Show

Komentari 24

James Cameron otkrio: Četvrti i peti 'Avatar' možda ne dolaze

James Cameron otkrio: Četvrti i peti 'Avatar' možda ne dolaze

Iako je bombastično izjavljivao kako ćemo dobiti filmove koji su skuplji od proračuna nekih država, James Cameron se počeo malo predomišljati oko svojih komentara

Premda je godinama najavljivao cijeli serijal filmova iz svijeta 'Avatara', James Cameron baš više i nije uvjeren toliko da ćemo vidjeti sva četiri najavljena filma.

Kako je prošle godine redatelj rekao, nakon 'Avatara 2', koji u kina možda stiže u prosincu 2020. godine, dolaze još tri filma. Trojka stiže točno godinu dana kasnije u prosincu 2021., četvorka u prosincu 2024. godine, a kraj serijala se očekuje u prosincu 2025. godine.

Snimanje filmova iz 'Avatarove' kategorije nevjerojatno je skupo, a povrat novca nije zagarantiran. O tome je i sam Cameron imao što za reći.

- Priznajmo, ako drugi i treći 'Avatar' ne zarade dovoljno novca, četvorke i petice neće biti - rekao je filmaš.

Cameron se kasnije osvrnuo i na snimanje filmova te na način kako su povezani.

- To su u potpunosti zasebni filmovi. Jedna priča provlači se kroz sve filmove, ali svaki je kompletan za sebe - dodao je redatelj.

No pitanje koje je ostalo nakon tog komentara u zraku jest kako točno planira ne snimiti četvorku i peticu, ako ne bude dovoljno novca, kad se svi filmovi simultano snimaju.

U novim 'Avatarima' vidjet ćemo ista lica koja smo vidjeli i u prvom filmu. Tako su glumci i glumice iz prvog filma, Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang (čiji lik je poginuo u filmu), Sigourney Weaver te Joel David Moore svi potvrdili svoje nastupe u nastavcima.

Najčitaniji članci