Obavijesti

Show

Komentari 5

Jolie je na Brijune stigla tajno, a mladi glumci odrastali su ljeti okruženi velikim zvijezdama

Jolie je na Brijune stigla tajno, a mladi glumci odrastali su ljeti okruženi velikim zvijezdama
3

Filip Vidović, koji je uz oca Ivicu 2004. igrao dijete u “Play Beckettu”, danas je član zagrebačkog HNK, a i mnoga druga djeca s Brijuna danas su mladi filmaši i kazalištarci.

VIDEO

Najslavnija glumica današnjice ipak je došla na Brijune, ali godinu kasnije - u ljeto 2011. Ovaj put ekipa Kazališta Ulysses bila je pažljivija i bolje je od novinara čuvala tajnu nego prethodne godine.

- Poučeni ovim iskustvom, iduće godine priredili smo njezin dolazak promišljenije. To da će doći isprva je znala šačica ljudi. Međutim, bilo je nerealno očekivati da će se stvar do kraja odigrati u tajnosti. Shvatili smo da bi, primjerice, informacija mogla procuriti iz zračne luke, kamo bi sletjela privatnim avionom. Zbog toga njezin dolazak od novinara nismo tajili nego smo im ga sami otkrili. Jolie se s ovim složila, ali tražila je maksimalno kontrolirane uvjete kako bi zaštitila djecu. Novinari su bili pozvani na konferenciju prije izvedbe ‘Leara’ i na miru je dala izjavu - piše Borna Vujčić u monografiji o kazalištu koje će 2. kolovoza ove godine velikom proslavom obilježiti 20. godišnjicu od osnutka.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:22

Kako piše Borna, sin jednog od suosnivača kazališta, pokojnog pisca i dramaturga Borislava i književnice Marine Vujčić, iako je slavna holivudska glumica bila na Brijunima i iz gledališta pratila predstavu “Kralj Lear”, izvedba je bila kao i svaka druga, s tom iznimkom da Rade nije bio najveća zvijezda jer su publici oči bježale prema Angelini Jolie. Na kraju predstave nakon naklona je izašla pred publiku i kratko zahvalila glumcima.

- Iskustvo njezina dolaska naučilo me koliko skromni i ponizni mogu biti oni od kojih to najmanje očekujemo zbog slave koju su stekli - prisjeća se Borna.

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor na Brijunima otvorili sezonu  Kazališta Ulysses

U tih 20 godina sva djeca koja su se ovdje ljeti družila i igrala, u međuvremenu su postala odrasli ljudi. Nakon mature većina njih odlučila je život posvetiti umjetnosti. Nakon što su Danilo i Lucija, dvoje starije Šerbedžijine djece, postali filmski redatelj i glumica, Nina je upisala umjetničku akademiju u Philadelphiji, najmlađa Milica studira pjevanje i gitaru u Liverpoolu, a jedino je Vanja izabrala psihologiju. Filip Vidović, koji je uz oca Ivicu 2004. igrao dijete u “Play Beckettu”, danas je član zagrebačkog HNK.

teatar ulyses

- Na Brijunima sam imao svoju prvu ulogu - rekao je Filip.

Njegova sestra Ana upisala je Akademiju dramskih umjetnosti, a njezin izbor je produkcija kazališnih predstava. Korana Ugrina - kći Kristijana Ugrine i Ksenije Marinković, trenutačno studira glumu, kao i Toma Medvešek, Svenov sin, a njegov brat Tit okušao se u glumi i u profesionalnim produkcijama.

Šerbedžiju su s vinom i platom sira nagovarali na kazalište...
Šerbedžiju su s vinom i platom sira nagovarali na kazalište...

Juraga je u “Learu” igrao Edgara, Marko vojvodu od Burgundije, a Lovro je nedavno upisao glumu, pa tko zna kakve ga uloge tek čekaju. Nebojša Glogovac nikad nije dolazio bez sinova Gavrila i Miloša, koji su i danas prijatelji s Bornom. I jedan i drugi upisali su filmsku režiju. Sličnim smjerom krenula i Hana Sokolović, Zijahova kći, koja u Pragu na prestižnom FAMU studira fotografiju. Dea, kći Svetozara Cveleta Cvetkovića, završila je povijest umjetnosti, ali je danas umjetnička fotografkinja. Za budućnost Kazališta Ulysses ne bi se trebalo previše brinuti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu