Show

Komentari 4

Joe Exotic, slavni 'Kralj tigrova' osuđen je na 21 godinu zatvora: 'Molim vas, ne želim umrijeti...'

Joe Exotic, slavni 'Kralj tigrova' osuđen je na 21 godinu zatvora: 'Molim vas, ne želim umrijeti...'

'Kralj tigrova' osuđen je na 21 godinu zatvora jer je savezni sudac odbio molbe da ga se oslobodi i ukinuo mu jednu godinu od prvobitne kazne nakon što je osuđen za unajmljivanje dvojice muškaraca da ubiju Carole Baskin

Bivši čuvar zoološkog vrta i legendarni 'Tiger King', Joe Exotic (58), čije je pravo ime Joseph Maldonado-Passage osuđen je na 21 godinu zatvora zbog pokušaja angažiranja dvojice muškaraca da ubiju aktivisticu za životinje Carole Baskin (60), piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Savezni sudac odbacio je sve njegove molbe dok je Exotic u narančastom zatvorskom kombinezonu molio:

- Molim vas, nemojte me tjerati da umrem u zatvoru čekajući priliku da budem slobodan - molio je očajni Joe.

Naime, Exotic je ponudio 10 tisuća dolara tajnom agentu FBI-a da ubije Baskin tijekom snimljenog sastanka u prosincu 2017. Na snimci je rekao agentu:

- Baš kao da je slijedite do parkirališta u trgovačkom centru i samo je zgrabite i odvezite - rekao je Exotic dok njegovi odvjetnici tvrde da nije bio ozbiljan.

Tijekom suđenja njegovi obožavatelji su preplavili sudnicu dok su neki od njih nosili maske sa životinjskim uzorkom i majice na kojima je pisalo 'Free Joe Exotic'. Baskin i njezin suprug također su prisustvovali suđenju, a ona je rekla da se boji da bi joj Exotic i dalje mogao zaprijetiti.

- I dalje gaji jake zle osjećaje prema meni - rekla je Baskin.

Prisjetimo, 2019. godine Exotic je suđen po 17 saveznih optužbi za zlostavljanje životinja i dobio je dvije optužbe za pokušaj naručenog ubojstva Carole Baskin te je osuđen na 22 godine zatvora. Baskin je potom 2020. godine preuzela kontrolu nad zoološkim vrtom kada je sudac presudio da će joj biti dopušteno da preuzme posjed a ovo ljeto ga je prodala.

Očekuje se da će mu kazna biti skraćena, ali je malo vjerojatno da će biti pušten na slobodu jer savezne smjernice predlažu kaznu od 17 1/2 godina do 22 godine zatvora. Njegovi odvjetnici rekli su da će se opet žaliti i tražiti zahtjev za novo suđenje.

Najčitaniji članci