Obavijesti

Show

Komentari 0

J. Lo i Shakira plesale oko šipke, Jacksonu pljeskali tri minute, Janet i Justin napravili skandal

J. Lo i Shakira plesale oko šipke, Jacksonu pljeskali tri minute, Janet i Justin napravili skandal
6

Rihanna će u nedjelju pjevati na poluvremenu Super Bowla. Prisjetili smo se prošlogodišnjih nastupa, i ponekog skandala...

VIDEO

Deveterostruka dobitnica Grammyja Rihanna ove nedjelje će na Super Bowlu održati svoj dugoočekivani nastup uživo.

Nastup na Super Bowlu je prestiž i potvrda glazbenicima da su ostavili značajan trag u američkoj kulturi. Barem je tako bilo do prije nekoliko godina, tvrde kritičari. 

Na samim počecima, u poluvremenima su nastupali bendovi s američkih sveučilišta. No, NFL 1970. godine odlučuje da im treba zvijezda. Čast je pripala brodvejskoj pjevačici i glumici, Carol Channing. Dvadeset godina kasnije, shvatili su koliko je važno povezati se s mlađom publikom, pa su 1991. pozvani New Kids On The Block

Zanimljivo je da glazbenici nisu plaćeni za svoj nastup. To jest, od 90-ih godina, oni troše milijune da poluvrijeme učine pravim spektaklom. Na neki način, njihovih 15 minuta, služi za promociju novih projekata. Nastupi se pripremaju mjesecima unaprijed.

NFL pokriva sve troškove organizacije. Nastup Beyonce (40) iz 2013. godine koštao je 600.000 dolara, a 10 milijuna dolara je koštala organizacija nastupa Katy Perry (37) 2015. godine.

Spektakl je krenuo 1993. godine, legendarnim nastupom, kralja popa, Michaela Jacksona. Njegov nastup ostat će upamćen po aplauzu koji je trajao pune tri minute, a izvedba je završena pjesmom 'We are the world'. 

Iduća velika zvijezda, Diana Ross (77), nastupila je na 30. godišnjici, 1996. godine. Nakon nje, uslijedili su James BrownThe Blue BrothersZZ TopBoyz II MenQueen LatifahStevie WonderGloria EstefanPhil CollinsChristina AguileraToni BraxtonEnrique Iglesias...

Nakon pada ''Blizanaca'' 2001. godine, u posebno osjetljivo vrijeme u SAD-u, NFL se odlučio za irski bend, U2.

Dvije godine kasnije, 2004. došlo je do prvog skandala. Lijeva dojka Michaelove sestre, Janet Jackson (55), gledateljima će vječno ostati urezana u sjećanje, ali i obilježiti njezinu karijeru.

Janet je nastupila u društvu tada mlađahnog Justina Timberlake (41). Nespretni Justin otrgnuo je tada dio njezinog kostima i pred svima otkrio grudi pjevačice. Dugo se šuškalo je li riječ o nezgodi i pehu ili o pomno smišljenom ''incidentu'' radi popularnosti, a Jackson je otvoreno govorila s odmakom o tom nastupu.

- Iskreno, cijela ta stvar izašla je izvan svih granica. I naravno, bio je to incident koji se nije smio dogoditi. No, svi traže krivca, stoga ovo mora prestati. Justin i ja smo jako dobri prijatelji i uvijek ćemo to i biti - rekla je Janet.

Timberlake je 14 godina kasnije ponovno nastupio, ali zbog tonski problema i okidanja selfija s obožavateljima, publici se nije svidio.

Rihanna preuzima show na Super Bowlu: Čak 400 radnika mora sastaviti binu u 8 minuta?
Rihanna preuzima show na Super Bowlu: Čak 400 radnika  mora sastaviti binu u 8 minuta?

Jedan od najboljih nastupa na Super Bowlu ikada napravio je Prince, kojemu nastup nije služio za promociju sebe, već muzike. Izveo je svoje najpoznatije hitova, ali i pjesme grupe QueenBob DylanaCreedence Clearwater Revival i Foo Fightersa.

Legenda glazbene scene Prince prona?en mrtav na svom imanju u Minneapolisu

Bruce SpringsteenThe WhoThe Black Eyed PeasUsherSlash i Madonna, također su bili gosti poluvremena.

Teško je svim Amerikancima udovoljiti...

Shakirin jezik i ples oko šipke Jennifer Lopez (52), prije dvije godine nije se svidio gledateljima.

Super Bowl LIV in Miami

Smatrali su da je to previše golotinje za jedno nedjeljno predvečer.

Frontmen grupe Marron 5, Adam Levine (42) cijeli nastup je odradio bez majice, gornji dio tijela je bio prekriven tetovažama. Reperica M.I.A. (46), svojim postupcima je zasjenila kraljicu popa, Madonnu. Britanka je psovala i pokazala srednji prst u kameru. 

Legendarna izvedba Beyonce Knowles, 2013. godine, kojoj su se pridružili i članice grupe Destiny Child - Kelly Rowland (41) i Michelle Williams (42) je bila pravi spektakl. Iako su uživali u svim pjesmama, gledatelji su zamjerili izraze lica, koje je Beyonce radila dok je plesala. Tri godine kasnije, NFL je pozvao Coldplay, čija je izvedba pala u drugi plan, kad su se na terenu pojavili Beyonce i Bruno Mars (36).

Njezina druga izvedba ostati će upamćena po otvorenoj podršci pokretu Black Lives Matter. Njezin nastup je tjednima kasnije bio glavna tema Amerikanca.

Spektakl koji ruši rekorde: Za ulaznice do 400 tisuća $, pojest će se 1,45 milijardi pilećih krilca
Spektakl koji ruši rekorde: Za ulaznice do 400 tisuća $, pojest će se 1,45 milijardi pilećih krilca

Beyonce, nije jedina nastupila s političkom porukom.

Lady Gaga (35) je svojom 12-minutnom izvedbom, poslala snažnu poruku, tadašnjem predsjedniku SAD-a, Donaldu Trumpu (75). Nastup je otvorila pjesmom ''God Bless America'', a nakon toga je otpjevala ''This Land Is Your Land'' koju su tih dana pjevali protivnici politike Donalda Trumpa.

Houston: Lady Gaga nastupila u poluvremenu Super Bowla

Rihanna (33), Cardi B (29) i Pink (42) odbile su prošlih godina poziv u znak solidarnosti s bivšim igračem Colinom Kaepernickom (34), koji je isključen iz lige zbog svog protesta zbog policijske brutalnosti i rasne nepravde.

Dr. Dre (56), Snoop Dogg (50), Eminem (49) i Kendrick Lamar (34) lani odrepali su svoje najveće hitove, uz kraljicu hip-hop soula, Mary J. Blige (51).  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala