Obavijesti

Show

Komentari 7

Jamie, glumica s Downovim sindromom osvaja i kazalište

Jamie, glumica s Downovim sindromom osvaja i kazalište
14

Zvijezda serije 'Američka horor priča' bit će prva glumica s Downovim sindromom u povijesti koja će stati na daske Off-Broadway kazališta u New Yorku

VIDEO

Glumica Jamie Brewer (33) gledateljima je najpoznatija po ulogama Nan, Addy, Hedde i Marjorie koje je utjelovila u nekoliko sezona horor serije 'Američka horor priča'. Amerikanka s Downovim sindromom pozitivnog je duha i omiljena među glumačkim kolegama. Ovih dana ostvario joj se još jedan san jer je dobila glavnu ulogu u predstavi 'Amy and the Orphans' u kazalištu u New Yorku, koje pripada 'Off-Broadway' vrsti produkcije. 

USA - 4th Annual Dynamic & Diverse Celebration - North Hollywood USA - Television Academy's Performers Peer Group Celebration - Beverly Hills
8
| Foto: Insagram/screenshot

U predstavi, Brewer će glumiti Amy, ženu s Downovim sindromom koja svojoj obitelji pomaže nositi se sa smrću njihova oca. 

- Ja sam pravi dokaz da čovjek nije samo dijagnoza i da se mogu ostvariti kao holivudska glumica i izvan tih okvira - rekla je Jamie. 

Jamie je bila i prvi model s Downovim sindromom na pisti njujorškog tjedna mode, gdje je 2015. ponosno prošetala u crnoj haljini dizajnerice Carrie Hammer. Kreatorica je i inače angažirana prema podizanju svijesti o ljepoti, te za svoje revije bira snažne žene koje iskaču iz okvira standarda ljepote.

Glumica je svoj prvijenac na TV-u imala 2011. godinu, kada je utjelovila Addy Langdon u prvoj sezoni serije 'American Horror Story'. 

- Za audiciju mi je rekla prijateljica. Tražili su mladu ženu s Downovim sindromom koja zna glumiti. Odmah nakon što sam se prijavila su me zvali. Odmah sam dobila ulogu, što me jako iznenadilo - ispričala je Brewer. 

Osim što gradi karijeru u glumi, Jamie je također najmlađa predsjednica organizacije ARC of Fort Bend Chapter, kojoj je cilj poboljšati kvalitetu života ljudima s posebnim potrebama i njihovima obiteljima. Organizacija je državi Teksas predlagala izmjenu zakona o građanima s invaliditetom, koju su zastupnici usvojili. Glumica sudjeluje u radu još šest neprofitnih udruga. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge