Obavijesti

Show

Komentari 37

Kad je ostavila muža koji ju je tukao čistila je kuće da preživi

Kad je ostavila muža koji ju je tukao čistila je kuće da preživi
5

Optužila je Ikea za godine fizičkog maltretiranja i zlostavljanja, a kako je zapala u teško psihičkog stanje, pokušala se ubiti progutavši 50 tableta Valiuma

VIDEO

Ona je kraljica rock'n'rolla, ima glas od tisuću vata i vrtoglavo dugačke noge, opisala je Oprah Winfrey pjevačicu Tinu Turner. Međutim, osim izuzetnih vokalnih sposobnosti, ona ima nevjerojatnu energiji kojom zrači svaki put kad stane na scenu. Vidjela je, pretrpjela i proživjela sve - od dna, do vrha.

S prodanih 200 milijuna albuma smatra se jednim od najuspješnijih ženskih rock izvođača svih vremena no ipak skromno tvrdi da sebe nikada nije doživljavala kao zvijezdu. 

Na sceni je više od pedeset godina, a karijeru je započela šezdesetih godina prošlog stoljeća sa suprugom Ikeom, koji ju je godinama zlostavljao. Dala je primjer mnogim ženama kako je i u najtežim životnim situacijama snagom volje moguće dobiti sve bitke.

Teško djetinjstvo

Proslavila se pod imenom Tina Turner, a rođena je kao Anna Mae Bullock 26. studenog 1939. u zapadnom dijelu američke države Tennessee. Bila je drugo dijete Zelme Priscille, radnice u tvornici i Floyda Richarda Bullocka, baptističkog svećenika. Nakon početka Drugog svjetskog rata preselili su se u Knoxville gdje su radili u ratnoj obrani. Tu je stekla prvo pjevačko iskustvo u crkvi Spring Hil.

Kada je imala 11 godina, roditelji su se razveli, a majka se preselila u Sent Luis kako bi pobjegla od teškog života i nasilja u obitelji koje je godinama trpjela od muža. Dvije godine kasnije otac se ponovo oženio, ostavio djecu i preselio se u Detroit. Ana i njena sestra ostale su same, ali ih je prihvatila teta koja ih je odgajala do svoje smrti. 

Tina je nekoliko puta izjavila da se zbog djetinjstva i načina na koji su je roditelji ostavili često osjećala kao nepoželjno dijete. Bila je nestašna, ali druželjubiva. Nije propuštala priliku za druženje s vršnjacima.

Prvo seksualno iskustvo

Iako mlada, u to vrijeme je prvi put stupila u emotivni odnos sa Harryjem, dečkom iz susjedne škole. Veza nije dugo potrajala budući da je Anna, pošto ga je vidjela sa drugom djevojkom, prekinula svaki kontakt s njim. Izdaja joj je tada slomila srce. Harry joj je bio prva ljubav i prvo seksualno iskustvo no tvrdi da se zbog toga nikada nije pokajala.

- Bez ljubavi u obitelji, onog momenta kada se zaljubite, svi osjećaji isplivaju na površinu- govorila je.

Nakon smrti tetke šesnaestogodišnja Anna je sa sestrom otišla majci. Nakon što je završila školu 1958. radila je u bolnici kao pomoćni radnik, nadajući se da će postati medicinska sestra. 

Ikea je upoznala u klubu

Tada su ona i njena sestra počele izlaziti u noćne klubove u gradu gdje buduća zvijezda upoznaje čovjeka koji joj je otvorio vrata uspjeha i slave, ali joj je donio i veliku bol. Iako nije bila impresionirana njegovim izgledom, Annu je fascinirao talent pjevača tada popularnog benda The Kings of Rhythm, Ikea Turnera.

 

#Mood #HappyBirthDay #IkeTurner #WhoYouThinkYouIs 👱👋 #RegularNiggaShit

A post shared by A.B. Reid (@inezoldestboy) on

Kad je primijetila da Ike i članovi njegovog benda za vrijeme nastupa biraju djevojke iz publike i pozivaju ih na scenu da zapjevaju sa njima, Anna je postala zainteresirana. Tako je jedne večeri bubnjar prišao stolu za kojim su sjedile Anna i njezina sestra i dao im mikrofon. 

Rado je prihvatila ponudu i zapjevala, ne sluteći da je to njen pravi veliki korak u svijet glazbe. U početku je bio skeptičan, no nakon sjajnog izvođenja jedne od pjesama B. B. Kinga, Turner poziva Annu da se priključi njihovom bendu, pa tako u osamnaestoj godini kao prateći vokal postaje član grupe Ikea Turnera pod umjetničkim imenom Little Anna.

Promijenila je ime i postala Tina Turner

Nakon afere sa saksofonistom dobiva prvo dijete. Budući da nije prihvatila činjenicu kako se Anna tako mlada odlučila na taj korak, majka je izbacuje iz kuće i ona sa sinom Craigom odlazi u Ikeov dom. 

Nakon vrlo kratkog vremena prvi vokal grupe. Ike i Ana zajedno postižu značajan uspjeh i kao izvođači sa najboljim scenskim i televizijskim nastupima stječu popularnost širom svijeta. 

Međutim, uz uspješnu profesionalnu suradnju, odnos između Anne i Ikea počeo je poprimati i druge dimenzije. Nakon dvije godine ušli su u brak i postali roditelji. U to vrijeme on predlaže Anni da promijeni ime u Tina, što se rimovalo sa imenom njegove omiljene televizijske zvijezde Sheene. Kao razlog za to je naveo i strah da će pobjeći i nastaviti solo karijeru sa imenom Little Anna koje ju je proslavilo.

Pobacila zbog Ikeove nevjere

Pod imenom Ike i Tina Turner postaju vrlo poznati, a kad su počeli surađivati s producentom Philom Spectorom promijenili su glazbeni pravac i krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih našli su se među vodećim zvijezdama pop/soul glazbe.

U to vrijeme nastupali su kao predgrupa na nekim koncertima slavnih Rolling Stonesa, a 'Proud Mary' i 'Nutbush City Limits' bili su hitovi koji su obilježili taj period i tu vrstu glazbe. 

 

Tina 1968. godine ponovo ostaje u drugom stanju, ali nakon saznanja da njihova prijateljica Ann Thomas također očekuje Ikeovo dijete, ona prekida trudnoću.

Htio je da svi znaju da ju tuče

Sredinom sedamdesetih uspjeh i Ikeovo grubo ponašanje počeli su utjecati na odnos između para. Veza je bila sve slabija, a Ikeovo nepoštovanje prema supruzi postalo je javno i sve učestalije jer su alkohol i kokain obuzimali njegov razum.

Dok su na sceni bili veličanstveni, privatno je ona trpjela teško nasilje.

- Uživala sam ugled i mnogi su mi nudili bolji posao, ali sam ostajala lojalna Ikeu. Jednostavno sam takva. On bi počinjao s pitanjima želim li ga povrijediti kao svi drugi, ali što sam više ponavljala: 'Ne', on je bio sve sigurniji u svoje tvrdnje - priznala je Tina kod Oprah.

 

 

Kasnije, takav razgovor bi se odvijao po šabloni i čim bi počeo, znala je  da slijede batine. Imala je masnice na licu, rebrima i uvijek se trudio napraviti joj masnicu na oku. Htio je da posljedice njegovog nasilja budu vidljive. 

Htjela ga je ubiti, ali je odustala

Jedne noći, dok su u okviru zajedničke turneje putovali u Dallas, Ike ju je pretukao do krvi. Isprebijana je čekala je da zaspi, a zatim je, kako bi prikrila rane i modrice, stavila naočale i pobjegla sa svega 36 centi u džepu. 

Utočište je pronašla u obližnjem motelu nakon čega je uz pomoć odvjetnika i njegovih prijatelja odletjela u Los Angeles.

 

 

- Mnogo puta sam, dok je on spavao, posezala za pištoljem, ali odustala sam u posljednjem trenutku. I usprkos svemu, činila sam sve kako bi ga usrećila. Bila sam njegova Pepeljuga - govorila je Tina.

Optužila ga je za godine fizičkog maltretiranja i zlostavljanja, a kako je zapala u teško psihičkog stanje, pokušala se ubiti progutavši 50 tableta Valiuma.

U svojoj biografiji 'Ja, Tina' kasnije pretočenoj u film koji je simboličan naziv dobio po jednom od njenih najpoznatijih hitova 'What's Love Got to Do with It?', Tina je optužila Ikea za nasilje, što je on sve do objavljivanja svoje autobiografije poricao.

 - Šamarao sam Tinu. Bez razloga i šakom je slao na zemlju. Ali, nisam je tukao baš koliko ona priča - priznao je tada.

Ponuda koja ju je vratila na scenu

Optuživao ju je kako je htjela odbaciti djecu, tvrdeći čak i da je poslala njegovog sina Michaela u mentalnu bolnicu nakon što ju je on, navodno, pokušao pomiriti sa svojim ocem.

Tina Turner in concert - Dublin

Budući da je nakon razvoda ostala bez ičega, neko vrijeme je čistila stanove kako bi preživjela. Srećom, ubrzo je dobila ponudu da s grupom Who glumi u rock operi Tommy.

Prvi veći uspjeh na britanskim top listama uslijedio je ubrzo pošto je snimila pjesmu 'Let's Stay Together' s kojom se probila među 10 najslušanijih u Velikoj Britaniji. U isto vrijeme popratni album pod nazivom 'Private Dancer' u prodan je u više od 11 milijuna primjeraka, a na njemu se našla i pjesma 'What’s Love Got To Do With It'. 

20th Annual Reel Awards - Las Vegas

Tina je 1985. prihvatila ulogu u filmu 'Mad Max Beyond Thunderdome', a pjesma 'We Don’t Need Another Hero' postala je hit za sva vremena. Te iste godine nastupila je u duetu sa Mickom Jaggerom na Live Aid koncertu i singlom 'We Are The World' i dala značajan doprinos u dobrotvornoj akciji.

Tek 1985. godine je upoznala ljubav svog života

Tina je tada živjela u Zurichu i te 1985. godine na zabavi jedne izdavačke kuće upoznala je svog sadašnjeg muža, producenta njemačke glazbe šesnaest godina mlađeg Erwina Bacha s kojim je godinu dana kasnije započela vezu.

- On je moje sve. Obožavam ga. Mi smo jedno. A što najviše volim s njim? Pa život - izjavila je prije nekoliko godina legendarna pjevačica koja sa udala za Erwina 2013. godine.

** Minumum WEB USAGE FEE ** Milan, Tina Turner and her husband shopping Armani

Tina za sebe kaže da je jaka žena koja je preživjela razvod, odvajanje od obitelji i sve vrste pakla, ali nije dopustila da je sve to slomi i ustrajala je usprkos svim životnim katastrofama. 

Nikada nije pušila, alkohol je konzumirala u umjerenim količinama, a drogu je odbijala svaki put kada bi joj je neko ponudio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu