Obavijesti

Show

Komentari 1

Redatelj 'Parazita' dočekan kao junak: 'Prvo ću oprati ruke...'

Redatelj 'Parazita' dočekan kao junak: 'Prvo ću oprati ruke...'
4

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oskar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film

VIDEO

Oko tri stotine novinara i obožavatelja dočekalo je u nedjelju redatelja filma 'Parazit' Bonga Joon-hoa (50) u južnokorejskoj Međunarodnoj zračnoj luci Incheon uz pljesak i oduševljenje nakon povratka iz Sjedinjenih Država. 

- Hvala vam na pljesku. I ja plješćem vama jer se svi tako dobro nosite s koronavirusom - kazao je Bong Joon-ho.

92nd Academy Awards - Oscars Photo Room - Hollywood

- Odmah ću vam se pridružiti u toj borbi tako što ću najprije temeljito oprati ruke. Sretan sam što sam stigao kući - rekao je uz osmijeh okupljenima. 

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oskar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Ukupno je osvojio četiri Oscara - za najbolji film, za najbolji međunarodni film, za režiju i za originalni scenarij.

92nd Academy Awards - Oscars Show - Hollywood

Bong je rođen 1969. u Južnoj Koreji, a najpoznatiji je po filmovima "Okja" (2017), "Snowpiercer" (2013) i "Sjećanja na umorstvo" (2003).

U fokusu filma su nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskoga društva kroz priče dviju povezanih obitelji. Članovi siromašne četveročlane obitelj spletkarenjem se uvlače u imućnu obitelj te se predstavljajući se kao međusobno nepovezani, visoko kvalificirani pojedinci, infiltriraju u domaćinstvo i upleću u neočekivane događaje.

Vanity Fair Oscar Party

Južnokorejci slave od prošlog tjedna. U lokalnim kinima i na tv-programima film se, uz ostala Bongova ostvarenja prikazuje ponovno. Redatelj i članovi glumačke postave 'Parazita' konferenciju za novinare održat će u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:38
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bitka 'teškaša' za Oscara: Više volim glumce koji suzdrže suze
TKO ĆE OSVOJITI KIPIĆ?

Bitka 'teškaša' za Oscara: Više volim glumce koji suzdrže suze

Banderas pamti Almodovarove riječi kad opisuje muške likove u svojim filmovima. Uvijek je govorio: 'Ne želim vlažne emocije. Glumci vole plakati jer mislite da je to demonstracija prave glume...'

Utrka za Oscara: Kladioničari predviđaju neuspjeh Jokera...
ŠTO VI MISLITE?

Utrka za Oscara: Kladioničari predviđaju neuspjeh Jokera...

Dick Polich, osnivač i vlasnik tvrtke Polich Tallix Fine Art Foundry, koja proizvodi kipiće, sin je hrvatskih emigranata. Za izradu 50 Oscara potrebna su tri mjeseca
'Film Joker ne bi trebao dobiti Oscara zbog poruke koju šalje'
NAPETOST PRED DODJELU

'Film Joker ne bi trebao dobiti Oscara zbog poruke koju šalje'

Joaquin Phoenix (45) vrlo je loše reagirao kad ga je filmski kritičar Robbie Collin pitao brine li ga da bi novi film 'mogao perverzno nadahnuti upravo takve ljude da povuku poteze koji bi mogli imati tragične posljedice'?