Show

Komentari 12

Kićo: Zbog božićnog albuma dobivao sam prijeteća pisma

Kićo: Zbog božićnog albuma dobivao sam prijeteća pisma

Kompilacija božićnih pjesama Kiće Slabinca na albumu 'Christmas with Kićo' jedan je od najprodavanijih domaćih božićnih albuma. No omot albuma ubrzo je postao vic u cijelom svijetu

Može li netko molim vas obavijestiti Djeda da bi svim ljudima trebao donijeti radost. Ovo je pogled čovjeka koji će vas odalamiti po glavi biljarskim štapom. Doduše, ima dobre šiške, stoji u opisu fotografije koja prikazuje omot Kićinog blagdanskog albuma iz 1984. na stranicama časopisa NME. 

Slavni glazbeni časopis omot albuma 'Christmas with Kićo' 2013. godine proglasio je najgorim na svijetu. Četiri godine prije toga, britanski The Sun dao mu je istu titulu. 

No Krunoslav Kićo Slabinac ponosan je na svoj album koji je jedan od najprodavanijih domaćih božićnih albuma. Prodao se u pola milijuna primjeraka. Kada je album izašao na CD-u, omot je promijenjen. 

No pjevaču 'laskave' titule nisu smetale. 

- Nije se tu pisalo o kvaliteti pjesama, nego su naši zločesto preveli krivo. Pisalo je da je omot loš, ali na toj listi najgorih su Madonna s ‘Mothers’s Child’, pa i Elton John sa svojim božićnim albumom. U tom društvu meni je velika čast biti - kazao nam je Kićo svojedobno.

Oko Kićine kompilacije nastao je, kaže, cijeli cirkus. 

- Kad sam snimio božićnu ploču, mislio sam da će to biti kraj moje karijere. Dobivao sam zbog nje prijeteća i podrugljiva pisma te bio na crnoj listi na televiziji i radiju. Kad je u Valpovu prodavačica u robnoj kući pustila moj album na razglas, doletjela je milicija te su je uhapsili - prisjetio se pjevač.
 

Osim Kiće, Madonne i Eltona Johna, ovih 10 izvođača ponosni su vlasnici 'najgorih omota božićnih albuma svih vremena'. 

1. Thore Skogmans Julskiva - Klappa pa! 

Dobar stari Thore zna kako se pogostiti za blagdane, samo mu nedostaje božićno drvce. 

2. Heino - Deutsche weihnacht und festliche lieder

Na popisu se našao i njemački pjevač Heino.

3.  A First Christmas Record For Children 

Ploča za... djecu? Možda i je, ako svojoj djeci želim noćne more u kojima se pojavljuju demonski gnomovi. 

4. Mike Adkins - Thank You For The Dove

Jadan Mike, sigurno se htio prikazati kao drag i zgodan ljubitelj životinja, no ispao je kao muškarac s mračnom tajnom koji se sprema pojesti golubicu. 

5. John Travolta i Olivia Newton-John - This Christmas

Možda smo ih obožavali u 'Briljantinu', no izabrali su krivi album za ponovno ujedinjenje. Izgledaju kao da ih netko pod prijetnjom drži za istim stolom, a da spase život moraju hiniti sreću i bliskost. 

6. Eliert Pilarm - Elierts Jul 

Švedski imitator Elvisa Presleyja kod nekih izaziva strah. On je zadnja osoba koju bismo željeli vidjeti u svom domu na božićno jutro. 

 

7. Jingle Cats

U opisu albuma stoji 'pravi mačići pjevaju 20 klasičnih božićnih hitova'. Sudeći prema omotu, to čine s malo zadovoljstva. 

 

8. Roseanne Barr Sings the Christmas Classics

Da, ona pjeva i to božićne pjesme. A tkogod je album kupio jer mu se svidio omot albuma, vjerojatno će uživati u blagdanskim klasicima. 

9. Jim Narbos - Christmas 

Baš kao i ime albuma, i omot je vrlo jednostavan. I zelen. 

10. Paul Holt - Fifty Grand for Christmas

Album nastao zbog oklade između Holta i Simona Cowella. S tim albumom, Paul je trebao dospjeti na broj 1 britanskih top ljestvica kako kako bi mi Cowell isplatio 50.000 dolara no dospio je samo do broja 35. Sigurno zbog omota. 

 

 

Najčitaniji članci