Show

Komentari 38

Kći naše glumice o poremećaju: 'Nije me sram zbog terapije'

Kći naše glumice o poremećaju: 'Nije me sram zbog terapije'

Sad mi se objasnilo tako puno stvari. I mogu se prestati kriviti za puno stvari. A najbolje od svega - sad napokon mogu naučiti i shvatiti kako moj mozak funkcionira i to primijeniti, poručila je Buga

Bok, ja sam Buga i imam ADHD (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje). Prije par dana dobila sam službenu dijagnozu. F 90.0.. Tko bi tako malo znakova može donijeti toliko olakšanja, napisala je na društvenim mrežama Buga Marija Šimić (28), kći glumice Vitomire Lončar (62).

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dijagnoza" zvuči strašno i kao nešto čemu se ne bi trebao veseliti. Pa ipak - kad sam pročitala službeno da je to to - odahnula sam i nasmijala se - nastavila je dalje i dodala:

- Sad mi se objasnilo tako puno stvari. I mogu se prestati kriviti za puno stvari. A najbolje od svega - sad napokon mogu naučiti i shvatiti kako moj mozak funkcionira i to primijeniti, što znači da će se kvaliteta mog života, posla, odnosa - podići na novu razinu.

- Dijagnoza što se tiče mentalnog zdravlja nije strašna niti te zatvara u kutije. Dijagnoza je ta koja daje slobodu. Jer kad znaš što ti je - onda možeš nešto i poduzeti. Možeš naučiti to navigirati, a onda se otvara jedan cijeli novi svijet - poručila je Buga, koju nije bilo strah priznati s kakvim se problemom suočila.

- Mentalno zdravlje jednako je važno kao ono fizičko. Odlazak na psihoterapiju te ne čini ništa luđim od odlaska na fizioterapiju kad slomiš ruku. I čvrsto se nadam da ćemo uskoro živjeti u društvu koje to podupire i razumije. Da nisi lud ako kažeš - trebam pomoć. Čovjek si - zaključila je Buga koja već sa šest godina debitirala u zagrebačkom HNK u operi Madame Butterfly.

Najčitaniji članci