Obavijesti

Show

Komentari 30

Iskreni Vlado Kalember: Moju ''Anu'' ama baš nitko nije htio

Iskreni Vlado Kalember: Moju ''Anu'' ama baš nitko nije htio
6

Pjevač je za 'Panoramu' 24sata pričao o porocima, ljubavima i golotinji u studiju. Sjetio se kako je Dujmića nagovarao da pjeva s njim te mladenačke ljubavi, Lokice

VIDEO

Srebrna krila su postojala tri godine, a ja sam komisiji u Jugotonu svako malo nosio demo materijale. I dobivao odbijenice. Nekako smo se dočepali Đorđa Novkovića, donio sam mu doma snimke i prvi nam je rekao da dobro zvučimo. Obećao je napraviti nam pjesmu i potom me nazvati. Isti dan napisao je “Anu” i nazvao me je već sutradan ujutro, prisjeća se Vlado Kalember (62).

Unatoč ugledu i snazi imena Đorđa Novkovića, “Anu” je odbio prvo Jugoton, pa Suzy, a naposljetku i sarajevski Diskoton. Koji mjesec poslije javio im se Đorđe i rekao da je “Anu” ipak uspio progurati u Jugotonu. Pjesma je postala najveći hit tog ljeta. Bila je prva na svim postajama, ali nitko nije znao tko je pjeva jer su Jelavić i Kalember cijelo ljeto svirali u Vodicama, a Duško Mandić i Adi Karaselimović bili su u Zagrebu.

- Početkom listopada Saša Zalepugin nas je pozvao u njegovo ‘Nedjeljno popodne’. Tada je eksplodiralo, a sve ostalo poslije toga je povijest - prisjeća se Vlado Kalember, vječni ljepotan hrvatske estrade.

Devet godina bili su naš najpopularniji boy bend, omiljeni i u Bugarskoj, Rusiji... Vrhunac Srebrnih krila bilo je deset koncerata u Moskvi 1983. u dvorani koja prima 25.000 ljudi. Prodali su 250.000 karata. Na godinu su svirali oko 200 koncerata, a Vlado i danas pamti prvi:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije bio solistički jer smo imali samo ‘Anu’. Bila je to revija s pjevačima i manekenima, bilo je svega po malo. Išli smo po najvećim gradovima Jugoslavije i, kad bi nas najavili, svaka je sportska dvorana eksplodirala. No jako smo se bojali prvog koncerta u Zagrebu 1979. godine. S jednom smo pjesmom pokorili sve, a strahovali smo što će nam doma reći frendovi, kaže Vlado. 

Slava im, dodaje, nikad nije lupila u glavu. I danas se sjeća Dadine rečenice kad su oko ponoći, nakon nekog koncerta, hodali sami gradom.

- Toliko komada mašta o nama, a mi kao kreteni solo hodamo ulicama - rekao mu je. Uopće, tvrdi Kalember, nisu imali toliko djevojaka kako se mislilo. 

- Uhvatili smo nevjerojatan period showbizza. To je bilo vrijeme kad je bila velika fora lijepiti postere po zidu. Djevojke nisu bile fora ako nisu bile nečiji fan - kaže.

- Rajka Dujmića sam nagovarao da nastupa s nama, no on je bio odan svojim Novim fosilima, a Danijela Popovića sam izbacio iz benda jer se pravio važan. I nikad nisam varao... - dodaje Vlado.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...