Obavijesti

Show

Ivanišević na posljednji počinak u suzama ispratio svoju sestru

Ivanišević na posljednji počinak u suzama ispratio svoju sestru
27

Sprovod Srđane Ivanišević iz kapelice započeo je stihovima pjesme Olivera Dragojevića 'Moj lipi anđele'. Tenisač je stigao u društvu supruge Nives koju ju je cijelo vrijeme držao za ruku

VIDEO

Najbliži članovi obitelji i prijatelji okupili su se u poslijepodnevnim satima na splitskom gradskom groblju Lovrinac kako bi se posljednji put oprostili od sestre najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena Gorana Ivaniševića (48), Srđane Ivanišević.

Sprovod Srdane Ivanisevic

Prije ispraćaja okupljeni su izražavali sućut, a podršku su im stigli pružiti obiteljski prijatelji iz doba dok su Ivaniševićevi živjeli u Kineskom zidu i dok je Goran tek započinjao karijeru. Zbog toga procesija do groblja nije počela ni u 17 sati. 

Sprovod Srdane Ivanisevic

Obred u kapelici započeo je stihovima pjesme Olivera Dragojevića 'Moj lipi anđele' koju su pjevali članovi klape Contra. Tenisača je u teškim trenutcima tješila supruga, voditeljica Nives (37) koju je cijelo vrijeme držao za ruku. Na pogreb je došla i Goranova bivša supruga, Tatjana Dragović (41). 

Sprovod Srdane Ivanisevic

Plač, tuga i jecaji. Od Srđane su se s crvenim ružama oprostili članovi obitelji, prijatelji i poznanici. Pokopana je uz stihove pjesme 'Tiho noći, moje zlato spava'.

Među ožalošćenima bila je i glumica Ana Gruica Uglešić sa suprugom Boranom, otac tenisača Ivana LjubičićaMarko Ljubičić, slikarica Suzana Žunić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin i tenisač Mate Delić.

Sprovod Srdane Ivanisevic
Sprovod Srdane Ivanisevic Sprovod Srdane Ivanisevic Sprovod Srdane Ivanisevic

Srđana Ivanišević preminula je prošlog četvrtka nakon borbe s teškom bolesti u 53. godini. Bila je prošlog tjedna na operaciji srčanih zalisaka u Zagrebu, no nije se probudila. Kao mlada imala je Hodgkinovu bolest, odnosno rak limfnih čvorova. Išla je na terapije, ali kako nam je prije nekoliko dana ispričao otac Srđan, tada se zračilo ''široko', odnosno sve. Hodgkin se nije vratio, ali liječenje je ostavilo traga.

Ivanišević se oprašta od sestre: 'Sve je dao samo da ozdravi...'
Ivanišević se oprašta od sestre: 'Sve je dao samo da ozdravi...'

Imala je oštećenja na svim mekim tkivima, posebno srcu i plućima. Prije godinu dana Srđana je dobila tešku virusnu upalu pluća, a virus je 'napao' i tri zaliska koja je trebalo promijeniti pa se odlučila na operaciju. Poslije se koje, nažalost, nije probudila.

Operacija je trajala deset, 11 sati. Nakon zahvata su liječnici čekali oko sat vremena kako bi se uvjerili da je sve u redu. Tek onda su ju prebacili na jedinicu intenzivnog liječenja i već su planirali kad će je polako buditi - otkrio je otac Srđan. Sat vremena nakon što je dovedena na JIL dogodila se snažna hipertenzija.

- Pokušavali su je spasiti, ali nisu mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo saznati. To se događa i to se moralo dogoditi - otkrio je prije nekoliko dana Srđan.

Za sestru je jako bio vezan naš najbolji tenisač Goran Ivanišević. Imao je 17 godina kada mu je otac rekao da mu je sestra teško bolesna. Spremao se za put u Australiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

- Tata mi je samo rekao: 'Vidi, sestra je bolesna, moramo se posvetiti njoj' - ispričao je prije nekoliko godina Goran. U kvalifikacijama za Adelaide je ispao, ali ušao je u izravan ždrijeb Australian Opena i stigao do četvrtfinala. Novac je skupio u gotovini i bio je za liječenje Srđane koje je bilo skupo.

- Taj sam novac nosio sa sobom u jakni. Sjećam se kako me stjuardesa u avionu stalno ispitivala želim li ju skinuti - kazao je Goran. Ivaniševiću je, kao i ostatak obitelji bila velika potpora na putu do najboljeg tenisača u hrvatskoj povijesti. Bio je uz nju koliko je mogao, no, bolest je bila jača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...