Obavijesti

Show

Komentari 16

Kedžo: Tužan sam zbog svega, Fanovi: To je nepravda, nije fer

Kedžo: Tužan sam zbog svega, Fanovi: To je nepravda, nije fer
8

Želim da se situacija vrati u ‘normalu’, onda će Eurosong biti slavlje glazbe i radosti, u bilo kojem scenariju ove godine to ne bi bio, kaže pjevač. Na HRT-u je odluka hoće li 2021. slati Kedžu na Euroviziju

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članakDamir Kedžo: Meni je žao što Europa neće čuti 'Divlji vjetre'

Ne znam kako opisati ovaj osjećaj. Jesam tužan, ali tužan jer se kao civilizacija nalazimo u ovakvoj situaciji. Tužan sam zato što nećemo na tu scenu postaviti priču koju smo zamislili, govori nam ovogodišnji pobjednik Dore.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Kao da nije bilo dovoljno što su zbog pandemije otkazali ovogodišnji Eurosong, kad je stigao još jedan hladan tuš. Damir Kedžo (32) neće iduće godine u Rotterdamu zapjevati pred višemilijunskom publikom “Divlji vjetre”. Na sastanku u petak navečer eurovizijska Referentna grupa odlučila je da neće mijenjati eurovizijska pravila te će se za Eurosong 2021. morati odabrati nove pjesme. Hoće li izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji sudionici Eurosonga posebno.

- Sinoćnja odluka EBU-a je, kao i prethodna, očekivana. Žao mi je što Europa neće čuti ‘Divlji vjetre’ u punom sjaju na velikoj pozornici uz poseban scenski nastup i zborno pjevanje mojih sjajnih cura. Vrijeme u kojem živimo je teško i moramo donositi teške odluke, samo neka smo svi zdravi. To je trenutačno jedino važno. Surađujem s Hrvatskom delegacijom odlično od prvog dana i vjerujem da ćemo u danima koji slijede naći najbolje moguće rješenje za hrvatski nastup na Eurosongu 2021. - tim se riječima obratio i pratiteljima na društvenoj mreži, među kojima je i puno stranaca koji su zavoljeli njegovu pobjedničku pjesmu s Dore, za koju se pripremao temeljito. U karanteni.

Korona spriječila i Eurosong! Otkazani su nastupi izvođača
Korona spriječila i Eurosong! Otkazani su nastupi izvođača

- Osjećao sam se kao dijete koje nakon ‘Dnevnika’ ide spavati. Budio sam se u 6 ujutro, pa trening, pa vokalne vježbe, sto različitih priprema, dolazio sam doma mrtav-umoran. S 20 posto sam skočio na 90 posto iskorištavanja vlastitih kapaciteta, ali isplatilo se - rekao nam je netom nakon pobjede u Opatiji.

Nažalost, trenutačna globalna situacija ipak je jača od njegova “Divljeg vjetra”.

- Želim da se situacija vrati u ‘normalu’, da pobijedimo virus i onda će Eurosong biti slavlje glazbe i radost. U bilo kojem scenariju ove godine to ne bi bio - priča i svima savjetuje: Čuvajte se, slušajte upute nadležnih službi, ostanite doma, nemojte dovoditi u pitanje živote najbližih, susjeda, poznanika i svih ostalih ljudi koje svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavate.

Zasad će se Kedžo umjesto eurovizijskog nastupa morati zadovoljiti CD-om koji je odlučila izdati Europska radiodifuzijska unija (EBU) kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu. Još razmatraju i na koje će još načine promovirati ovogodišnje nesuđene sudionike Eurosonga, a o tome će odlučiti 26. ožujka.

Obožavatelji glazbenog natjecanja, koje je prvi put u 65 godina odgođeno zbog pandemije koronavirusa, šokirani su odlukom da su ovogodišnji izbori najboljih pjesama po državama bili - uzalud.

- To je nepravda. Je li ovo neka šala?! Nije fer. Novonastala situacija zahtijeva promjenu dosadašnjih pravila - samo su neki od komentara ljutitih fanova.

Eurosong kod kuće: Poslušajte sve izvedbe, tko je vaš favorit?
Eurosong kod kuće: Poslušajte sve izvedbe, tko je vaš favorit?

Hoće li nas Kedžo na Eurosongu iduće godine predstavljati s drugom pjesmom ili ćemo opet birati eurovizijsku pjesmu, odlučit će HRT.

- Odluku o tome koga će Hrvatska poslati 2021. na Eurosong 2021. HRT će donijeti naknadno i pravovremeno ćemo vas o njoj obavijestiti - poručuju.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članakHoće li nastupiti Kedžo? Birat će se nove pjesme za Eurosong

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu