-ho je radnju ukrao iz mojeg filma. Da je situacija suprotna protiv mene bi već bila podignuta tužba. Ne vidim problem da ja podignem tužbu protiv plagijatora - izjavio je indijski redatelj za TNM News. 

Njegov film 'Minsara Kanna' izašao je još 1999. godine te prati siromašnog mladića koji se zaljubljuje u djevojku iz bogate obitelji. Sličnost sa južnokorejskim filmom nalazi se u tome što i u 'Minsara Kanni' obitelj lažira vlastite identitete kako bi se zaposlili kod bogate obitelji te se tako približili djevojci. Glavni lik je zaštitar, dok se njegova obitelj prerušava u kućne pomoćnike. 

Na tvrdnje o plagiranju odgovorila je i produkcija kuća CJ Entertainment zaslužna za 'Parazit'. 

- Do sad nismo primili nikakve pritužbe, a o optužbama za plagiranje saznali smo iz medija. U svakom slučaju, sve negiramo - stoji u priopćenju. Južnokorejski redatelj priznao je kako je inspiraciju za radnju filma dobio od situacija koje su mu se dogodile u vlastitom životu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci