Show

Komentari 2

Jacques se prisjetio Kiće: Mislim da je prečesto bio podcijenjen. On je naše nacionalno blago...

Jacques se prisjetio Kiće: Mislim da je prečesto bio podcijenjen. On je naše nacionalno blago...

Naš Kićo je pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom. Njegova umjetnička širina je nedostižna, a mislim da je prečesto bio podcijenjen, napisao je pjevač.

Prije godinu dana preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac u 77 godini. Ovoga velikog glazbenika danas se prisjećaju njegovi kolege i prijatelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, prisjetio ga se i pjevač Jacques Houdek (40), a na svom Instagram profilu Kići je posvetio emotivnu objavu.

- Naš Kićo je pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom. Jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu. On je za mene i dalje tu. Stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio - napisao je Houdek na ovoj društvenoj mreži.

Dodao je i kako je onaj pravi, iskonski te da ga voli neopisivo.

- Još od svog djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenog odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što sam imao sreću živjeti u njegovom vremenu. Naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnom sjećanju kao najviše blago - nastavio je Jacques.

U sljedećim redovima objave pjevač se osvrnuo i na Kićin glazbeni opus.

- Njegova umjetnička širina je nedostižna, a mislim da je prečesto bio podcijenjen. Takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač rađa se samo jednom. On je naše nacionalno blago. Svaka pjesma mu je istovremeno megahit i remek-djelo, za sva vremena- zaključio je Jacques i prisjetio se Slabinca uz pjesmu Otiš'o je s mirisima jutra. 

Prisjetimo se, glazbenik je preminuo  u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao tri mjeseca. Zbog koronarne bolesti prošlo ljeto je hospitaliziran, ali unatoč uspješnom operativnom zahvatu oporavak se zakomplicirao. Svi su se nadali kako će krenuti na bolje, no Kićo nije izdržao.

Prva večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.

Njegov jedinstveni glas bio je nezaobilazan na festivalima i u emisijama, kao i na pločama i CD-ima. Interpretacije božićnih pjesama i danas su najtraženije i najprodavanije.

Najčitaniji članci