Obavijesti

Show

Komentari 28

'Ja sam i hrvatski i slovenski kantautor, najbolje tek slijedi'

'Ja sam i hrvatski i slovenski kantautor, najbolje tek slijedi'
5

Zoran Predin nastupit će 23. studenog u Tvornici kulture. U talk showu Dnevni boravak na 24sata TV-u otkrio je da će pjevati stare hitove te one s novog albuma

VIDEO

Voditeljica Tatjana Jurić ugostila je u talk showu Dnevni boravak na 24sata TV-u slovenskog kantautora Zorana Predina (55). U 30 godina karijere, frontmen nekada kultne slovenske grupe 'Lačni Franz' može se pohvaliti s 33 albuma. 

- Neki od tih albuma su kompilacije, a većina su studijski albumi. Sada objavljujem svaku treću ili četvrtu godinu. Moje zadnje djelo je album 'Kosa boje srebra' - rekao je Predin kojem je kao inspiracija za nastanak istoimene pjesme poslužila pokojna Margita Stefanović, klavijaturistica nekadašnje beogradske grupe 'Ekatarina Velika'. 

Glazbenik je u pjesmi opisao ono što je sanjao. 

- Nije me prepoznala, pjesma je dobila naziv po njihovoj poznatoj pjesmi 'Oči boje meda'. Pjesme sam napisao izvorno na hrvatskom jeziku, vrlo sam zadovoljan - rekao je glazbenik. 

Na pitanje mijenja li se čovjek s vremenom komentirao je da treba stariti s dostojanstvom. 

- Mudrost ima razne oblike, treba stariti s dostojanstvom. Kada pogledam svoje kolege koji pune dvorane, kao što je Leonard Cohen, vidimo da je glazba zapravo stanje duha, treba ostati mlad u srcu, duši. Ja za sebe sada stvarno mogu reći što želim i kako ću to napraviti. Onaj osnovni poriv je isti kao prije 30 godina. Mogu reći da ću najbolje stvari tek napraviti - rekao je. 

'Kada te doma napadne grizli trebaš samo zatvoriti oči'

Otkrio je da je pjesma 'Papučar' s novog albuma autobiografska pjesma. 

- Gledao sam jedan film u kojem je grizli napao Morgana Freemana, on shvati da ga najviše smeta to što ga gleda u oči. Shvatio sam da to može poslužiti u braku, kad te doma napadne grizli trebaš samo zatvoriti oči - rekao je glazbenik.

Dodao je da je album u potpunosti na hrvatskom jeziku i da se neće prevoditi na slovenski.

- Za sada nema vremena ni takvih planova. Slovenski jezik nema puno pogrdnih riječi pa se služiš nekim drugim jezikom. Tako svoje iskrene osjećaje lakše izražavaš, iskreniji si i pošteniji - komentirao je Predin.

'Jezik je taj koji određuje autora, a ne obrnuto'

Dodao je da je on i hrvatski i slovenski kantautor. 

- Ja sam Slovenac i slovenski je moj materinji jezik. Jezik je taj koji određuje autora, a ne obrnuto. To je nešto što bih svakome preporučio, da nauči neki jezik i jedan cijeli svijet će mu se otvoriti - rekao je. 

Na pitanje što dolazi prije inspiracija ili zrelost komentirao je da je to inspiracija jer bi zrelost bez inspiracije bila 'oruđe bez smisla'. 

Glazbenik je progovorio i o obitelji, iz dva braka ima petero djece, četiri sina i jednu kćer. 

- Ponosan sam, velika smo obitelj, veliki su momci, apeliram na sve roditelje da moraju imati barem dvoje djece. Moj drugi sin je danas najuspješniji član naše obitelji, živi u Londonu, napravio je video spot za Rolling Stonese ja sam ponosan tata - rekao je.

U subotu, 23. studenog, nastupa u zagrebačkoj Tvornici

Novi album promovirat će 23. studenog na koncertu u zagrebačkoj Tvornici. 

- Moći će se plesati, čak ću i ja zaplesati. Jedva čekam da neku pjesmu publika doživi na isti način kao što sam ih ja doživljavao snimajući ih - rekao je glazbenik koji namjerava pjevati nove i stare hitove.

Kao gosti će mu se pridružiti kolege Arsen i Matija Dedić

Dnevni boravak Tatjane Jurić gledajte od utorka do četvrtka u 17.20 sati, a emisiju Bez struje petkom u 17.20 sati samo na 24sata TV. 

24sata TV možete pratiti na 9. kanalu Max TV-a, B.netu-u, Iskon TV-u, Optima TV-u, H1 TV-u, EVO TV-u i Amis TV-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao