Obavijesti

Show

Komentari 101

Jacques u problemima: Sude mu, dužan je za smeće i vodu

Jacques u problemima: Sude mu, dužan je za smeće i vodu
5

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE Jacques Houdek godinu dana nije plaćao komunalije pa su ga Čistoća i Vodoopskrba i odvodnja tužile zbog dugovanja

VIDEO

Jacques Houdek (34) kontroverznim ponašanjem ne prestaje puniti registratore sudskih polica tužbama. Protiv pjevača se godinama vodi spor zbog neplaćenih računa za komunalije, a u prigovorima se žali da je za sve nastupila zastara. Iako Houdek kaže da je od pjevanja zaradio prvih milijun eura, izbjegava plaćati račune.

Nedostupan za ovrhe

- Imam sreće da radim ono što volim. Dobro zarađujem te sam si kupio prvi stan, luksuzni auto i zemljište u okolici Zagreba - rekao je Jacques početkom 2015.

Ipak, godinu dana nije plaćao račune za čistoću i vodu za 2009. i 2010. godinu. Čistoća ga tuži za dug od 1014,51 kunu, a Vodoopskrba i odvodnja za dug od 1899,77 kuna. Houdek je cijelo vrijeme izbjegavao primiti sudska rješenja o ovrhama, koja su se vraćala nazad na sud. Kad Houdek nije na strani tuženika, često on sam tuži sve što mu nije po volji te za što smatra da šteti njegovu ugledu i časti glazbenika. Spori se sa svima koji su mu stali na žulj i potražuje naknade štete od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Često sam na meti pa doživljavam neugodnosti i podsmjehivanja

Houdek smatra da je zbog svakakvih komentara i viceva izložen šikaniranju, neugodnostima i podsmjehivanju. Kontroverzni pjevač nalazi se čak i u tužbi suvlasnika stambene zgrade u kojoj živi s obitelji.

Željko kratkog fitilja

Zajedno s ostalim stanarima zgrade na zagrebačkim Vrbanima potražuje 1209,37 kuna od susjede koja dvije godine nije plaćala pričuve. Njegova žena Brigita Houdek (33) vlasnica je trosobnog stana, dok Jacques sudjeluje u tužbi, iako nije suvlasnik zgrade. Pjevač je često gubio sporove i dobivao uvjetne kazne od nekoliko mjeseci zatvora. Njegov najpoznatiji skandal bio je 2004. u “Green roomu“ na Dori. Pred neposrednu objavu rezultata za pobjedničku pjesmu Jacques se pobunio i vrijeđao jer je njegovoj šminkerici nestala torbica. Nedugo zatim priznao je pogrešku i svima se ispričao.

- Nakon prespavane noći i svega što je bilo, iskreno se kajem zbog ispada. Reagirao sam impulzivno nakon što je mojoj šminkerici ukradena torbica s osobnim stvarima, dokumentima i novcem. Shvatio sam da je moja reakcija bila prenagla – zaključio je tada Houdek. Iskre su frcale i u showu “The Voice“, gdje se stalno svađao s pjevačem i kolegom mentorom Tonyem Cetinskim (46), a navodno su htjeli dizati i tužbe. Ipak, obojica nastavljaju suradnju u drugoj sezoni showa, zbog koje su odlučili zakopati ratne sjekire.

Davor Puklavec/PIXSELL

Galamim kad treba

- Za mene će reći da sam ekscesan samo oni na koje sam se izvikao. A galamim jedino na one koji to zaista zaslužuju. Osobno mislim da ljudima treba reći u lice ono što ih ide - nedavno se opravdavao Jacques. Dodaje da nije dvoličan niti želi biti takav. Uvjeren je da je pošten i da su mu svi postupci ispravni.

Pravni postupak još traje, ali nadam se da ćemo se konačno nagoditi, rekao je Daniel Šeničnjak, građevinac koji je na kući Jacquesa Houdeka postavljao betonske ploče i krovište prije pet godina. Pjevač je odugovlačio s plaćanjem, a ukupni dug prema izvođaču radova, kako on tvrdi, popeo se na 328.634 kune.

Nezadovoljan krovom

Pjevač se nije žalio na ovrhu, a izvođač ne želi reći hoće li mu pjevač vratiti sve odjednom ili će mu platiti u ratama. Houdekova katnica s potkrovljem i terasom nalazi se u okolici Samobora, a u nju je uložio oko milijun kuna. Pjevač je govorio da se duga ne srami te je dodao da račune Šeničnjaku nije platio jer nije bio zadovoljan obavljenim poslom. Građevinar je tvrdio da mu je Jacques prijetio SMS-ovima kad ga je javno prozvao za neplaćanje obavljenog posla, a cijeli je slučaj završio na sudu.

Goran Jakus/PIXSELL

Houdek je dio karijere posvetio nastupima u zagrebačkim vrtićima u kojima je naplaćivao svoje nastupe 20 kuna po djetetu. Karte nikad nije izdavao. Tako je 2007. godine otkriveno da pjevač nije plaćao državi porez na dobit, a to je Jacques demantirao.

- Ovo je nečuveno. Nikad od djece nisam tražio novac, to se jednostavno tako ne radi. Tko god da je od klinaca tražio novac, nije normalan. Nadam će da će odgovarati za taj sramotni postupak - opravdavao se tada Jacques.

Novac dao i suradnici

Zbog toga ga je istraživala Porezna uprava. Pjevač je poreznu prijevaru ipak priznao. Tvrdio je da je tim novcem podmirivao trošak razglasa, za koji nije imao fakture, a novac je, kako je rekao, uplaćivao za unajmljivanje razglasa ili na račun svoje suradnice koja je organizirala desetke koncerata u zagrebačkim vrtićima.

Milijunaš ima dugove, a zaradio je 7,5 milijuna kn

Imam sreće da radim što volim i od toga dobro zarađujem , pohvalio se proljetos Houdek koji tvrdi da je zaradio 7,5 milijuna kuna u 13 godina karijere. Jacques si je zato priuštio kupnju luksuznog stana, Jaguara i zemljišta u okolici Samobora, gdje još nije uspio napraviti svoj obiteljski dom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...