Obavijesti

Show

Komentari 0

Izazovi ispred omiljenih likova: Što čeka Podricka i Brienne?

Izazovi ispred omiljenih likova: Što čeka Podricka i Brienne?
3

Razgovarali smo telefonom s omiljenim nam Podom i vidjeli što nam glumac može otkriti o nedaćama koje čekaju njegovog lika u nadolazećoj, šestoj sezoni popularne serije

VIDEO

Podrick Payne je definitivno jedan od najsretnijih likova iz 'Igre prijestolja' - ne samo zato što je nakon pet sezona najbrutalnije fantastične serije na planeti još uvijek živ, nego zato što je imao i dva najbolja mentora u Westerosu. Lika kojeg tumači Daniel Portman je prvih nekoliko godina tako podučavao lukavi i karizmatični Tyrion Lannister, a sada ga je pod svoje krilo uzela časna, opasna i, nakon sukoba s Houndom, pomalo krezuba Brienne of Tarth.

Podrick je s Brienne tako u zadnje vrijeme bio zaposlen pokušajem spašavanja Sanse Stark, no ta misija je na kraju pete sezone nekako vraćena na početak. U sklopu promocije za Blu-ray izdanje pete sezone 'Igre prijestolja' smo s omiljenim nam Podom porazgovarali telefonskim putem i vidjeli što nam glumac može otkriti o nedaćama koje čekaju njegovog lika u nadolazećoj, šestoj sezoni.

Isto tako vam donosimo ekskluzivan clip s Blu-ray izdanja pete sezone 'Igre prijestolja' kojeg možete pogledati u nastavku.

Naravno, u tekstu slijede spojleri za kompletnu petu Game of Thrones sezonu.

Pogledajte video

IGN: Koji je tvoj omiljeni trenutak u kojem se Podrick našao tijekom pete sezone?

Portman: Premišljam se između dva. Potjere na konjima na samom početku sezone jer je bila nabijena akcijom i zabavna za snimanje te scenu u epizodi tri ili četiri u kojoj Brienne i Pod sjede ispod planine i raspravljaju o svojoj prošlosti. Ta mi je scena jako draga jer puno toga otkriva o Podu, osobi koja se krije iza njegove vanjštine i okruženja iz kojeg dolazi.

IGN: Iako je publika već upoznala Poda, što bi rekao da je najveća zabluda koju likovi iz svijeta 'Igre prijestolja' imaju o njemu?

Portman: Mislim da ga većina likova smatra glupim zato što je tih i povučen, što očigledno nije istina kako je već pokazao u prošloj i pretprošloj sezoni.

IGN: Iako nam 'Igre prijestolja' rijetko kada daje ono što želimo, zaista bismo htjeli vidjeti kako se Podrick razvije u opasnog viteza. Misliš li da će u budućnosti dobiti neke vlastite akcijske scene u kojima će se pokazati?

Portman: Definitivno se nadam, to bi bilo sjajno i mislim da je upravo to i ideja koju scenaristi imaju za lika. S obzirom na to da on trenutačno praktički trčkara po divljini, jako je malo ograničenja po pitanju toga na koga bi mogao naletjeti, tako da... tko zna?

IGN: Možeš li odabrati dražeg partnera za Poda? Tyrion ili Brienne? Gwendoline Christie ili Peter Dinklage?

Portman: Rad s oboje glumaca je bio radikalno drugačiji. S Peterom sam gotovo sve scene snimao u interijerima, s Gwendoline na otvorenim lokacijama. S Gwendoline je bilo puno više adrenalinom nabijene akcije, dok je Jerome Flynn zajedno sa mnom i Peterom radio tzv. fantastični trio. S njima dvojicom je bilo sjajno jer je moj lik od njih puno naučio i razvijao se kroz interakciju s drugim ljudima. S Gwendoline sam u scenama uglavnom sam što pak dovodi do izražaja unutarnje kvalitete oba lika.

