Obavijesti

Show

Komentari 27

Karleuša: 'Mama je bila prava dama, svestrana i talentirana'

Karleuša: 'Mama je bila prava dama, svestrana i talentirana'
14

Kada joj je Jelena s 15 godina rekla da želi pjevati i postati zvijezda, Divna je, usprkos tadašnjoj inflaciji, posudila novce. Nije pitala kako će ih vratiti. I tako je nastao prvi album Jelene Karleuše

VIDEO

Majka Jelene Karleuše (40) i poznata novinarka Divna Karleuša (61), preminula je u 61. godini nakon duge i teške bolesti. Divna je žrtvovala cijeli svoj život kako bi podigla jedino dijete na noge. Zbog Jelene nije završila fakultet, već se s 19 godina udala za njenog oca, Dragana Karleušu

- Javnost možda to ne zna, ali Divna je već duži niz godina bolesna i mi se vrlo dobro borimo sa tim, držimo sve pod kontrolom. Ja sam kćerka jedinica, meni je majka centar svijeta i ja sam rekla da je moj životni cilj da njoj bude dobro - rekla je pjevačica jednom prilikom za Glamur TV. 

Kada joj je Jelena s 15 godina rekla da želi pjevati i postati zvijezda, Divna je, usprkos tadašnjoj inflaciji, posudila novce. Nije pitala kako će ih vratiti. I tako je nastao prvi album Jelene Karleuše.

- Ja, klinka od 15 godina i ona, moja majka, smo bile same. Bila sam uvjerena da ću postati najveća zvijezda, a ona je meni slijepo vjerovala. Ne znam bi li bila hrabra kao moja majka, ali ja sam nju uvjerila da ću uspjeti i da ću joj sve to vratiti. I vjerovala mi je, nije pogriješila - objasnila je Jelena.

Tako joj je majka pomogla i oko prvog nastupa kojeg je imala sa Šabanom Šaulićem koji je prije dva tjedna poginuo u prometnoj nesreći. Šaban je upitao Divnu hoće li pustiti Jelenu da nastupa s njim. Da je njena majka odlučila drugačije, Jelena ne bi bila gdje je danas.

- Što god da sam ja napravila ona je meni govorila da sam ja najbolja i najljepša. Ona je meni 'utuvila' u glavu da čak, kad sam se ja prvi put pojavila na televiziji i nisam imala za najlonke pa sam se pojavila sam se bez čarapa, da sam ja najveća zvijezda - priča Jelena te nastavlja:

- Ja ne bih uspjela da mi je majka govorila da ja to ne mogu i da ja to neću uspjeti, ona je mene gledala i govorila mi je 'ja znam da ćeš ti uspjeti, vjerujem u tebe'. I tako je i bilo. Nije mi lomila krila, bila mi je takav vjetar u leđa da bih voljela da svaki mladi glazbenik ima takvu majku kao ja - izjavila je Karleuša.

Majka Divna je na najbolji način znala kako pravilno iz Jelene izvući ono najbolje. Tako je njezina kći jedinica svoj život posvetila samo jednom cilju - da njezina majka bude zdrava i sretna.

- Najviše se bojim smrti najbližih. Samo to bi me moglo zaustaviti - rekla je Jelena u jednom intervjuu  2010. godine. Oduvijek je bila ponosna na nju te ju je podupirala u svim trenucima, baš kao što je i ona nju cijeli život.

- Mama je prava dama, svestrana i talentirana, ali je doživjela da radio padne u sjenu televizije. Zato sprema svoj veliki televizijski show program poput Oprah Showa, u kojem će joj gosti biti zvijezde, ali i obični ljudi sa zanimljivim pričama - rekla je prije nekoliko godina Karleuša. 

- Žrtvovala se, ali smatram da bi se svaka majka trebala tako postaviti prema svom djetetu. Bez podrške roditelja mnogo je teže uspjeti. U vrijeme kada sam dosegla vrhunac karijere, ona se povukla iz posla. Zato sam sada ja njoj vjetar u leđa. Uvijek je potiskivala svoje osjećaje pa sam zbog toga pomalo sebična, jer me nije željela opterećivati svojim problemima. Zato ja nikada i nisam razmišljala o tome je li njoj teško. Dala je svoje srce meni, a sada ga daje i svojim unukama - zaključila je svojedobno Jelena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski