Obavijesti

Show

Komentari 64

Kad bi se vratio s puta, Vesna bi ga dočekala s toplom juhom

Kad bi se vratio s puta, Vesna bi ga dočekala s toplom juhom
7

Otkako je Oliver postao djed najsretniji je bio kad bi s jednim od unuka šetao Rivom. Ili otišao s njima u Velu Luku. Htio im je pružiti sve za što je u djetinjstvu bio zakinut...

VIDEO

Svoju unučad jednako volim. Kad najstariji unuk Duje vidi moj plakat, viče: ‘Oliver’, a kada mene gleda, kaže: ‘Dida’. Premali su da shvate čime se bavim, rekao je naš veliki glazbenik. Uz neutješnu suprugu Vesnu i tri sina, Oliver je ostavio i petero unuka koje je obožavao. U obiteljskom krugu proslavio je i 70. rođendan. Često je ponavljao kako su oni njegova ljubav, inspiracija, život.

S Vesnom je u braku bio gotovo pet desetljeća. Recept skladnog braka Oliver je vidio u “dvije banje”. Kad bi se uozbiljio, rekao je da se sa suprugom nema kad posvađati jer je stalno na putu. I kad su se svađali, činili su to tišinom. Oboje su imali razumijevanja i tolerancije, a Oliver je isticao da je s godinama i zrelosti uvidio svoje pogreške i prestao ih ponavljati. Nije znao odgovoriti je li bolji kao suprug, otac ili djed jer jednostavno nije to znao rangirati. Nije se, rekao je, ni trudio biti savršen muž, super otac ili dida.

Nastojao je samo biti iskren u svemu što je radio. Govorio je da nije romantičan, ali uvijek bi se naježio na nešto lijepo, pjesmu, riječ, emociju, atmosferu.

Hauser objavio video: Oliver ga škakljao i nije mu dao svirati...
Hauser objavio video: Oliver ga škakljao i nije mu dao svirati...

- E, po tome ću ostati vječni romantičar - rekao je Dragojević, koji je obožavao svoju suprugu. Svaki put bi ga, kad bi se vratio s puta, dočekala s onim što je najviše volio, tanjurom domaće tople juhe. Uz to se, ponavljao je Morski vuk, najbolje “rekupera”. Govorio je da nitko ne kuha bolje od njegove Vesne i uzvraćao joj pažnju. Razveselio bi je parfemom ili drugom sitnicom.

O sebi je govorio kao o čovjeku od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima, toplini doma, domaćoj spizi, djeci, unucima. Vesnu je gurao u prvi plan kao odličnu baku koja pamti sve rođendane, imendane, kupuje poklone, jako brižnu i pažljivu. Sa sinovima je bio u puno boljim odnosima kad su odrasli. Dok su bili djeca, dao bi im pokoji savjet, ali slabo su ga, rekao je, slušali.

Bakljada, zvona, brodice...: Ovo su detalji Oliverovog ispraćaja
Bakljada, zvona, brodice...: Ovo su detalji Oliverovog ispraćaja

- Danas je drukčije, pričamo o svemu, intenzivno se družimo, veliki su ljudi, da se s njima razglabati o mnogim stvarima. Volimo zajedno otići na more, u ribolov, ponekad i zapjevati onako iz gušta. Naša su druženja uglavnom rekreacijska, ponajviše ljeti kad se svi okupimo - govorio je Oliver.

Hvalio je svoje neviste kao najbolje na svijetu, a prije nekoliko godina cijelu je obitelj poveo na krstarenje Sredozemljem. Otkako je postao djed najsretniji je bio kad bi s jednim od unuka šetao Rivom. Ili otišao s njima u Velu Luku. Htio im je pružiti sve za što je u djetinjstvu bio zakinut. Oliver je, naime, kao dječak svako ljeto provodio u Veloj Luci.

- Kako nismo imali didovinu, stanovali smo kod barbe. Bilo nas je ka pasa; puna kuća, i po 30 bi nas spavalo u kužini, u hodniku, u dvoru. Kad smo se spuštali na more, parili smo ekskurzija - govorio je Oliver.

Sutra uz 24sata čitajte prilog 'Legenda' o nepoznatim detaljima iz Oliverova života. 

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.

 

VIDI OVO: Kako je nastala poznata balada Galeb i ja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku
DOČEKALE GA TISUĆE LJUDI

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku

Gorjele su baklje, suze su stizale jedna drugu dok je lijes s tijelom Olivera Dragojevića u pratnji obitelji prolazio kroz špalir veloluških Kumpanija prema rodnoj kući u Vela Luci

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera
U ZALAZAK SUNCA

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera

Olivera Dragojevića tisuće ljudi na splitskoj Rivi ispratile su na posljednju plovidbu, onu do rodne Vela Luke na Korčuli, gdje će u srijedu biti pokopan
Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina
SPLITSKI BEND

Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina

Prvi dan, kad je došao Oliver, bio je malo pod šokom od kemoterapija, a poslije kao da ništa nije bilo. Zezao se i bio dobre volje - priča nam Stipe Bulić