Obavijesti

Show

Komentari 10

Ivona Kristina ipak se nije uspjela izboriti za imunitet

Ivona Kristina ipak se nije uspjela izboriti za imunitet
3

Gostujući chef izjavio je da mu je žao što je Kike dobila loše ocjene te da bi mu bilo draže da je bila bolja od njega. Ivona Kristina rekla je da je od njega puno naučila

VIDEO

U ovoj epizodi svi kandidati osim Ivone Kristine mogli su predahnuti. Ivona Kristina prvi put se okušala u dvoboju s poznatim chefom te si je na taj način pokušala osigurati imunitet u eliminacijama koje slijede ovaj tjedan. Chef Robert Kličković je poput nje, hrvatskih korijena, a rođen u inozemstvu. Njegovo mjesto rođenja Garmisch Partenkirchen je ujedno i mjesto gdje je u tamošnjem hotelu sa samo 15 godina stekao prva profesionalna iskustva. Nakon toga su uslijedila brojna iskustva u Njemačkoj, čak i Tajlandu da bi na kraju završio u čuvenom restoranu 'Kukuriku' u Kastvu. Jedan je od začetnika slow food kulture. Još jedna od zanimljivosti vezana za ovog cefa je ta da mu ovo nije bio prvi put da kuha pred kamerama. Može se pohvaliti pobjedom u talijanskom kulinarskom showu 'La prova del cuoco' prije nekoliko godina. Kike se u kuharskoj odori osjećala odlično. 

- Ova odora mi je jedan od najboljih komada odjeće! Fenomenalno! Bolje od Chanel odijela ili Vera Wang vjenčanice - izjavila je Ivona Kristina. 

Kike je trebala kopirati 'sirovog romba na tri načina'.

Sirovi romb na tri načina

Kike je rekla da nije bila nervozna dok joj nisu počeli pričati o chefu.  

- Super mi je što je rođen vani, a Hrvat porijeklom te se vratio u Hrvatsku, kao i ja - rekla je. Kike je rođena i odrasla u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije New Jerseyju. Na prošloj Gastroakademiji Kike je izjavila da bi voljela naučiti pripremati ribu romb, a danas će joj se želja ostvarila. Priprema je baš romba, ali sirovog na tri različita načina.

Marko Raić komentirao je da Kike djeluje poletno i prpošno kao nikad dosad.

- Kike je dosta samouvjerena, ima podršku s galerije i razvalit će - rekao je.  

Chef Robert osobno jako voli sirovu ribu koja prije par godina kod nas nije bila popularna. On je za pripremu romba imao 45 minuta, a Kike sat vremena.

Tehničke greške unatoč pomoći chefa

Za vrijeme kuhanja chef je prilično često obilazio Ivonu Kristinu i pomagao joj. Redukcija koju je radila joj nije uspjela, pa ju je napravila još jednom. Chef je kušao njezinu narančastu emulziju koja je bila previše vodenasta nakon čega je ona prolila dio te pokušala 'ispraviti' ostatak. 

- Kikin tanjur mi izgleda čišće od tanjura šefa Roberta - kazala je Petra Plantak.

Prvi na redu za kušanje bio je tanjur chefa Roberta. 

- Meni ovo izgleda identično prezentirano. Krupna sol je sigurno greška - kazao je Dino. 

Radovan je zaključio da je u jelu bila najbolja jagoda. Dino misli da na drugom, Kikinom tanjuru kompozicija nije ista. Po Matinom mišljenju filei su bili krupni i nespretno narezani što su tehničke greške. Radovan je rekao da tanjur govori o tome da se ipak radi o kopiji.

Žiri je Robertu dao sljedeće ocjene: Dino 4, Mate 4 i Radovan 4. Dino je za svoju četvorku rekao da je radi krupne soli, što je jedini kriterij. 

Ivona Kristina ipak nije imala toliko sreće. Dino joj je dao čak dvojku, što je prvi put u ovoj sezoni showa, a Mate i Radovan su joj dali istu ocjenu – trojku. Tako je šef Robert osvojio 12, a Kike 8 u ukupnom zbroju ocjena te se nije uspjela izboriti za imunitet. Žiri je obrazložio svoje ocjene na sličan način kao i kod kušanja.

Chef Robert kaže da je Kike bila odlična te da ga je najviše iznenadilo to što je brzo filetirala ribu koliko-toliko dobro. Ivona Kristina rekla je da je puno naučila. 

- Nisam se iznenadio. Iznenadio bi se da je drugi tanjur bio chefov - kazao je Mate koji je već kušao Robertova jela, dok je Dino dodao da je mislio da će Ivona Kristina briljirati. 

Kaže da se Ivona Kristina jako dobro snašla jer je činila greške iz neznanja, a ne nepažnje. Misli da se od nje još puno toga može očekivati. 

- Malo mi je žao što je Kike dobila te ocjene. Barem da smo bili isti. Bilo bi mi još draže da je bila bolja od mene - kazao je gostujući chef.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge