Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Izraelska etno skupina Jamaya 'zapalila' je zagrebačku publiku

Šesteročlani etno bend Jamaya u Zagrebu su održali tri koncerta - dva na Strossmayerovom trgu i jedan na obali Save. Oduševili su publiku pjesmama na engleskom, hebrejskom i arapskom

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
0 komentara

Obujte svoje plesne cipele, to je najbolji način za doživjeti našu glazbu, poručili su prije nekoliko dana članovi izraelske etno grupe Jamaya.

Tal, Tamir, Naor, Lior, Ron i Micha, članovi Jamaye, u sklopu festivala Ritam Mediterana održali su tri koncerta u Zagrebu - dva na Strossmayerovom trgu te jedan na sjevernoj obali Save. Etno skupina u svojim nastupima objedinjuje različite utjecaja istoka i zapada te donosi mješavinu stilova koji proizlaze iz utjecaja prošlosti, ali i moderne glazbe poput reggae i elektronske.

Zagreb: Festival ritam Mediterana, koncert etno skupine Jamaya | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Dečki pjevaju na engleskom, arapskom i hebrejskom. Svi članovi benda su glazbeno obrazovani, a osim nastupanjem, bave se i podučavanjem. Ovo im je bio prvi posjet Hrvatskoj. Kako su nam rekli, nestrpljivo su čekali da publici daju veliku dozu Jamayine zabave. Za sebe kažu da su uvijek na glazbenom putovanju.

Zagreb: Festival ritam Mediterana, koncert etno skupine Jamaya | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL - Kada ne putujemo i nastupamo, glazba nam je trajno u mislima. Nove pjesme su uvijek u nekom stupnju nastajanja - rekli su nam. 

Dosad je Jamaya izdala jedan album, a idući izlazi kasnije ove godine, kada bend kreće i na turneju. 

 

Tema: Muzika

Message