Show

Komentari 68

Jedina pogreška eurovizijskih kladionica: Umjesto Albine, u finale je ipak prošla Izraelka...

Jedina pogreška eurovizijskih kladionica: Umjesto Albine, u finale je ipak prošla Izraelka...

Eurovizijska predviđanja za prvu polufinalnu večer pokazala su se 90% točnima, iznenađenje večeri bila je Izraelka Eden Alene, za koju se očekivalo da se neće kvalificirati u finale

Na dan prve polufinalne večeri, eurovizijske kladionice su našoj predstavnici Albini Grčić (22) davale čak 73% šanse za prolaz u finale, a očekivalo se kako će sveukupno biti na 17. mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kladionice najčešće pogode oko 70% finalista, no ovoga puta prognoze su se ispostavile točnima za 9 od 10 finalista.

Azerbejdžan, Belgija, Cipar, Litva, Malta, Norveška, Rusija, Švedska i Ukrajina u skladu s prognozama prošle su u sljedeći krug natjecanja.

Jedina pogreška bio je plasman naše Albine, koja se unatoč uspješnom nastupu nije kvalificirala u finale. Njezino mjesto zauzela je Izraelka Eden Alene koja se predstavila s pjesmom 'Set Me Free'. 

Eurovision song contest first semi-final in Rotterdam

Izraelskoj predstavnici kladionice su davale su svega 52% šanse za prolazak u finale, te se očekivalo kako će se naći na 11. mjestu u prvoj polufinalnoj večeri, što nije dovoljno za prolaz u sljedeći krug.

No, čini se kako se glasačima Edenin nastup ipak svidio više od Albininog, te se sada Izraelu predviđa visoko 18. mjesto u finalu.

Podsjetimo, naslov izraelske pjesme 'Set Me Free' naljutio je mnoge gledatelje. Tviteraši tvrde kako je naslov ironičan jer Izrael, kako kažu, provodi genocid, a pravi se da je žrtva.

Najčitaniji članci