Obavijesti

Show

Komentari 26

Kerum: Mucalo je žrtva, a ministar Biškupić kukavica

Kerum: Mucalo je žrtva, a ministar Biškupić kukavica
6

Ministar je u svom izvješću objasnio da Mucalov prijedlog pokazuje nedostatak znanja i iskustva u poznavanju sustava funkcioniranja kazališta

VIDEO

Gradonačelnik Kerum sazvao je u petak poslijepodne novinsku konferenciju povodom odluke ministra kulture Bože Biškupića da neće potvrditi Mucala za intendanta splitskog HNK-a.
- Ministar Biškupić je ispao kukavica, jer nije donio moralnu i dobru odluku - rekao je vidno ljutit Kerum. Dodao je da je uvjeren kako Biškupić nije odlučio svojom voljom već po nalogu politike. Kerumovo je mišljenje da je Mucalo ispao koletaralna žrtva medijskih napisa o tome da je njegov čovjek. Kerumova nezavisnost i njegova stranka, smatra gradonačelnik, njima jako smetaju.
- Zbog malog Keruma su spremni mjenjati izborni program pa i Ustav. Neka se srame - poručio je Kerum vladajućoj strukturi. Ogorčen je jer smatra da nije poštovana volja Splićana koji su prvi put u povijesti svog kazališta dobili mogućnost da sami biraju intendanta. Bikupićeva odluka je za Keruma bojkot Splita i daljnje spriječavanje njegova razvoja.
- Oni ne žele da se u Splitu vlada Splitom, već hoće da centralistički Zagreb vuče sve konce - rekao je Kerum. Nakon što je još nekoliko puta ponovio da je ova odluka u stvari usmjerena protiv njega, Kerum je najavio poduzimanje pravnih mjera protiv ministrove odluke. U dopisu ministarstva kulture navodi se da Duško Mucalo (55) u prijedlogu programa nije razradio programsku koncepciju razvoja kazališta. Božo Biškupić zato je odbio potvrditi pjevača za intendanta splitskog HNK. Ministar objašnjava kako u njegovom prijedlogu nema niti jednom premijernog naslova za operu, dramu i balet. Isto tako ističe kako Mucalo nema dovoljno znanja i iskustva u funkcioniranju kazališta što je i naveo u izvješću. Međutim, glazbenik je za jutarnji list rekao kako je izabran legalnim putem te se nada da će ga Gradsko vijeće podržati. Duško također misli da ima i previše iskustva, a ne premalo jer ima 27 godina staža u struci te status slobodnog umjetnika.

PROSLAVIO SE HITOVIMA POPUT 'ANKA VEGETERIJANKA'
Nakon što ga je i Gradsko vijeće imenovalo intendantom u javnosti se podigla velika prašina. Mnogi smatraju kako nije sposoban obavljati tu funkciju. Mucala, inače diplomiranog ekonomista, šira publika zna kao estradnog pjevača s hitovima poput 'Anka vegetarijanka', 'Odakle se čisti riba', 'Ja sam zet skoro za pet' i 'Došla marka dinaru na more'.
Bivša intendantica HNK Split, Mani Gotovac (71) kazala je kako misli da ima više šansi postati Miss svijeta nego Mucalo biti intendant.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael