Show

Komentari 0

Filip Zubčić: 'Možda se opasno zaljubim. Nikad ne reci nikad.'

Filip Zubčić: 'Možda se opasno zaljubim. Nikad ne reci nikad.'

Nakon niza velikih uspjeha, najbolji hrvatski skijaš u srijedu je osvojio i naslov prvaka Hrvatske u veleslalomu na utrkama državnog prvenstva, a s njime i srca mnogih obožavateljica.

Filip Zubčić (28), treći veleslalomaš svijeta, nakon odlične sezone već se okreće pripremama i raduje se novoj sezoni. Za ovog sportaša uistinu nema odmora jer je, kako kaže za radio Enter, u dobroj formi i najboljim godinama, a i gladan je novih pobjeda.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić 'skinuo' konkurente s trona i ostavio Šebalja u transu

- Motiviran sam, ova sezona pokazala je da se mogu boriti za velike stvari. Ima puno prostora za napredak i može se još puno toga osvojiti. Ovo nije ni blizu moj vrh, ja se nadam – rekao je.

Kako nema vremena za odmor, tako još ne razmišlja niti o ljubavi. 

Možda je imun na oštru hladnoću, ali čak i jedan od najboljih i najizdrživijih sportaša priznaje kako nije imun na ljubav i postoji mogućnost da se opasno zaljubi.

- Nemam curu trenutno, slobodan sam. Mislim da se cura ne bi uklopila u moj trenutni lifestyle, ali tko zna. Možda se opasno zaljubim pa se uklopi. Nikad ne reci nikad – rekao je duhoviti skijaš.

FIS Alpine World Ski Championships

Ovo je odlična vijest za mnoge strastvene obožavateljice sporta i, naravno, Zubčića jer se u mnoštvu komentara na njegovim društvenim mrežama koji su puni čestitki i podrške, mogu naći i mnogi komplimenti, srceta i poljupci djevojaka.

Osim samog skijanja, Filip obožava i nogomet. Navija za Dinamo, a utakmica protiv Tottenhama jedna mu je od najdražih koje je pogledao. 

- Svaka im čast, skidam im kapu. Kao lavovi su se borili i nadam se da mogu napraviti još jedan korak više – podržao je sportaše.

FIS Alpine World Ski Championships

Skijanje je ipak sport u kojemu je najvažnija izdržljivost tako da pazi što i kada jede, ali jede što više jer je skijanje sport koji podrazumijeva hladnoću i veliko trošenje energije.

- Imao sam jedan period kad sam jeo bezglutensku prehranu, ali sam se onda osjećao katastrofa. Ništa s glutenom nisam pojeo oko osam mjeseci. Napravio sam te sezone dobre rezultate, onda su svi mislili da je zbog toga, međutim, ne bih rekao. Psihički me ubijalo, jer nisam htio ništa pojesti, Kinder bueno na primjer, nego sam jeo bezglutenske kekse. Sad se sam sebi smijem – prisjetio se.

Alpine Skiing - World Cup Finals

Iako je 'patio' za slatkim, njegova je prva opcija uvijek slana grickalica, a najdraže jelo opet ukusna slana janjetina.

Kako nitko ne živi bez strahova, tako svoje ima i ovaj neustrašivi sportaš. Događaji u proteklih godinu dana imali su utjecaj na mnoge Hrvate, a Filip nije iznimka. Na radiju je tako rekao kako je njegov najveći strah potres.