Daniel Portman i Gwendoline Christie u petoj sezoni 'Igre prijestolja'

IGN: Koji je po tvom mišljenju najvažniji način na koji se Pod razvio u petoj sezoni?

Portman: Rekao bih samouvjerenost. Uz Brienne je postao itekako samouvjeren te je naučio da ga nitko neće voditi za ruku. Ona mu može pomoći i navoditi ga, no ako želi biti dobar u nečemu, mora se sam potruditi. Slično sam otkrivenje imao i sam. Imao sam 19 godina kada sam počeo snimati 'Igru prijestolja' - sada mi je 24. Zbog toga ovo možda i nije najvažniji način na koji se Pod kao lik prošle godine razvio, no meni je definitivno najdraži jer se lako mogu poistovjetiti.

IGN: Obožavamo što je Pod praktički hodajuća ljudska enciklopedija za svijet Westerosa? Što je s tobom? Koliko si do sada već dobro upućen u 'Igru prijestolja', odnosno sagu o 'Pjesmi leda i vatre'?

Portman: Rekao bih da sam prilično dobro upućen. Vjerojatno ne bih znao povezati svaki grb sa svakom obitelji, no dobro sam upoznat s političkom situacijom i međuljudskim odnosima. Naravno, još uvijek sam daleko od Podricka, ha-ha.

IGN: Podrick je do sada uglavnom pomagao drugim likovima koji su bili na vlastitim misijama. Što misliš, koja bi bila njegova vlastita misija? Ima li ju on uopće?

Portman: Kada bi se Pod samostalno upustio u vlastitu avanturu, mislim da bi želio pronaći Tyriona i pobrinuti se da je isti na sigurnom. S obzirom na sve što su prošli, vjerujem da bi pod broj jedan želio pomoći Tyrionu.

Gwendoline Christie kao Brienne u šestoj sezoni 'Igre prijestolja'

IGN: Znači, nadaš se da će se ta dva lika jednog dana opet sresti?

Portman: Da, obožavao bih to, a mislim da bi i publika. Možda jednom kada se svi ratovi u Westerosu završe ova dvojica prežive i imaju priliku sjesti i malo pročavrljati uz čašu vina, ha-ha.

IGN: Pod i Brienne su dobar dio pete sezone proveli čekajući Sansu da bi na kraju nabasali na Stannisa. Što nam možeš reći o tome gdje se ovaj dvojac nalazi na početku ove sezone? Hoće li se naše čekanje napokon isplatiti?

Portman: Ha-ha, sada moram dati diplomatski odgovor. Da, u pravu ste, peta sezona je bila jedna duga serija 'tako blizu, a tako daleko' situacija. Brienne je vrlo koncentriran lik s vlastitim ciljevima i motivacijom da učini ispravnu stvar, da ispuni svoju zakletvu, a u tome je slijedi i Podrick dok je s njom. Tako da - rekao bih da upravo ovdje počinjemo šestu sezonu, na figurativno istom mjestu. I dalje pokušavamo učiniti ono što se Brienne zaklela da će učiniti.

IGN: Ne bismo baš rekli da se ova TV serija voli ponavljati, pa znači li to će putovanje ove sezone biti radikalno drugačije unatoč tome što počinjemo na istom mjestu?

Portman: Apsolutno, apsolutno. Njih su dvoje sada drugačiji likovi, drugačiji ljudi nakon svega što se dogodilo prošle sezone. Situacija u kojoj su se našli ih je promijenila, njihova se povezanost pojačala. Dakle, imamo drugačije ljude na geografski novoj lokaciji čija se misija tek figurativno vratila na početak pa bez sumnje možete očekivati i skroz druge, nove rezultate.

Petu sezonu 'Igre prijestolja' možete od danas kupiti u Blu-ray izdanju. Premijera šeste sezone je pak zakazana za 24. travnja ove godine.

Izvor: adria.ign.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode