Obavijesti

Show

Komentari 15

Kalember i Stavros o karijeri i životu: 'Ja sam htio igrati za Hajduk, a Vlado je bio šminker'

Kalember i Stavros o karijeri i životu: 'Ja sam htio igrati za Hajduk, a Vlado je bio šminker'
8

Jasmin Stavros ispričao je kako mu karijera traje od 12. godine, dok Vlado kaže kako je s 15 godina počeo svirati gitaru po parkovima. Obojica su danas voljeni glazbenici hrvatske estrade

VIDEO

Naši gosti vole pjesmu, a vi volite njih. Oni se vrte u milijunskim, zlatnim, platinastim tiražama, najavili su Zvonko Varošanec i Nada Šurjak na početku emisije 'Zlatna liga' dva poznata gosta, glazbenike Vladu Kalembera (69) i Jasmina Stavrosa (68). 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Stavros 01:33

Vlado i Jasmin u emisiji su pričali o životu i karijerama, a prvi je započeo Stavros. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moja karijera traje od 12 godine, tada sam počeo svirati bubanj. Na nagovor roditelja naučio sam svirati klavir, kojeg sam mrzio jer sam volio igrati nogomet. Mi smo živjeli preko puta Hajdukovog stadiona. Htio sam biti profesionalni nogometaš i igrati za Hajduk, imao sam talenta, no otac mi to nije dopuštao. Govorio mi je da nogometaši nemaju nikakvu perspektivu i eto, nastavio sam s glazbom - rekao je Stavros i dodao da je 1987. godine započeo pjevačku karijeru. 

Voditeljica Nada je zatim počela govoriti o sličnostima pjevača, a oni su ispričali kako su se upoznali i što ih je spojilo. 

- Je li to bila ona turneja 'Vino na usnama'? - upitao je voditelj, a Kalember je odgovorio: 

Jasmin Stavros: U manje od pet sati pjesma je bila gotova, znao sam da imamo hit koji će trajati
Jasmin Stavros: U manje od pet sati pjesma je bila gotova, znao sam da imamo hit koji će trajati

- Ma znali smo se mi i prije. Mi iz svijeta glazbe se znamo tako i iza. 

- Ja sam počeo s 15. godina svirati po parkovima - dodao je Vlado, a voditeljica je zaključila da su dvojica glazbenika u jednom trenutku bili i susjedi. 

- Jedno vrijeme živjeli smo u istom hotelu, u mnogim hotelima. Jedan je bio baš poseban,  tu smo se često viđali. Zagrebački Intercontinental - rekao je Jasmin koji je školovani glazbenik koji je bio najbolji student s naših prostora.

- Bio sam 82 najbolji student i kad sam ima završni ispit bivši pokojni profesor pomogao mi je da idem u Ameriku. Otišao sam i vratio se, nisam htio tamo biti. "Ti si jedini bijeli koji se može nositi s crncima" govorio mi je tada profesor. U to vrijeme je bila izražena ta rasna diskriminacija. On mi je riješio papire, zvala me ambasada iz Zagreba, a ja sam rekao ne, neću tamo živjeti. Nije mi tamo bilo lijepo, dok sam bio student jedva sam se čekao vratiti doma i nisam htio da mi se djeca odgajaju u Americi, ja sam dalmatinac ipak - ispričao je, a zbog tog njegovog putovanja je nastao čuveni hit 'Dao bi' sto amerika'. 

Kalember i Jasmin na jednoj su turneji bili zajedno.

- Bile su to 80-te. Dođe Stavros kod mene, šuti i kaže: "Čuj jel bi ja moga pjevat?", a ja mu odgovorim: "Ako mogu ja možeš i ti!" - ispričao je Kameleber kroz smijeh.

Nekretnine slavnih u Hrvatskoj: Balašević je u vilu uložio 3 mil. kuna, Pišek svoju prodala za 13
Nekretnine slavnih u Hrvatskoj: Balašević je u vilu uložio 3 mil. kuna, Pišek svoju prodala za 13

- Ja sam na prvoj ploči Doris Dragović imao duet. Trebao je doći Bajaga i onda me Zrinko Tutić nagovorio da ja to otpjevam - rekao je Jasmin i dodao: 

- Kada je Rajko Dujmić čuo kako ja zvučim odmah me pohvalio i rekao da će mi napraviti pjesme. Godinu dana sam opet razmišljao o tome pa sam krenuo u to. Rajko mi je rekao da ću tri godine morati biti strpljiv i u te tri godine ćemo morati napraviti tri albuma. Kad sam snimio prvu ploču svi me počeli pljuvati. Kakav bubnjar, kakav glazbenik, a prešao na komercijalu. I kada su prošle te tri godine, stvarno je bilo tako kako je Dujmić reako, počeli su me voljeti. 

Voditelje je zanimalo i koliko je Vlado najviše karata prodao za jedan koncert? 

Stavros se navukao na tablete kada je imao po 120 koncerata: 'Moja djeca tad nisu imala oca!'
Stavros se navukao na tablete kada je imao po 120 koncerata: 'Moja djeca tad nisu imala oca!'

- U Moskvi, 200 tisuća karata - rekao je, pa je na isto pitanje odgovorio i Stavros: 

- Moje su bile tražene, ali ne kao njihove. Vlado je u to vrijeme bio šminker, kada bi negdje došao, svi bi vrištali. 

Koliko zajedno radite sada, svaki od vas, koliko imate koncerta?, pitali su voditelji.

- Period kraj rata, ja sam radio otprilike 120 koncerata godišnje, a Vlado je radio i više. Imali smo ogromne brojke, a sada smo se malo povukli, neka malo mlađi rade. Mi smo se naradili. To je adrenalin, ne možeš to prekinuti tek tako. Meni je dosta četiri, pet nastupa mjesečno. Tako radim. S Grdovićem i Pejakoićem nastupamo kao tri mušketira, a tko dođe ima šta čuti i viditi - kaže Jasmin.

storyeditor/2021-10-26/PXL_080618_20903611.jpg

- Nažalost, izgubili smo Rajka, pa smo ga odlučili zamijeniti s cijelom estradom. Sad završavamo dugo svirajući CD od 40 pjesama u kojoj imamo oko 50 gostiju - objasnio je Kalember.

Grdović tužio kćer jer nema za alimentaciju, žali se na malo gaža, a nastupa po Sloveniji
Grdović tužio kćer jer nema za alimentaciju, žali se na malo gaža, a nastupa po Sloveniji

Glazbenici su se dotaknuli i teme obitelji.

- Nisam pomagao sinu. Dok sam svirao bubanj vježbao sam po osam sati, bija sam zaljubljen u njega. Imao sam radno vrijeme, ja sam htio da mi sin bude frizer, da ode u London jer šta će svirat bubanj, al jabuka ne pada daleko od stabla. Počea je svirat na mom bubnju ko mali, pokaza sam mu kako se drže palice i napisa par vježbica. Otišao je u Graz na akademiju Jazza. Neće ništa da svira nego jazz, živi na korčuli. Lovi ribe uživa - kazao je Jasmin.

- Mog sina zanima elektronika od šeste godine. Nije promijenio od tada kurs - dodao je Vlado.

A objasnili su i kako se rekreiraju.

- Živim dosta zdravo. Vlado i ja smo živjeli tri kuće jedan od drugog i svaki dan smo se sretali na kavi. Ja sam se odselio na jedno selo, živim u jednom selu sedam kilometara od Jastrebarkog. Malo dolazim u Zagreb. Kada sam na moru, onda sam na Korčuli, veliki sam zaljubljenik u ribolov. Strastveni sam ribolovac. Osim ribolova, kad sam na kontintentu, šetnja, miran život, doma žena, odem u crkvu, živim obiteljskim životom, a zimi skijanje - ispričao je Jasmin.

- Ja sam doša u tu fazu da biram da radim što volim. Idem pivat tamo di mi odgovara - zaključio je i za kraj je zapjevao s Vladom 'Dao bi' sto amerika'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Saša i Dejan Matić unatoč mani odgajani su strogo: Roditelji su nas učili da budemo samostalni
NAJPOZNATIJI BLIZANCI NA ESTRADI

Saša i Dejan Matić unatoč mani odgajani su strogo: Roditelji su nas učili da budemo samostalni

Braća Matić rođeni su zdravi, no bolničkom greškom ostali su bez vida. Pohađali su glazbenu školu, a roditelji Dragica i Zoran bili su strogi i ulagali napore da ih osamostale

VIDEO Evo kako zvuči 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici: 'Baby Lasagna mi je lajkao tu snimku'
KAKVA OBRADA!

VIDEO Evo kako zvuči 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici: 'Baby Lasagna mi je lajkao tu snimku'

Stvar se puno vrti, imam troje djece koja obožavaju tu pjesmu i išao sam probati kako zvuči na harmonici, ispričao nam je Samir Nurkić koji je obradio popularnu pjesmu Baby Lasagne. Njegovoj djeci sviđa se i ova verzija, a i ostale reakcije koje dobiva na društvenim mrežama su pozitivne. Marko Purišić nije mu se javio, ali Samir ističe: 'Lajkao mi je objavu na Instagramu!' Ovaj harmonikaš se natjecao 2018. na Supertalentu i bio je miljenik publike
Italija je pala na eurovizijskim kladionicama: Pogledajte tko se približava Baby Lasagni...
VELIKA PROMJENA

Italija je pala na eurovizijskim kladionicama: Pogledajte tko se približava Baby Lasagni...

Talijanska predstavnica Angelina Mango je s pjesmom 'La noia' duže vrijeme bila na trećem mjestu, a ovih je dana pala na četvrto