Show

Komentari 12

Izet iz BiH radio je vizualne efekte za '1917' i dobio Oscar

Izet iz BiH radio je vizualne efekte za '1917' i dobio Oscar

Ovo je vjerojatno najteži projekt na kojem sam radio. Dobro je doživjeti da za naporan posao budeš nagrađen, napisao je Izet Bučo. Na BAFTI je sa svojim timom dobio sedam nagrada, a sad i Oscar

Izet Bučo iz Goražda u Bosni i Hercegovini, koji je tijekom rata teško ranjen i evakuiran u Veliku Britaniju, sinoć je s ekipom filma '1917' redatelja Sama Mendesa nagrađen Oscarom za najbolje vizualne efekte, fotografiju i zvuk, piše Avaz.ba.

POGLEDAJTE VIDEO O PROKLETSTVU OSCARA: 

Upravo je Izet radio vizualne efekte za ovaj film, čime se pohvalio na društvenim mrežama. 

- Ovo je vjerojatno najteži projekt na kojem sam radio. Dobro je doživjeti da za naporan posao budeš nagrađen - napisao je Izet. Dobio je sedam nagrada na dodjeli BAFTA, a odmah je pratiteljima poručio da 'drže palčeve' i za Oscare.

Bučo je tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu u opkoljenom Goraždu ozlijedio rame, amputirani su mu prsti na rukama, a imao je i gelere u glavi. Nakon brojnih operacija, uspio se oporaviti pa je i upisao Fakultet za multimediju. Zatim je počeo raditi na filmskim produkcijama. 

Radio je i na filmovima kao što su 'Harry Potter', 'Robin Hood', 'Pirati s Kariba', 'James Bond', 'X-Men', 'Gospodarica zla', 'Nemoguća misija', 'Kralj lavova' te na filmu '1917'.

Na nominaciji za Oscara čestitala mu je i Disneyjeva ekipa. Dodali su kako bi trebao dignuti čašu u zrak i nazdraviti svom trudu i poslu koji je obavio.

- Čestitke na nominacijama za Oscara od Walta Disneyja - istaknuo je Izet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

Najčitaniji članci