Obavijesti

Show

Komentari 3

Jezivi klaun iz filma 'Ono' snima seriju u Hrvatskoj: 'Prihvatio sam izazov s užitkom i strahom'

Jezivi klaun iz filma 'Ono' snima seriju u Hrvatskoj: 'Prihvatio sam izazov s užitkom i strahom'
8

Naime, riječ je o seriji čija radnja nastaje na temelju autobiografije Clark Olofssona, švedskog kriminalca poznatog po pljački banke Kreditbanke, smještenoj na stockholmskom trgu Norrmalmstorg

VIDEO

Glumac Bill Skarsgård (30) poznat po ulozi zloglasnog klauna iz filma "Ono" (It) trenutno se nalazi u Rijeci zbog snimanja nove Netflixove serije "Clark".

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Snimanje Netflixove serije u Rijeci 00:26

U lučici Volosko, na jedrilici Porto Baroš uspjeli su ga 'uloviti' i fotoreporteri.

Snimanje švedske serije, ispričane u šest nastavaka, započelo je u Istri, točnije Puli, a sada su se preselili na novu lokaciju.

Snimanje švedske serije Clark u Rijeci

Naime, riječ je o seriji čija radnja nastaje na temelju autobiografije Clark Olofssona, švedskog kriminalca poznatog po pljački banke Kreditbanke, smještenoj na stockholmskom trgu Norrmalmstorg, a prema kojoj je nastao termin Stockholmski sindrom, psihološki fenomen u kojem žrtve u konačnici simpatiziraju sa zločincima.

VIDEO Rijeka opet na Netflixu: Počelo snimanje švedske serije
VIDEO Rijeka opet na Netflixu: Počelo snimanje švedske serije

Radnja, koja započinje 1969. prati njegov put otkrivajući kako je postao jedan od najkontroverznijih ličnosti švedske povijesti.

Fokus serije koja nosi ime po Clarku Olofssonu, jednom od muškarca koji je 1973. sudjelovao u pljački banke u Stockholmu. Naime, Olofsson nije bio pljačkaš, već je to bio njegov poznanik Jan-Erik Olsson, koji je tražio da mu se on pridruži, a nije imao izbora jer je tada bio u zatvoru.

Naime, budući da je policija vrlo brzo reagirala za vrijeme navedene pljačke, Olfsson za taoce uzima četiri osobe s kojima se zatvara u sef, a koji, za vrijeme talačke krize koja je trajala pet dana, s njim uspostavljaju prisan odnos, danas poznat kao Stockholmski sindrom. Na njegovo zahtijevanje, policija dopušta da mu se u banci pridruži njegov prijatelj Jan-Erik Olsson, koji je također imao kriminalni dosje, a koji s taocima u pet dana talačke krize razvija prisan odnos, danas poznat kao Stockholmski sindrom.

Serija 'Mrkomir prvi' od jeseni opet na TV-u, stižu nove spletke
Serija 'Mrkomir prvi' od jeseni opet na TV-u, stižu nove spletke

Znan kao nasilan, ali i šarmantan i zgodan, Olafsson ovim događajem postaje poznat široj javnosti dok su mediji danima nakon pljačke tražili odgovore zašto su taoci naizgled stali na stranu otmičara, koji su prijetili da će ih ubiti. Štoviše, tijekom talačke krize, koja je trajala pet dana, s Olssonom se zbližila taokinja i Djelatnica banke Kristin Emmark, koja je zamolila tadašnjeg švedskog premijera Olofa Palmea da otmičare pusti na slobodu.

Nakon navedene pljačke čak je napustila rad u banci, studirala sociologiju i postala psihoterapeutkinja za ovisnike o drogama te napisala i objavila knjigu o ovom događaju. Kad je započelo suđenje navedenom dvojcu pljačkaša, taoci nisu svjedočili već su prikupljali novac za njihovu obranu. Suma sumarum Olofsson je nazvan prvim švedskim zločincem zvijezdom, a zajedno s Olssonom održao je kontakte s taocima, ujedno nastavivši s kriminalnim radnjama. Godine 2009. Olsson je objavio autobiografiju, dok je prvi švedski "celebrity gangster" Olofsson promijenio ime i živi u inozemstvu, navodno u Belgiji.

Naslovnu ulogu u akcijskoj drami o životu i pustolovinama antijunaka Clarka Olafssona tumači slavni švedski glumac Bill Skarsgard (30), član poznate švedske glumačke obitelji, dok režiju potpisuje redatelj Jonas Akerlund, poznat po režiji filma "Gospodari kaosa", koji je uz glavnog glumca i izvršni producent.

Govoreći o svojoj ulozi u seriji, Bill Skarsgard, sin slavnog Stellana i mlađi brat poznatih glumaca Alexandra i Gustafa (najpoznatiji po ulogama u filmovima "It", "The Crown Jewels te serijama "Hemlock grove" i "Castle Rock") Olafssona je okarakterizirao kao zapravo vrlo fascinantnog individualca.

– Prihvatio sam izazov glumiti ovu osebujnu ličnost, s užitkom ali i strahom. Imamo priliku ispričati priču s dozom ludosti koja nije još prikazana na televiziji. Clarkov život je nevjerojatan, ali na neki način i uvrnut, a na nama je da bude prikazan na najzanimljiviji način - smatra Skarsgard, koji trenutno snima u lučici u Voloskom te u samom Gradu koji teče.

No, osim zlatnih stijena i još nekih lokacija u samom centru Rijeke te širem prostoru Kvarnera, na Netflixovoj platformi, koja je prošle godine imala više od 200 milijuna pretplatnika, naći će se i snimke sa snimanje koje će će odvijati i u Zagrebu.

Naime, riječ je o projektu produkcijske kuće Scandinavian content group u suradnji s MP filmskom produkcijom upravo iz Zagreba. U seriji u kojoj se osuđeni diler drogom i pljačkaš banke prisjeća svojih kriminalnih aktivnosti glume i Alicia Agneson, Vilhelm Blomgren, Malin Levanon. 

Inače, o navedenoj pljački prije nekoliko godina snimljen je i film "Stockholmski sindrom", u režiji Roberta Budreaua, u kojem su glavne uloge tumačili Noomi Rapace, Ethan Hawke i Mark Strong.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu