Obavijesti

Show

Komentari 83

'Kampanja sa Sasso bila je za to vrijeme jednako provokativna, živimo u modernim vremenima'

'Kampanja sa Sasso bila je za to vrijeme jednako provokativna, živimo u modernim vremenima'
7

Kampanja je u marketinškom smislu potpuno uspjela, iako oni nezadovoljni najavljuju bojkot proizvoda. Kažu kako ideja brenda nije miješati se nikome u život te da Pipi stopostotno živi dalmatinsku filozofiju

VIDEO

Dalmatinski brend Pipi ovog je tjedna na svojoj Facebook stranici objavio stilizirani crtež dvojice muškaraca na plaži u tangama kako se drže za ruke i crtaju srca na pijesku uz poruku: 'Promjena vrimena, a i vrimena se minjaju. I #bolimePipi.' Oglašavanje je očito uspjelo jer su izazvali lavinu komentara. Jedni im pružaju podršku i hvale inovativnu i hrabru kampanju brenda, drugima pak sve skupa nije najbolje sjelo, ali svi opet pričaju o nekada vrlo popularnom dalmatinskom osvježavajućem piću. 

Pipi reklama podijelila javnost: 'Nekoć Sasso, a danas gay par'
Pipi reklama podijelila javnost: 'Nekoć Sasso, a danas gay par'

Zeleno svjetlo za projekt dao je direktor Dalmacijavina, mladi biznismen Luka Diel-Zadro (30), koji nastavlja obiteljski posao, a više o svemu su nam rekli i iz same kompanije, čiji je proizvod mudro ulovio svoj publicitet posljednjih dana.

- Naša Pipi kao da je iznenadila sve svojim uobičajenim nekonvencionalnim stilom opažanja i komunikacije, ali kada se sjetite da je i prije 40-ak godina reklama s Anom Sassom također izazvala kontroverze za ono vrijeme, ovaj naš vizual s plaže samo je nastavak u istom stilu, prilagođen vremenu u kojem živimo, a kako Pipi kaže, 'vrimena se mijenjaju' - rekla nam je Andrea Previšić, brend menadžerica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Bivšu manekenku Anu Sasso (57) izabrali su 1982. za Miss Jugoslavije, a godinu dana nakon toga snimila je reklamni spot za ovo gazirano piće, kojim je osigurala status seks simbola. Većina čitatelja dobro se još uvijek sjeća reklame u kojoj mlada Splićanka izranja iz mora u mokroj majici. Dapače, oni čije je osjećaje novi vizual Pipija povrijedio prizivaju upravo te, kako kažu, bolje dane.

Što se Pipija tiče, jasno im je da kampanja u marketinškom smislu potpuno uspjela, iako reakcije iz određenih krugova idu toliko daleko da najavljuju bojkot proizvoda Dalmacijavina. Kažu kako ideja brenda nije miješati se nikome u život te da Pipi stopostotno živi dalmatinsku filozofiju.

- Glavna poruka svakog našeg vizuala, pa i ovog posljednjeg je opuštenost. Pipi je bio i ostao bezbrižan dalmatinski brend koji slavi opuštenost kao stil života i ne shvaća ništa preozbiljno, samo simpatično i nenametljivo savjetuje da je važno znati se opustiti. Za biti dijelom #bolimepipi filozofije ništa osim toga nije kriterij i time se vodimo u svakoj komunikaciji - zaključila je Previšić. 

Nisu zasad, dok je kampanja u punom jeku, željeli otkrivati detaljnije strategiju rebrandinga ovog pića, ali čini se da je mladi direktor uspio u onome što je ranije najavljivao kao svoj najveći zadatak u karijeri - diferencirati se od djeda Marinka, poznatog i kao 'kralja šećera' i svojedobno jednog od najimućnijih Hrvata te oca Željka, koji je biznis proširio na piće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu