Obavijesti

Show

Komentari 20

Kate ima puno bolju obiteljsku pozadinu od pokojne Lady Di

Kate ima puno bolju obiteljsku pozadinu od pokojne Lady Di
12

Roditelji buduće mladenke Kate nisu rastavljeni kao što je bio slučaj s Dianinim. Kate je pokojnu Dianu opisala kao svoju inspiraciju i voljela bi da ju je upoznala

VIDEO

Za razliku od Diane koju su mnogi smatrali stidljivom, Kate je 2002. godine prošetala modnom pistom u haljini ispod koje su se nazirale gaćice i grudnjak. Diana je imala 19 godina kad se zaručila za princa Charlesa, a Kate se zaručila s 28 godina. Diana je bila 13 godina mlađa od princa Charlesa, dok je Kate od Williama starija pet mjeseci. Kate također ima mnogo bolju obiteljsku pozadinu od Williamove majke. Roditelji joj nisu rastavljeni kao što je bio slučaj s Dianinim. Diana je rođena u malo poznatoj, staroj grofovskoj obitelji kao kćerka Johna Spencera i njegove prve žene Frances Burke Roche. Dolazi iz loze englesko-škotskih kraljeva čiji potomci nikada nisu zasjeli na britanski tron. Majka i otac su joj se rastavili kada je imala osam godina. Kateina obitelj s očeve strane broji mnogo poduzetnika dok obitelj njezine majke pripada srednjoj klasi. Njezini roditelji, koji su se obogatili tvrtkom koja proizvodi potrepštine za dječje i tinejdžerske kućne zabave, oduševljeni su što će se njihova kćer udati za princa. Katein pradjed odredio je da će njegova djeca kao i djeca njegove djece imati najbolje obrazovanje. Kateini roditelji danas žive u vrijednoj kući u Berkshieru, a upravo obiteljska pozadina Kate je omogućila da se školuje na sveučilištu St Andrews gdje je i upoznala princa. Katein predjed bio je nekadašnji gradski vijećnik Francis Martineau Lupton koji je, nakon što se obogatio, 1921. godine, kada je umro, svojoj obitelji ostavio veliko bogatstvo.

Kate je nova modna ikona poput Diane

Zajednička im je strast prema lijepoj dizajnerskoj odjeći. Kate je godinama pri vrhu liste najbolje odjevenih žena u Velikoj Britaniji i smatraju je modnom ikonom poput Diane koja je bila modna ikona 20. stoljeća. Williamovu zaručnicu urednici modnih časopisa proglasili su jednom od najbolje odjevenih žena u Velikoj Britaniji. Mnogi je uspoređuju s pokojnom princezom Dianom. Ležerni djevojački stil Kate je zamijenila strožim kostimima i elegantnim šeširima kakve je voljela nositi i Diana.

Njezinu tragičnu automobilsku nesreću, 31. kolovoza 1997. godine, Britanci obilježavaju danom nacionalnog tugovanja. Nakon udaje za Charlesa, Lady Di je počela javno djelovati, putovati i eksperimentirati s odijevanjem. Iako je u početku to bilo prilično nespretno, s vremenom je počela mijenjati stil i nositi dizajnersku odjeću, a tada je i postala svjetska modna ikona.

Diana je trebala biti kraljevskog ili plemićkog podrijetla, protestantkinja i djevica

Charles, na kojeg se vršio pritisak da se oženi kako bi osigurao nasljednika, već je bio u svojim tridesetima kada je upoznao trinaest godina mlađu Dianu. Jedini zahtjev koji mu je majka, kraljica Elizabeta II od Ujedinjenog Kraljevstva, postavila pri odabiru supruge bio je da joj nevjesta bude protestantkinja. Također je bilo poželjno da bude kraljevskog ili bar plemićkog podrijetla te da je djevica. Diana, koja je tada radila kao dadilja u Londonu, ispunjavala je sva kraljičina očekivanja.

- Djevica je - odgovorio je Lord Fermoy, ujak Diane Spencer prije nego se udala za princa Charlesa. Danas se Kateinim djevičanstvom nitko ne zabrinjava.

- Danas ljudi uglavnom smatraju da se mladi trebaju iživjeti i živjeti zajedno prije braka, a kraljevska obitelj shvaća da je prednost biti normalan - rekla je povjesničarka Deborah Cohen komentirajući buduće supružnike koji od jeseni zajedno žive na otoku Anglesey u Walesu.

'Diana je moja inspiracija, voljela bih da sam je upoznala'

Kate je pokojnu Dianu opisala kao svoju inspiraciju, a izjavila je i da bi voljela da ju je upoznala. Kate je rođena 9. siječnja 1982. godine, a odrasla je u selu Bucklebury u engleskoj pokrajini Berkshire, 50-ak kilometara zapadno od Londona. Pohađala je privatnu gimnaziju nakon čega su je roditelji poslali na studij povijesti umjetnosti na skupo sveučilište u Škotskoj. U njezinoj školskoj karijeri ne može se pronaći nijedna 'mrlja'. Išla je na tenis, plivanje, igrala je hokej, tenis, košarku i badminton. Jednom je postigla školski rekord u svojoj dobnoj skupini u skoku u vis.

- Bila je jako lijepa, ali i poprilično sramežljiva. Teško je pronaći neki sport kojim se nije bavila - otkrio je jedan od njezinih školskih kolega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara