Obavijesti

Show

Komentari 63

Kakva euforija! Baby Lasagna je oduševio gledatelje, političare, estradu: 'Esencija je Eurosonga'

Kakva euforija! Baby Lasagna je oduševio gledatelje, političare, estradu: 'Esencija je Eurosonga'
7

Cijela dvorana orila se "Rim Tim Tagi Dim" uz Baby Lasagnu i njegov tim kad su zaplesali na pozornici Malmoa...Bilo je jasno da postoci na kladionicama nisu slučajno tako visoki...

VIDEO

Sunčani topliji dan od prethodnih probudio je jučer Malmö, koji je s nestrpljenjem iščekivao prvu polufinalnu večer. Hrvatska također. Zastave Eurosonga vijorile su na povjetarcu u srcu grada, no nama je fokus bio na hrvatskoj zvijezdi večeri, Marku Purišiću, svijetu poznatom kao Baby Lasagna. Iako je pred njim bila jedna od najuzbudljivijih noći, na Marku se to nije moglo razaznati. Smiren i staložen stao je pred kamere hrvatskih reportera te u svom stilu kratko i jasno odgovarao na novinarska pitanja. Tekst smo pisali uoči prve polufinalne večeri.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Baby Lasagna 00:58

- Fokusiran sam na nastup da upamtim korake i samo o tome razmišljam - rekao je u utorak prijepodne, uoči odlaska u Arenu Malmö na pripreme za polufinale. Na pitanje kako gleda da je okupio mlade i talentirane ljude oko sebe kaže: “E, baš sam na to ponosan!”. Toliko da ga je u djeliću sekunde ponijela euforija na spomen vjernih kolega pa je pljesnuo dlanom o nogu. Na pitanje kako uspijeva biti tako miran uoči nastupa kaže: “Puno ljudi moli za mene”. Ipak otkriva i što osjeća netom prije izlaska na pozornicu.

- Tad su mi pomiješani osjećaji, peru me i adrenalin i trema - dodao je.

Štengl: 'Fenomenalan je i opušten' 

Šef hrvatske delegacije i cijelog Lasagnina tima u Areni Malmö zadovoljan je bio svime viđenim do polufinala.

- Marko je bio fenomenalan i relativno opušten tako da vjerujem da će i danas sve funkcionirati odlično. Naša očekivanja su da će sve proći genijalno, da će nastup biti odličan i da ćemo ići u finale - rekao nam je nekoliko sati prije početka spektakla Tomislav Štengl.

Na pitanje tko bi od drugih večerašnjih natjecatelja mogao biti potencijalna “prijetnja” Baby Lasagni, Štengl nam je objasnio kako ulazi 10 natjecatelja u finale, i to na temelju glasova publike, pa je teško govoriti o prijetnji. 

2024 Eurovision Song Contest first semi-final, in Malmo

- Meni je Ukrajina dobra, vjerujem da će se i Srbija dobro plasirati. Nisam siguran kako će Irska proći, ali su očigledno svima simpatični, visoko su rangirani na kladionicama - objašnjava. Kada je došao taj trenutak da Marko dođe na pozornicu, i u Areni i u press centru gdje su predstavnici medija pratili nastupe, započela je nevjerojatna euforija. A ona je rasla što je dalje išla pjesma. Pjevalo se, plesalo poznati ples... 

POGLEDAJTE NASTUP BABY LASAGNE U POLUFINALU: 

Iako je malo tko imao sumnje o prolasku Baby Lasagne u finale, zajedno s Hrvatskom su prošli još susjedi Srbija i Slovenija, pa Portugal, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Luksemburg, ali i Irska. Nakon proglašenja finalista, tih 10 izvođača održalo je i konferenciju za medije. 

'Posao još nije gotov' 

Marko je otkrio novinarima kako uvijek prije nastupa pokušava 'očistiti' glavu te je uoči svog nastupa slušao Lunu, predstavnicu Poljske, koja je nastupila prije njega s pjesmom 'The Tower', no nije se uspjela plasirati u finale. Na pitanje kako se osjeća obzirom da je favorit za pobjedu te su mu šanse nakon finalne večeri još rasle, Marko je rekao kako se osjeća isto kao što se osjećao prije nego što ga je 'prešišao' Švicarac Nemo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Presica nakon polufinalne večeri: Baby Lasagna 03:31

- To su samo brojke. Kao što je rekao Kobe: 'Posao još nije gotov'. Nije gotov dok debela dama ne zapjeva - poručio je Marko. Otkrio je i kako smatra da je bolje odradio nastup na probama, no da je ovo bilo 'najbolje što ste vidjeli'. 

Malmo: Konferencija za medije prve polufinalne večeri

Sudeći prema društvenim mrežama, a i reakcijama u samoj Areni i press centru koji se nalazi pokraj nje, sve su veće šanse da Hrvatska zaista ove godine pobjedi na Eurosongu. Tek sat vremena nakon što je njegov nastup objavljen na YouTubeu, snimka je skupila više od 120.000 pregleda, a nakon četiri sata taj se broj popeo na oko 350.000! Ako zaluđenost hrvatskim predstavnikom želimo još malo pretvoriti u brojeve, u nekoliko sati se ispod te snimke nakupilo i više tisuća komentara... 

ANKETA Tko je po vama imao najgori nastup u 1. polufinalnoj večeri Eurovizije? Glasajte!
ANKETA Tko je po vama imao najgori nastup u 1. polufinalnoj večeri Eurovizije? Glasajte!

"Kakva energija", "Ako Lasagna ne pobijedi, prestajem gledati Eurosong. Publika je sve rekla", "Nitko drugi ne zaslužuje pobjedu", "Ovo je esencija Eurosonga"... Neki su od njih.

Baby Lasagni čestitao i premijer 

Marku stižu poruke podrške i od slavnih Hrvata. Jedan od njih je i premijer Andrej Plenković

- Čestitke na kreativnom i sjajnom nastupu. Želimo puno uspjeha Marku Purišiću i njegovom timu i nadamo se da će Hrvatska slaviti uz 'Rim Tim Tagi Dim' - napisao je. Oglasio se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević s prigodnim 'Meow' na društvenim mrežama uz hashtag Baby Lasagne.

Nakon nastupa Baby Lasagne na društvenim mrežama širi se fotka: Pogledajte o čemu se radi
Nakon nastupa Baby Lasagne na društvenim mrežama širi se fotka: Pogledajte o čemu se radi

Osim političara, tu su bili i brojne zvijezde. Luka Nižetić, Severina, Jelena Rozga, Sandra Perković, samo su neki od brojnih koji su podržali hrvatskog predstavnika u nastavku njegovog puta do finala. 

- Kakav nastup. Pomeo konkurenciju, bravo - poručila mu je Maja Šuput. 

Domaće zvijezde reagirale su na nastup Lasagne u polufinalu: 'Pomeo konkurenciju, bravo!'
Domaće zvijezde reagirale su na nastup Lasagne u polufinalu: 'Pomeo konkurenciju, bravo!'

Prvu je stepenicu Marko vrlo uspješno prešao. Plasirao se u finale Eurosonga, i dalje dominira eurovizijskim kladionicama, a borbeni duh još uvijek je tu. Svoju pjesmu će idući put izvesti u finalu. U četvrtak slijedi druga polufinalna večer, u kojoj nastupaju, među ostalima, Švicarska, koju predstavljaju Nemo i pjesma 'The Code', a koji su već jednom prestigli Baby Lasagnu, a zatim i Nizozemac Joost Klein, Grčka, Izrael... 

U finalu u subotu natjecat će se 26 zemalja. Njih 10 iz prvog polufinala, 10 iz drugog polufinala, članovi 'Velike petorke', odnosno Njemačka, Španjolska, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska, te zemlja domaćin Švedska, a koji su se automatski kvalificirali u finale. Kao i prijašnjih godina, oni se automatski kvalificiraju u finale, no tijekom ovog Eurosonga dio se već predstavio u prvoj polufinalnoj večeri (Njemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo), dok će ostali to učiniti na drugoj polufinalnoj večeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Tatjana Jurić pokazala što ju je dočekalo na terasi: 'Ne diram ih i ne smetam im, ali vraćaju se...'
NIJE IZAŠLA IZ KUĆE

Tatjana Jurić pokazala što ju je dočekalo na terasi: 'Ne diram ih i ne smetam im, ali vraćaju se...'

Omiljenu voditeljicu Tatjanu Jurić dočekale su male lisice na njenoj terasi. Iako je na početku mislila da je samo jedna, kasnije je otkrila da su se na njenoj terasi smjestile tri lisice

Hrvatica plovi kruzerom čak 11 mjeseci i igra u dva mjuzikla: 'Ovdje su pravila jako stroga!'
TALENTIRANA PLESAČICA I PJEVAČICA

Hrvatica plovi kruzerom čak 11 mjeseci i igra u dva mjuzikla: 'Ovdje su pravila jako stroga!'

Plus+ Dora Pletikosa priča nam kako je pjevati i plesati ploveći oceanom koji ju je odvojio od obitelji, ali omogućio nesvakidašnju životnu pustolovinu
Jakov Kitarović na modnu reviju stigao u društvu prijateljica
BIO JE DOBRO RASPOLOŽEN

Jakov Kitarović na modnu reviju stigao u društvu prijateljica

Jakov Kitarović na modnoj reviji družio se sa Snježanom Schillinger i njezinim kolegicama