Obavijesti

Show

Komentari 12

Jurica Pađen nakon 27 godina dobio sudski spor zbog gitare

Jurica Pađen nakon 27 godina dobio sudski spor zbog gitare
1

Roker je pristao na nagodbu i ponuđenih 2.500 kuna darovao Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Pađen je 27 godina vodio sudski spor...

VIDEO

Čekao je i dočekao! Nakon 27 godina pravne bitke s osječkom gradskom tvrtkom 'Športski objekti' Jurica Pađen, poznati hrvatski roker, konačno je pobijedio i na Općinskom sudu u Zagrebu dobio odštetu za svoju gitaru 'Gibson Flying' koju je totalno uništio pri nesreći u kojoj je montažno postavljena bina za koncert grupe 'Azra' u Osijeku propala. Osim gitare, tada je Pađenu stradalo i pojačalo. Zbog štete, naveo je Pađen u tužbi, zbog koje je dvadesetak puta dolazio na sudske rasprave, morao je sljedeća četiri koncerta 'Azre' odsvirati s unajmljenom opremom, što mu je stvorilo dodatni trošak. 

- Nevjerojatno je koliko se hrvatsko pravosuđe pokazalo učinkovitim u ovome slučaju! Nije mi bilo više do ničega, zato sam i pristao na nagodbu. Odmah sam ponuđenih 2.500 kuna proslijedio na račun Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra - rekao je Jurica Pađen, koji više nije imao živaca čekati eventualno preračunavanje tadašnje štete u jugoslavenskim dinarima u kune.

Prema Pađenovim riječima, njegov uništeni 'Gibson Flying' danas bi vrijedio puno više od 750 britanskih funti, na koliko je na jednom od ročišta vrijednost gitare procijenio sudski vještak, i teško bi ga se moglo kupiti ispod 10.000 kuna.

Zvonko Ibriks, direktor osječkih 'Športskih objekata', nije skrivao zadovoljstvo konačnim rješenjem 'pravosudne sramote'.

- Jurica Pađen ne može biti zadovoljan iznosom koji je dobio nagodbom, jer i mi laici znamo da ta gitara vrijedi više. No, mi smo mogli toliko ponuditi da se sve ovo riješi. Znam da je taj koncert Azre održan u dvorani Zrinjevac i da su naši djelatnici postavljali binu. Isto tako, ti isti radnici su upozoravali da je na bini bilo previše tehnike te da bina neće moći izdržati toliki teret u uvjetima neprestanog vibriranja. Nažalost, to se i dogodilo - rekao je Ibriks.

Jurica Pađen i 'Športski objekti' iz Osijeka na sudu su se rastali kao prijatelji. Ibriks je Jurici Pađenu obećao po slijedećem dolasku poznatog rokera u Osijek omogućiti uvjete da se u gradu na Dravi osjeća kao kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina