Obavijesti

Show

Komentari 552

Jole je pjevao 'Jasenovac i Gradiška Stara' na zabavama

Jole je pjevao 'Jasenovac i Gradiška Stara' na zabavama
6

Na YouTubeu je osvanulo nekoliko snimki na kojima pjeva 'Evo zore, evo dana' i koljačku 'Jasenovac i Gradišku Staru'. Prvo je rekao da to nije on jer ne zna stihove

VIDEO

I Joško Čagalj Jole (40) izvodio je 90-ih pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara'. Uz stihove koji šire govor mržnje i veličaju najgore ustaške zločine, pozivao je publiku da digne ruke...

- Sad ispada da smo takve pjesme pjevali samo Thompson, Stipe Mesić i ja! Bio je rat, a ja mlad, lud i pijan - kaže Jole.

Na YouTubeu je osvanulo nekoliko snimki na kojima pjeva 'Evo zore, evo dana' i koljačku 'Jasenovac i Gradišku Staru'. Jole je prvo rekao da to nije on jer ni ne zna stihove, a zatim da je to pjevao prije 15 godina, i to samo na privatnim feštama poput svadbi i rođendana.

- Žao mi je ako je snimka povrijedila ičije osjećaje. Na početku karijere radite kompromise i svirate po željama. Pogreške iz mladosti služe da se ne ponove - kaže.

Više se ne da nagovoriti na pjevanje ustaških pjesama.

- To nisu moji stavovi. Vjernik sam, proeuropski orijentiran i širim toleranciju. Neka mi Bog vrati istom mjerom ako bih ja nekog ubio i zaklao - odlučan je pjevač iz Zagvozda.

U ratu su mu poginula tri dobra prijatelja.

- Jedan je ubijen, drugi zaklan, treći raznesen - kaže Jole i ističe da ima prijatelje različitih nacionalnosti.

Prijatelj Srbin početkom rata ga je izvukao iz JNA, gdje je služio vojni rok. Jole misli da se ni taj prijatelj neće sad naljutiti, jer je 'u ratu svatko pjevao svoje'.

'Sram vas bilo što izmišljate, netko mi želi zlo!'

Jasmin Stavros opovrgnuo je da pjeva “Jasenovac i Gradišku Staru” na snimci napravljenoj u splitskoj diskoteci 2005. Rekao je da mu žele zlo.

U Posušje Grdović 'poveo' Juru i Bobana

Na prvom nastupu u baru u Posušju ove jeseni Mladen Grdović izveo je “Evo zore, evo dana”. Spojio ju je s Thompsonovom “Lijepa li si”.

Moj je glas, ali na računalu se može svašta

Najpoznatija je snimka “Jasenovca” Marka Perkovića Thompsona s koncerta u Osijeku 2002. godine. Rekao je kako se ne sjeća da je on ikad pjevao tu pjesmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 552
VIDEO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele