Obavijesti

Show

Komentari 0

Ivan Dečak i Aljoša Šerić su odabrali najbolje albume 2013.

Ivan Dečak i Aljoša Šerić su odabrali najbolje albume 2013.
5

Donosimo vam top 5 najboljih albuma 2013. godine po izboru Ivana Dečaka i Aljoše Šerića. Čitajte i koje su albume odabrali Filip Dizdar, Mirela Priselac Remi i drugi

VIDEO

Kraj godine svi svjetski glazbeni časopisi obilježavaju odabirom najboljih albuma, pjesama i izvođača. Mi smo pitali hrvatske zvijezde koji su njima najbolji albumi. Donosimo vam top 5 najboljih albuma 2013. godine po izboru Ivana Dečaka (Vatra) i Aljoše Šerića (Pavel). Osim njih, pročitajte koje su albume odabrali Filip Dizdar, Mirela Priselac Remi, Nola i drugi.

Ivan Dečak izabrao je...

...Artctic Monkeys - AM

Moj osobni favorit godine. Preobražaj I brzinsko starenje Alexa Turnera i njegovih Monkeysa, preobrazili su ih iz internetske atrakcije  u ozbiljan i respektabilan bend, a njihov posljednji album "AM" u neiscrpno vrelo sjajnih, inspirativnih pjesama.

Arcade Fire - Reflektor

Da je samo mijena stalna dokazali su najnovijim albumom. Trebalo je smoći snage ili ako hoćete, trebalo je imati muda i ući u studio nakon mega hit albuma kakav je bio “The Suburbs”. Možda se nekima neće svidjeti njihovo skretanje sa sigurnog kolosjeka i eksperimentiranje  sa elektronikom, ali upravo to odvaja velike i posebne od malih i prosječnih bendova.

Suede - Bloodsports

Volim  glas Bretta Andersona, kao i zvuk Suedea, pa me oduševila vijest da nakon dugo vremena objavljuju novi album. Lijepo je vidjeti da su  se vratili ne samo kako bi odradili turneju i pokupili pare, već kako bi predstavili potpuno nov materijal.

Kings of Leon - Mechanical Bull

Nije ovo najbolje što je izašlo iz radionice braće Followill, ali čini se kako su sa "Mechanical Bull" albumom ipak malo  stali na loptu i vratili se svom bazičnom zvuku, što im po mom skromnom mišljenju, puno bolje pristaje. Nadam se da će nas još dugo častiti svojim pjesmama i albumima.

Perl Jam - Lightning Bolt

Lijepo je čuti kako se na najnovijem albumu  poigravaju stilovima, od  countryja, preko klasičnog, pametnog   popa, do heavy metala i grungea, a sve to skupa zapakirano u njihovom najnovijem albumu i dalje zvuči nepretenciozno, iskreno , Pear Jamovski. Nadam se samo kako ću u 2014. uspjeti otići na neki od najavljenih koncerata u Europi.

Aljoša Šerić odabrao je...

Jason Isbell - Southeastern

Bivši član "Drive By Truckers" je napravio jedan od najljepših alt country albuma uopće, a ne samo ove godine. Tekstova poput onog za "Elephant" ili "Songs that she sang in the shower" se ne bi posramio ni Springsteen, dok o melodijama ne treba posebno pričati, ovo je buduća klasika, evergreen, nešto poput Dylanovog "Blood on the tracks", Simonovog "One trick pony" ili Ryan Adamsovog "Heartbreaker".

The Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City

Četvorka koja svira eklektični pop i zvuči kao da Talking Headsi imitiraju Paula Simona, aranžmani su male disertacije na temu hrabrosti, rješenja koja iznenađuju svježinom, zabavni, melodični i pametnih tekstova.

Arctic Monkeys - AM

Album koji mi je vratio povjerenje u rock i električne gitare, britanci dokazuju kako mogu bit seksi i aktualni, njihova spremnost na promjene me učinila fanom, a još na ovogodišnjem INmusicu ih uopće nisam zarezivao.

Josh Ritter - The Beast In Its Tracks

Prekrasna introspekcija, post-breakup album izlječenja nastao nakon razvoda, i nakon 7 albuma iznenađuje autorska snaga i svježina Josha Rittera, vjerojatno najelokventnijeg mladog kantautora.

Vatra - VT

Napravili su obrade vlastitih pjesama gdje je svaka obrada bolja od originala, originala koji su većinom potvrđeni, zakucani hitovi, a to je izuzetno teško postići, produkcijsko remek djelo Jure i Pavla iz Svadbasa, najbolji rock album ove godine bez obzira što se zapravo radi o EP-u, kapa dolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete
STIŽE PRINOVA

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete

Šuškanja o prinovi krenula su krajem prošle godine, no sve je demantirao Tonči Huljić
Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene