Obavijesti

Show

Komentari 2

Jude Law dobio 1,1 mil. kn za duševne boli zbog hakiranja

Jude Law dobio 1,1 mil. kn za duševne boli zbog hakiranja
3

Tabloid News of the World hakirao mu je govornu poštu i tri godine mu prisluškivao telefonske razgovore. Odštetu je dobila i njegova bivša Sienna Miller i brojni drugi

VIDEO

Tabloid News of the World godinama je prisluškivao poznate kako bi došli do podataka koji su im garantirali ekskluzivne vijesti. Saznanja prikupljena prisluškivanjem garantirala su zanimljivu informaciju, a samim time i veću prodaju te zaradu tabloida. Osobe koje su se našle 'na meti' časopisa tužile su korporaciju Ruperta Murdocha News International i sud je presudio u njihovu korist pa su dobili odštetu. 

Sadie Frost dobila je 450.000 kuna, Gavin Henson 36.000 kuna. Najveću odštetu u ovom valu suđenja dobio je Jude Law kojem su prisluškivali telefon i govornu poštu od 2003. do 2006. godine. Dobio je čak 1,1 milijuna kuna za duševne boli i ostale povrede uzrokovane prisluškivanjem. 

U prethodnom naletu tužbi najveću su odštetu dobili Britanci, roditelji ubijene djevojčice Milly Dowler koji su zbog pisanja tabloida, na temelju prisluškivanja, vjerovali da im je kći živa. Dobili su odštetu od 27 milijuna funti.

Odštetu u nepoznatom iznosu dobili su i Siena Miller, Dani Minogue, Ashley Cole, bivša supruga Noela Gallaghera Meg Matthews, te brojni drugi.

Procjenjuje se da bi prisluškivanje Murdochovu korporaciju moglo stajati minimalno 90 milijuna kuna. Tabloid News of the world pokrenut je 1. listopada 1843., a zbog ilegalnih radnji za koje je uredništvo znalo prestao je izlaziti 10. srpnja 2011. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu