Obavijesti

Show

Komentari 2

Ivan Dečak (Vatra): Promijenili smo skoro sve u svojoj glazbi

Ivan Dečak (Vatra): Promijenili smo skoro sve u svojoj glazbi
3

Konkretno u singlu ''Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)'' izbacili smo neke tekstualne dijelove u refrenima, čime smo dobili na poletnosti, kazao je frontmen

VIDEO

Grupa Vatra je nedavno snimila spot za pjesmu "Bilo je dobro dok je trajalo", a premijeru spota ćete ovog tjedna pogledati na našem portalu. Kako su snimali spot, koja im je bila ideja za video te što su promijenili u svojoj glazbi rekao nam je Ivan Dečak.

1. Koliko vam je trebalo da snimite spot za singl "Bilo je dobro dok je trajalo" i koja vam je prva ideja za video? 

Video spot za singl ''Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)'' zapravo je dokumentarističkog karaktera, sniman ove veljače u predivnom ambijentu Kazališta Virovitica gdje smo nastupili u sklopu Virkas festivala. Snimanje spota trajalo je koliko i sam koncert. Montaža je zato potrajala nešto duže.

Na pozornici su nam se te večeri pridružili naših dragih suradnici i prijatelji (Aljoša Šerić iz Pavela, Stipe Mađor i Ljubica Gurdulić iz Svadbasa).

Atmosfera je bila uistinu posebna, jedna od onih večeri kada se sve kockice poslože. Nije postojala nikakva barijera između nas na pozornici i ljudi u publici. Stoga smo odlučili da dokument tog koncerta bude vizualni identitet nove verzije pjesme ''Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)''. Moramo spomenuti i mladog redatelja Ivana Mijića koji se zajedno sa svojom ekipom suradnika primio snimanja i montaže video spota.

2. Pjesma je već dva tjedna u vrhu domaćih top lista. Kako vam se sviđa odaziv publike? 

Potpuno je neočekivano sve ovo što se na samom startu događa s pjesmom. Drago nam je da pjesma ima odličan ulaz i airplay na svim važnijim radio postajama. Nadamo se da će i spot  isto tako zaživjeti.

3. Po čemu se spot i pjesma razlikuju od originalne verzije iz 1999. godine?

Koristili smo drugačije materijale pri konstrukciji pjesme i videa. Osim iskustva kojeg smo, usudim se reći stekli kroz godine, bez zadrške smo koristili i svu tehnologiju koju pruža 2013. godina, a koja nam u dalekoj  1999. i nije bila toliko na raspolaganju. Ovog smo puta koristili instrumente koji nam nisu matični, igrali smo se... 

4. Kako vam je bilo ponovno snimati stare pjesme u malo drugačijem aranžmanu? 

Snimanje EP albuma, koji izlazi odmah nakon ljeta, bilo je potpuno guštanje.

U bend je došao novi član, basist Tomislav Šušak, te smo kroz usviravnje starih pjesama, a za potrebe nadolazećih koncerata, počeli kemijati po aranžmanima. To nam se učinilo interesantno, svježe, drugačije, pa smo tu igru odlučili zabilježiti. I evo ga, produkt kemijanja je najavni single EP-ja.

5. Jeste li nešto posebno promijenili u glazbi? 

Promijenili smo gotovo sve, u nekim pjesmama čak i riječi pjesama. Konkretno u singlu ''Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)'' izbacili smo neke tekstualne dijelove u refrenima, čime smo dobili na poletnosti, a istovremeno vjerujemo kako nismo ''ubili'' dušu pjesme.

6. Zašto ste spot snimali baš u Kazalištu Virovitica i što bendu taj prostor znači?

EP će se zvati “VT” po registarskim oznakama našeg rodnog grada. Premda nas četvero od ukupno pet članova Vatre već duži niz godina živimo u Zagrebu, naši su korijeni ipak vezani uz Viroviticu. Tamo je sve počelo, pa i danas tamo rado odlazimo na probe prije ulaska u studio. 

Možemo dakle reći kako je audio i vizualni dio vezan uz nadolazeći  EP “VT” zapravo svojevrsni hommage rodnom gradu u kojem su mnoge od ovih pjesama i nastale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin