Obavijesti

Show

Komentari 10

Kad počinje Eurosong, gdje ga gledati, zašto je u Liverpoolu i s kim u polufinalu nastupa Let3?

Kad počinje Eurosong, gdje ga gledati, zašto je u Liverpoolu i s kim u polufinalu nastupa Let3?
17

Ove godine na redu je 67. izdanje Eurosonga. Umjesto Ukrajine, države iz koje dolazi prošlogodišnji pobjednik, domaćin će biti Liverpool

VIDEO

Hrvatska je odabrala! Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ' predstavljat će nas na Eurosongu 2023. godine. Što nas čeka, kada i gdje? Donosimo vam sve informacije koje trebate znati o najvećem glazbenom natjecanju u Europi...

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Pogledajte snimku: Mrle kao baletan u pripremi za Eurosong 00:58

O natjecanju 

Eurosong 2023. je u svibnju. Tri večeri u razdoblju od 9. do 13. svibnja, odnosno od utorka do četvrtka, u Areni u Liverpoolu. Iako je već svima dobro poznato da domaćinstvo Eurovizije preuzme država čiji je predstavnik pobijedio na prethodnom natjecanju, zbog rata u Ukrajini tu ulogu dobila je Velika Britanija. 'Ujedinjeni u glazbi' naziv je slogana ovogodišnjeg Eurosonga koji demonstrira partnerstvo između Velike Britanije i Ukrajine te grada Liverpoola, domaćina natjecanja. 

POSLUŠAJTE kako grupa Helem Nejse pjeva Mamu ŠČ!

Raspored 

Prva večer Eurosonga bit će u utorak, 9. svibnja 2023. s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. U njoj će uživo nastupiti prvi polufinalisti, među kojima će biti i hrvatski predstavnici, grupa Let 3 i pjesma 'Mama ŠČ', ali i susjedi iz Srbije. 

Države koje nastupaju prvu večer Eurosonga su: Azerbajdžan, Hrvatska, Češka, Finska, Irska, Izrael, Latvija, Malta, Moldavija, Nizozemska, Norveška, Portugal, Srbija, Švedska i Nizozemska. 

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama ŠČ!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!

Četvrtak, 11. svibnja, rezerviran je za drugu večer natjecanja, također u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, a uživo će nastupiti drugi polufinalisti. 

Države koje nastupaju drugu večer su: Albanija, Armenija, Australija, Austrija, Belgija, Cipar, Njemačka, Estonija, Gruzija, Grčka, Island, Litva, Poljska, Rumunjska, San Marino i Slovenija. 

Let 3 prema anketama fanova jedan od favorita Eurosonga!
Let 3 prema anketama fanova jedan od favorita Eurosonga!

U trenutku pisanja ovog članka, predstavnika za Euroviziju nisu izabrale Australija, Island, Litva, Poljska, San Marino, Azerbajdžan, Finska, Moldavija, Portugal, Švicarska, Švedska i Srbija, koja će svog predstavnika izabrati na natjecanju Beovizija početkom ožujka.

Finale Eurosonga je u subotu, 13. svibnja, u 20 sati prema srednjoeuropskom vremenu. 

Ukrajina pobjednik Eurosonga 2022.

Gdje gledati? 

Sve tri večeri Eurovizije u Hrvatskoj ćete moći gledati na programu HRT-a. Popis programa koji će prenositi Eurosong u ostalim državama sudionicama možete pogledati OVDJE

Hrvatska na Eurosongu 

Na Eurosongu 2022. godine u Italiji, u Torinu je Hrvatsku predstavljala Mia Dimšić (30). Pjesmu 'Guilty Pleasure' pjevala je u prvoj polufinalnoj večeri i nije se uspjela plasirati u finale. Isto kao i Albina Grčić (24), godinu prije, s pjesmom 'Tick-Tock' u Nizozemskoj.

Ove godine na Eurosongu predstavljat će nas grupa Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'. Riječki rokeri, pobjednici ovogodišnje Dore, na izboru za hrvatsku pjesmu Eurovizije podigli su atmosferu i zabavili publiku u opatijskoj dvorani, ali i one pred malim ekranima. 

Dečki su još jednom dokazali da su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izražavaju se na više razina - specifičnim tekstovima, zanimljivim kreacijama u kojima nastupaju, performansima. Članovi benda bili su odjeveni u stilizirane vojne uniforme i našminkani, a jedan od njih čak je glumio i Lenjina koji drži dvije rakete u ruci, dok mu na čelu piše 'Njinle'.

Nastup koji je podigao prašinu domaćih i stranih obožavatelja Eurosonga možete pogledati OVDJE

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!

Kladionice Eurosonga 

Prema podacima s kladionica Eurosonga u utorak, 14. veljače u 14 sati, favorit za pobjedu na ovogodišnjem natjecanju u Liverpoolu je Ukrajina. Odmah iza nje na drugom mjestu nalazi se Švedska, na trećem Norveška, na četvrtom Finska, petom Ujedinjeno Kraljevstvo itd... Na 18. mjestu nalazi se Hrvatska, no radi se o podacima koji nisu kompletni jer dio država još uvijek nije odabrao svoje predstavnike. 

Inače, samo dan nakon pobjede na Dori, Let 3 popeo se na 26. mjesto na kladionicama Eurosonga. Prema kladionicama, pobjeda Hrvatske do izbora Leta 3 bila je nemoguća misija. Koeficijent je bio 101, otprilike kao da će Ivanišević onomad osvojiti Wimbledon. Sad je u većini kladionica pao na 41, a u William Hillu - jednoj od najpopularnijih kladionica na svijetu - sad je kvota svega 21! Po William Hillu smo deveti favorit i u slučaju da pobijedi Hrvatska, za jedan euro dobili biste 20. A da ste uplatili, recimo, prošli petak, za jedan euro dobitak bi bio stotinu. 

Nastup pobjednika Dore na YouTube ima više od 2,1 milijuna pregleda, a brojni fanovi Eurosonga oduševljeni su pjesmom 'Mama ŠČ'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac