Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
78 komentara

Ivana Banfić otkrila: 'Dosta mi je grada i postajem farmerica'

NAPUŠTA KARIJERU Pjevačica uređuje farmu na koju se uskoro seli. Sama kreči zidove i lakira namještaj te ne planira snimati nove pjesme

Ivana Banfic
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
78 komentara

S jednom sam nogom još u gradu, a s drugom tik do sela, kaže Ivana Banfić (48). Pjevačica i plesačica odlučila se odreći užurbanoga gradskog života te se sa suprugom Krunom Ladišićem preseliti na selo i posvetiti uzgoju vlastite hrane.

'SMIRILA' SE Nova karijera Ivane Banfić: Od 'Šumice' do liječenja pjesmom

Ivana Banfic | Autor: Grgur Zucko/PIXSELL Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

- Dugo sam osjećala poriv da otiđem živjeti u skladu s prirodom - govori nam Banfić, koja radi na posljednjim pripremama za preseljenje na selo koje se nalazi na rijeci Kupi.

NOVA KARIJERA Banfić: Postat ću inegrativni terapeut, pomagat ću drugima

- Ne selim se daleko, nego u Staru Drenčinu kraj Siska. Suprug ondje ima djedovinu. Imanje je bilo zapušteno i odlučili smo ga urediti - objašnjava Banfić. Pjevačica planira sagraditi vlastiti permakulturni centar.

Foto: SYSTEM POVRATAK PRIRODI Putujući po svijetu, Ivana je dobila želju živjeti na selu te se brinuti o životinjama

- Volim jesti hranu koju sam sama uzgojila prirodnim metodama. Za početak ću uzgajati organsko voće i povrće za vlastite potrebe, a dio ću podijeliti i prijateljima - kaže Banfić. Tijekom godine, najavljuje, pripremat će zimnicu, dok zimi planira putovati svijetom. Pekmeze i marmelade radit će sama, u čemu već ima iskustva.

NOVA PJESMA Banfić zavodi i u 47. godini: U mokroj majici pokazala previše

- Dok sam bila mala, čuvale su me bake, tako da mi je izrada zimnice sasvim normalna stvar. Što me nisu naučile bake, naučila sam sama - tvrdi Ivana ponosno. Glazbena karijera joj je sad u drugom planu.

Foto: PROMO

- Ne mislim više snimati nove pjesme i albume. Mislim kako ću se povući i pjevati samo u svojem selu obitelji i prijateljima. Ali tko zna - kaže Ivana, koja je zadovoljstvo našla u hodanju kroz šumu. Radi i građevinske poslove.

- Obožavam krečiti, tako da sam preuzela taj dio posla - hvali se Ivana te dodaje kako se primila i bojenja starog namještaja.

 

Domace# rajcice# berba#vrt# ljubav# happy

A post shared by ivana banfic (@ivanabanfic) on

- Ništa ne bacamo jer želimo reciklirati. Namještaju dodajem svoj potpis, ali čuvam i originalni štih - kaže pjevačica. Životinje za farmu još nisu nabavili, a prvo planiraju kupiti kokoši kako bi imali domaća jaja. Ivanu posebno zanimaju i mini krave pa trenutačno istražuje gdje ih može nabaviti te kako se o njima treba brinuti.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na farmi pjevačica želi imati i koze, guske, patke te ostale životinje. Od mlijeka namjerava raditi sir, u čemu također već ima iskustva i tvrdi da je to jako jednostavno. Životinje sa svoje farme ipak ne planira jesti.

- One će nam biti ljubimci, a meso ćemo nabavljati od susjeda - kaže. Veseli se životu koji joj donosi veliki široki aspekt aktivnosti u kojima će uživati.

Naši partneri pišu
Message