Obavijesti

Show

Komentari 2

Ivanu Roščić i turiste podno Srđa osvojila tehnika Kavarel

Ivanu Roščić i turiste podno Srđa osvojila tehnika Kavarel
6

Želeći se priključiti bogatoj povijesti Dubrovnika, tvrtka Julius Meinl organizirala je malu školu umjetnosti crtanja kavom. Kavarelu, nije odoljela glumica Ivana Roščić

VIDEO

Grad Dubrovnik mnogi smatraju jednim od najljepših gradova Europe i Mediterana, a dubrovačke zidine i Stradun nezaobilaznim turističkim destinacijama. Turisti iz cijeloga svijeta tijekom godine, a osobito ljeti žele postati dio dubrovačkog turističkog glamura, nerijetko otkrivajući bogatu tradiciju ovoga grada diveći se njegovoj prošlosti i kulturnim znamenitostima. Želeći se priključiti bogatoj povijesti Dubrovnika, tvrtka Julius Meinl je na terasi stradunskog lokala Festival, a povodom proslave svoje 150 obljetnice organizirala, malu školu Kavarela, umjetnosti crtanja kavom.

Lijepi crteži, zanimljiva dekoracija stolova te spoj kave, kistova i velikih bijelih papira pokazali su se kao dobitna kombinacija za privući mnogobrojne turiste da se okušaju u jednom novom, za njih do sada ne poznatom obliku umjetničkog izražavanja.

Tehnici Kavarel, nije uspjela odoljeti ni glumica Ivana Roščić koja je s velikim zadovoljstvom u ruke uzela kist i odlučila načiniti nekoliko crteža kojima bi iskazala svoj raskošan umjetnički talent.

Slika neobičnog mitskog stvorenja bila je Ivani Roščić svojevrsni idejni vodič, Julius Meinl koncepta za 21. stoljeće, da bi slika male barke jednako tako zaokružila priču o odličnoj povezanosti ljeta, mora, sunca i vrhunske kave. Ivana Roščić je svojim radom, bila svojevrsni mamac i za mnoge turiste koji su sa zanimanjem promatrali njene crteže i njen rad, a koja je svojom otvorenošću i simpatičnošću i mnoge od njih nagovorila da se okušaju u crtanju svojih kavarela.

Mnogi od njih čak su ozbiljno razmišljali i o kupnji nekoliko izloženih slika, a ideja crtanja kavarelom ih je oduševila i kako su mnogi naglasili obogatila njihov posjet Dubrovniku.

Kavarel ili umjetnost crtanja kavom još je jednom nakon Zagreba pokazao da ovakav oblik umjetnosti, bez stresa, sa puno zabave i smijeha, na javnim mjestima i dostupan svima jako nailazi na jako dobre kritike publike željne novih izazova i novih ideja u njihovom gradu.

Julius Meinl je kavarelom, htio naglasiti ne samo važnost ispijanja kave, nego vrijednost tog najpopularnijeg pića na svijetu, dajući mogućnost svima da se okušaju u crtanju, stvarajući svoja djela i crteže koji će svakako promijeniti njihovu percepciju gledanja i shvaćanja važnosti kave, ali i svih mogućnosti koje kava pruža.

Kavarel radionice zapravo su svojevrsni uvod u veliki događaj koji Julius Meinl priprema za svojih 150. godina postojanja i početak građenja jedne uspješne priče o kavi, njenoj prošlosti i njenom značenju u današnjem društvu.

Tako će Zagreb i Hrvatska 01. rujna 2012. na glavnom zagrebačkom trgu imati priliku uživo vidjeti najveću do sada napravljenu Julius Meinl šalicu prilikom obaranja Guinnessovog rekorda u koju će se uliti najveći capuccino na svijetu, što će biti vrhunac proslave velikog jubileja ovog poznatog proizvođača kave i nastavak bogate tradicije koja neprekidno traje već punih 150 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu