Obavijesti

Show

Komentari 0

Katia Guerreiro nastupa u KD Lisinski: 'Veselim se dolasku'

Katia Guerreiro nastupa u KD Lisinski: 'Veselim se dolasku'
4

Moj jako dragi prijatelj je iz Hrvatske i stalno mi priča kako je to predivna zemlja i da je jednom moram doći posjetiti, rekla je Katia koju je Fondacija Amália Rodrigues proglasila najboljom pjevačicom fada

VIDEO

Najbolji glas suvremenog fada Katia Guerreiro (42) nastupa u petak, 22. veljače, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Off ciklusu uz Zagrebačku filharmoniju. Nekada je tijela liječila medicinom, a danas fadom liječi duše. Objavila je osam albuma i poharala top liste Europe i Južne Koreje.

Nastupala je na najvećim svjetskim pozornicama: u slavnoj Olympiji u Parizu, u dvorani Berlinske filharmonije, Palači lijepih umjetnosti u Bruxellesu, Katedrali u Luxembourgu i Operi u Lyonu. Samo mjesec dana nakon zagrebačkog nastupa, gostuje u kultnom pariškom Trianonu.

Katia Guerreiro

Francuska ju je proglasila vitezom reda umjetnosti i književnosti, a rodni Portugal počastio ju je pohvalom reda Infante D. Henrique. Proglašena je jednom od 30 najutjecajnijih osoba svoje generacije u Portugalu 2006., a 2010. Fondacije Amália Rodrigues proglasila ju je najboljom pjevačicom fada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj jako dragi prijatelj je iz Hrvatske i stalno mi priča kako je to predivna zemlja i da je jednom moram doći posjetiti. Jako se veselim dolasku i vidjeti ljepote vaše zemlje - rekla je Katia.

Pjevanjem se počela baviti 2000.,a radila je i kao liječnica u bolnici blizu Lisabona. Fadom se zarazila još kao mala, a iako je pjevala od malih nogu, nikad nije ni sanjala da će jednoga dana to postati njezin poziv. Fado ju je privukao zbog mističnog zvuka portugalske gitare i dubine interpretacije.

Katia Guerreiro

Katia smatra da ne postoji drugi glazbeni žanr u kojemu su tako snažno ujedinjeni i glazba i riječi i univerzalna tematika i način izvođenja. Ne kaže se uzalud da je fado više od glazbenog žanra - to je stil života. Katia jednostavno živi svoj fado, a publika na mnogim stranama svijeta to prepoznaje i osjeća.

- Živi se prebrzo, ljudi nemaju vremena za osjećaje. I onda se nađu u kazalištu suočeni s glazbom koja ih tjera da preispitaju svoje emocije. To ostavlja jak dojam, a jak dojam ostavlja i glazba fada - dodala je Katia.

U PAR MINUTA PRETVORILA SE U LJEPOTICU: 'Izgledaš potpuno neprepoznatljivo, kako je ovo moguće?'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama