Obavijesti

Show

Komentari 3

Ivana Radovniković: Prvo je mjesto nagrada za sav trud

Ivana Radovniković: Prvo je mjesto nagrada za sav trud
5

Jedva čekam nakon ove premijere vratiti se u studio i završiti sa svime što sam započela još prošle godine. Jako se veselim kreativnim mjesecima, kaže pjevačica

VIDEO

Ivana Radovniković već je treći tjedan za redom na vrhu top liste HRTOP40 s pjesmom "Tako rijetko si tu", čiji će spot promovirati u četvrtak u Cineplexxu centra Kaptol u Zagrebu. Pjevačica iza sebe ima već dva studijska albuma, a od početka godine je u studiju, gdje snima nove pjesme te sprema album koji bi se na tržištu trebao naći tijekom ove godine. Popričali smo s njom o prvom mjestu top lista, inspiraciji za pjesme i karijeri.

1. Kakav je osjećaj kada ti je pjesma tri tjedna za redom na prvom mjestu top lista u Hrvatskoj? 

Osjećaj je fenomenalan jer biti tvorac nečega u čemu se ljudi prepoznaju i poistovjećuju. Kada su mi prvi puta javili da je pjesma 'Tako rijetko si tu' na 1. mjestu HRTOP40 bila sam oduševljena. Kada sam drugi tjedan primila istu informaciju bila sam presretna jer je to bila potvrda prvom tjednu i dokaz da je pjesma zaslužno došla na 1. mjesto. A sada, kada je pjesma i treći tjedan za redom na vrhu, mogu samo reći - jeeeeeee. Jako sam sretna i ponosna, jer svi koji smo radili na ovoj pjesmi smo zaista vjerovali u nju, a prvo mjesto velika je nagrada za sav trud. Želim svima zahvaliti na podršci koju primam ovih dana, od publike, struke i kolega, radijskih urednika i medija jer su ovoj pjesmi širom otvorili svoja vrata.

2. Je li pjesma "Tako rijetko si tu" posvećena nekom posebnom? 

Pjesma je posvećena svim bliskim osobama u našim životima s kojima ne provodimo dovoljno vremena, ili tom zajedničkom vremenu ne pridajemo dovoljno pažnje, što osiromašuje naš kako i njihov život. To su danas vaši partneri, obitelj ili najbolji prijatelji…dok svi trčimo za nekim prolaznim stvarima, u ovom ubrzanom tempu koji nam je nametnut, lijepi trenutci nam izmiču pred nosom. Mislim da nitko nije u nekom trenutku svom života osjetio to na svojoj koži, samo što ste zreliji to ste toga svjesniji.

3. Odakle uopće crpiš inspiraciju za pisanjem pjesama? 

Nema ograničenja ni pravila. Inspiracija dolazi ponekad u najluđim situacijama i na neočekivanim mjestima. Ljudske priče i iskustva me najčešće povuku u svoj svijet pa poželim prenijeti to u pjesmu. 

4. Koji ti je najdraži trenutak u karijeri?

Definitivno trenutak kada su moje pjesme na engleskom jeziku prešle granice i zasjale na nekim inozemnim radio top listama u više od 100 zemalja svijeta. A opet, s druge strane, moje glazbene večeri u kazalištu Mala scena, u vrloj intimnoj atmosferi su mi se također na neki poseban način urezale u pamćenje. Naime, jednak trud, energiju i ljubav ulažem i u najmanji i najveći projekt jer uvijek vjerujem u to što radim. Sigurna sam da će mi i ovaj trenutak u vrhu HR TOP 40 unatoč teškoj konkurenciji ostati u lijepom sjećanju.

5. S kim bi s hrvatske estrade najradije surađivala i zašto? 

Kad god radim neki duet, osim same pjesme, moram priznati da me uvijek privuče ona priča i stil koji nema neke direktne veze sa mnom, jer to vidim kao priliku da se okušam u nečemu novom. Zato su mi suradnje s klapom Kampanel, Kristijanom Beluhanom i Ludinom, bile zanimljive i uživala sam biti dio nečeg takvog. Ima puno suradnji koje priželjkujem i ne znam s kim bih prije surađivala, s Oliverom, Massimom, Ninom, Josipom Lisac, Belanom…uz njihovu glazbu sam odrasla, jako cijenim njihov rad i redovito idem na njihove koncerte, a kada dobijete priliku s njima na bilo koji način surađivala onda vam to mnogo znači. S mnogima od njih sam imala priliku dijeliti pozornicu i to mi je bila čast.

6. Imaš li u planu turneju ove godine? 

Jedva čekam nakon ove premijere vratiti se u studio i završiti sa svime što sam započela još prošle godine. Jako se veselim ovim kreativnim mjesecima preda mnom i nadam se da će koncerti biti kruna svega toga. Raditi s ljudima koje volite i cijenite, napraviti nešto lijepo poput glazbe, predstavlja mi smisao i uživam dijeliti to s drugima. 

7. Koji ti je najneugodniji trenutak u karijeri?

Jedna odjevna kombinacija na Dori, u koju sam doslovno bila ušivena da nisam mogla ni na wc otići nekoliko sati… Uz to, uvijek se šalim s ekipom na svoj račun kako sam u tom, kako ga ja nazivam ''Xena outfitu'' bila totalno ispred svog vremena jer je Beyonce trebalo dobrih 5 godina nakon mene da odradi turneju u nečem vrlo sličnom. Svako iskustvo je ipak iskustvo, ovo me uvijek nasmije.

8. Koliko otprilike vremena treba za snimiti singl, od pisanja teksta do same produkcije? 

To zaista ovisi o koncepciji rada, jer različit pristup stvaranju ima svaki izvođač. Konkretno ovaj singl je stajao kao ideja skoro dvije godine dok se Stjepan, Ivan i ja nismo našli djelić koji nam je nedostajao da pjesma bude onakva kakvom smo je zamišljali, dok je recimo "Danas igraš sam" nastala doslovno u jedno popodne u studiju Mire Lesića kao rezultat naše zafrkancije taj dan. 

9. Kako ste došli na ideju da promociju spota napravite u kinu?

Imam prijateljicu koja uvijek ponavlja izreku ''Kad je bal, nek je maskenbal !'', pa zašto ne napraviti nešto veliko za pjesmu koja to zaslužuje. Ipak, na ideju nisam došla ja. Naime, već godinama usko surađujem s agencijom Hamar Media koja prati svaki korak u mojoj karijeri i pomaže mi u svim idejama, odlukama i realizaciji. Ova velika premijera je u potpunosti ideja moje managerice Lide Hamar. Ustvari vrlo je mala vjerojatnost da bi meni samoj palo na pamet nešto tako ekstravagantno kao premijera na velikom kino platnu. Moje želje za predstavljanje spota su bile nešto skromnije, ali lijepo je kada vas netko s pokrićem uvjeri da zaslužujete se pohvaliti pred svima svojim uspjehom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Marko iz 'Braka' o svom bolnom životnom iskustvu: 'Izgubio sam sve, a onda sam se izdigao...'
PROMIJENILO MU ŽIVOT

Marko iz 'Braka' o svom bolnom životnom iskustvu: 'Izgubio sam sve, a onda sam se izdigao...'

U showu 'Brak na prvu' parovi su morali jedno drugome otkriti trenutak iz života koji ih je obilježio. Marko je priznao kako je imao brojne poroke, a Mura da ju jedna bivša veza u potpunosti promijenila