Obavijesti

Show

Komentari 7

Kekin: Oni kojima se ne sviđam neka traže druge zabavljače...

Kekin: Oni kojima se ne sviđam neka traže druge zabavljače...
6

Na tribini će govoriti skladatelj Mladen Tarbuk, etnomuzikologinja Mojca Piškor te glazbenici Saša Antić i Mile Kekin, dok je moderator glazbeni kritičar i novinar Dubravko Jagatić

VIDEO

Što je glazba mržnje izražena kroz sve glazbene pravce, kako je nastala, tko ju je stvorio, tko je i zašto izvodi, teme su šeste tribine iz ciklusa 'Zašto se mrzimo?' u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust. Pod nazivom 'Glazba mržnje', tribina će biti u četvrtak, 21. veljače u 19 sati na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Promo/Facebook

Na tribini će govoriti skladatelj Mladen Tarbuk, etnomuzikologinja Mojca Piškor te glazbenici Saša Antić (45) i Mile Kekin (48), dok je moderator glazbeni kritičar i novinar Dubravko Jagatić.

Na spomenutoj javnoj tribini neće se samo govoriti o glazbi mržnje, nego će glazbene ilustracije izvoditi skladatelj Mate Matišić, Kvartet Tuba XL, Ljubomir Puškarić, prvak Opere HNK u Zagrebu, Le Zbor, TBF i Sedam saksofona Muzičke akademije. 

Promo

Svaki umjetnik na ovaj ili onaj način iskazuje svoje političke stavove, a u trenutku kad su ugrožene civilizacijske tekovine društva, sve ih je više. Tako je i kod nas i zanimljivo je da je recimo u zadnjih par godina društveni angažman bio više prisutan u pop glazbi nego u alternativnoj - rekao je Saša Antić, član benda TBF koji je odgovorio na pitanje što misli o cenzuri na glazbenoj sceni. 

- Ne vidim smisla u zabranama i cenzuri, to je uvijek kontraproduktivno i proizvodi žrtve i mučenike što samo produbljuje netoleranciju. Međutim, sigurno da postoje granice što se smije, a što ne govoriti u javnom prostoru i to je određeno zakonom. Dalje je sve na institucijama, ali kod nas se često dužnosnici, koji bi trebali biti primjer, kompromitiraju, institucije gube autoritet i to se odražava na ponašanje malog čovjeka - rekao je Antić. 

Promo

Na tribini će govoriti i Mile Kekin, frontmen rock benda 'Hladno pivo' koji je i inače poznat po tome što nema dlake na jeziku, ali priznaje da zbog toga nikad nije imao probleme na glazbenoj sceni. 

- Osim ponekog rijetkog dobacivanja sa sigurne distance od polupijanih prolaznika. Mislim da je normalna većina na mojoj strani, samo je problem što su tihi ili apatični - rekao je Kekin koji misli da je njegova 'dužnost' društveno se angažirati.

- Ja sam angažiran iz vrlo sebičnih pobuda, zato što ne želim trpjeti i gutati ove antitotalitarističke bajke pod kojima se skrivaju revizionisti. A publika kojoj se ne sviđam neka traži druge zabavljače, ima ih, hvala Bogu, dovoljno na estradi od kojih nećete čuti ništa kontroverzno. Većina glazbe danas je ultralight i bez kalorija - misli pjevač.

Promo

 Pjevač 'Hladnog piva' komentirao je i nedavni karlovački slučaj zabrane koncerta Bajage. Naime, njegov bend tada je spremno odbio biti im zamjena u tom terminu. 

- Mislim da je to bio glup potez gradonačelnika zbog kojih se grad Karlovac mjesecima provlačio kroz negativno intonirane članke i komentare. Takve stvari najmanje škode Bajagi ili Pivu, a puno više imidžu grada. Znam da u Karlovcu postoje super ljudi i udruge mladih koji nisu zaglavili u devedestprvoj i koji su živi dokaz da u Karlovcu ne žive samo zabranitelji - objašnjava Kekin.

NOVA SVAĐA U KRALJEVSKOM DVORCU? Kate Middleton nije otišla na slavlje prije poroda vojvotkinje Meghan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao