Obavijesti

Show

Komentari 52

Izazov šefa kuhinje: Ines nije servirala puževe,pali su na pod

Izazov šefa kuhinje: Ines nije servirala puževe,pali su na pod
17

Tri minute prije kraja Ines je maknula puževe s tave i u tom trenu joj se otkotrljao ražnjić na pod. Puhnula je i stavila ga na tanjur i servirala. Polako je gubila živce...

VIDEO

U današnjoj epizodi na redu je bio još jedan Izazov šefa kuhinje. Kandidati se nisu iskazali u zadnjem izazovu, pa je žiri danas imao velika očekivanja od Ines koja je odmjerila snage sa Slovencem Janezom Bratovžom. Ovaj vrhunski chef je svoj zanat pekao u restoranima koje su krasile tri Michelinove zvjezdice, a danas je i sam vlasnik restorana u Ljubljani. Chef Janez je kuhao za 30 svjetskih predsjednika. Zanimljivo je da je prvo htio biti zidar. Baka mu je sugerirala da je bolje da bude kuhar jer će uvijek biti na toplome i imat će što za jesti, a da je zidar bio bi na mrazu i ledu. 

Ines je ulazak u Masterchef kuhinju bio malo napet i svečan. Kandidati su joj pljeskali s galerije i bodrili je što joj je dalo elana za dalje. Chef Janez joj je djelovao dosta strogo, pa se malo prepala. Janez je za danas pripremio dva jela: puževe u slanini na umaku od kopriva, koprivu prženu u tempuri i biljnom maslacu te teleće brizle s gljivama u svinjskoj mrežici, s kandiranom jabukom i umakom od telećeg repa. I Ines je za kuhanje imala sat i pol vremena, a chef Janez 15 minuta manje. 

Repliciranje dva vrhunska jela u sat i pol vremena

Ines je jelo pogledala, isprobala i postavljala pitanja. Chef je objasnio povezanost puževa i koprive: kad je bio mali puževi su uvijek bili oko kopriva, pa je to bio logičan slijed.   

- Kad sam čula da su dva tanjura pao mi je mrak na oči - kazala je Ines. Nadala se jednom tanjuru i chefu koji govori hrvatski, a dobila je jedan dodatni tanjur. Puževi u slanini su joj se svidjeli. Najviše ju je brinulo čišćenje telećih brizli. Chef Janez joj je odgovorio na pitanja, ali kad ga je upitala hoće li joj pomoći za vrijeme kuhanja odgovorio joj je: 'O, to ne!'. 

Chef Janez samo djeluje strogo

Ines je kuhanje započela s omatanjem puževa u slaninu. Puževi su joj pod prstima bili hrapavi i vodenasti, a ne 'ljigavi kao što svi misle'. Tresle su joj se ruke jer je bila uzbuđena. Dino misli da Ines nije tu zahvaljujući sebi nego i kolegama koji su je tu 'gurnuli'. Bila je vidno pod stresom. Kad je primila koprive ruke su je počele peći, pa je zamolila Igora rukavice. Chef Janez je rekao da je dobro započela. S čišćenjem brizli nije imala problema jer se opnica lijepo dizala. Na receptu su bili samo napisani sastojci, bez količina. 

- To je ono što nas čini kuharima - nepce - rekla je Ines. Malo se zbunila sa slastičarskom vrećicom, pa je pitala chefa kako dalje i on joj je objasnio. 

Kušala je smjesu s brizlama, pa ju je ispljunula jer nisu bile gotove. Na jabuku je zaboravila, pa je pola sata prije kraja počela brzo raditi. Majoneza joj se nije htjela dići, pa joj je Petra Gerić viknula da je ostavi. Odlučila je ići bez majoneze. Chef Janez je gledao u njezine koprive i creme fresh kojeg je bilo premalo, pa joj je dao svojeg koji mu je ostao i svoje majoneze.  Vrijeme je polako isticalo, Ines se prolilo ulje, pa se poskliznula. Radovan joj je dao veliku šansu jer je precizna i zna kuhati po receptu. 

Ines servirala puževe s poda?!

Tri minute prije kraja Ines je maknula puževe s tave i u tom trenu joj se otkotrljao ražnjić na pod. Puhnula je i stavila ga na tanjur i servirala. Polako je gubila živce. 

- Daj, pustite me sad - obratila se galeriji nešto manje od minute do kraja. Kaže da joj je galerija zadnju minutu smetala. Ipak, prije kušanja je odlučila: 'Presrest ću tanjur prije nego što dođe do žirija.'. Da je imala još puževa i slanine, kaže, ono što je palo na pod ne bi uopće stavila na tanjur. Prošlo joj je kroz glavu što bi bilo da ne kaže žiriju što se dogodilo ali to joj ne bi bilo oprošteno, saznalo bi se. 

- Kad dođemo u restoran mi ne znamo što se s tanjurom prije desilo - započela je objašnjavanje - smatram da je na kuharovoj savjesti hoće li jelo koje je palo na pod servirati -zaključila je. Bojala se reakcije žirija za koji je pretpostavljala da će se sigurno pitati gdje je taj drugi tanjur, ali kad čuju što se dogodilo bit će im drago, mislila je. 

- Ovo mi je najteži trenutak u Masterchefu, baš mi je žao što je tako ispalo - rekla je kaže. 

'To je diskvalifikacija, ocijenjeno samo jedno jelo'

Za vrijeme kušanja jednog tanjura koji je Ines poslužila Radovan se, ne znajući za nastalu situaciju, pitao: 'Da mi je znati kakvi su puževi! Što da sad radim?'. 

- To je diskvalifikacija, ocijenjeno samo jedno jelo - grmio je Mate. Prva dva tanjura su bila od chefa Janeza. 'Nema se tu što puno reći. Gotovo identično.', komentirao je Dino. Posebno se oduševio karameliziranim vrhnjem. Dalo se naslutiti da su to tanjuri chefa Janeza. Drugi tanjur je bio bez jela s puževima, pa se dalo naslutiti da se nešto dogodilo. Dino u svom restoranu ne servira jelo ako njime nije zadovoljan ili ako se desi neka havarija kao što su padanje na pod ili zagorijevanje. 

- Zanima me što se desilo tako strašno - pitao se Dino. 

Tanjur chefa Janeza žiri je ocijenio trima peticama. Što se Dinove procjene tiče, oba jela su perfektna. Zaintrigiran je brizlama, a ideju s vrhnjem smatra dobrom. Mate bi volio da su bila tri tanjura tako da jela ne bi morali dijeliti. Radovan je komplimentirao tumačenje tradicije. Kad je stigao samo jedan tanjur koji je pripremila Ines Mate je bio iznenađen: 

- Mislio sam da su ga odnijeli mali zeleni - rekao je Mate. Ines je žiriju pojasnila što se dogodilo s drugim tanjurom. Mate i Radovan su joj se zahvalili na odluci da ga ne posluži. Žiri je njezin trud ocijenio dvama trojkama od Mate i Radovana, dok joj je Dino dao dvojku. 

'Nemoj se ljutiti, danas nisi imala šanse!'

Nemoj se ljutiti, danas nisi imala šanse, rekao je Igor Ines. Chef je izjavio da ne zna jesu li svi kandidati takvi, ali je za Ines rekao da je izuzetna. Darovao joj je svoju knjigu. Janez je svojom gestom Ines ugodno iznenadio. Danas je naučila da svatko zaslužuje drugu priliku ako se ne pokaže u najboljem svjetlu i da je iskrenost vrlina. Nakon današnjih iskustava na kuhanje gleda drugačije i želi raditi u kuhinji. 

- Netko tko bi prešutio ovakav gaf, nema što raditi na Masterchefu, ni u profesionalnoj kuhinji - komentirao je Dino nezgodu koju je Ines imala. Chef Janez bio je veoma zadovoljan svojim ocjenama, ali ne i ocjenama koje je dobila Ines. Misli da je trebala dobiti barem 3 do 4. To što nije servirala puževe mu se čini pošteno od nje. 

- Nitko ne bi htio jesti hranu koja je bila na podu - rekao je Janez. Današnji izazov nije shvatio kao natjecanje, zato joj je posudio creme fresh i majonezu. Radovan se nije razočarao u  Ines jer je ambiciozna, talentirana, dobro kuha i profitirat će od današnjeg dana. Vjeruje da bi mogla doći do finala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina