Obavijesti

Show

Komentari 10

Kike nakon Kutije iznenađenja pobijedila i u Testu kreativnosti

Kike nakon Kutije iznenađenja pobijedila i u Testu kreativnosti
34

DJETINJSTVO NA TANJURU Ivona Kristina nije očekivala pobjedu u Testu kreativnosti. Dan ranije odnijela je pobjedu u Kutiji iznenađenja u 'Masterchefu'

VIDEO

Drugog dana u Tjednu okusa djetinjstva glavnu namirnicu za test kreativnosti birala je Ivona Kristina kojoj je, čini se, biti u vrhu već postalo uobičajena stvar.

- Danas će Kike, gospođa iz Dubrovnika, odabrati namirnicu. Mislit će na sve nas, ići nam niz dlaku - kazao je Marko Matei.

Marko Palfi koji je birao namirnicu prošli tjedan rekao je da u toj fazi biranje namirnice više nije teret dok mu najkompliciraniji dio predstavlja smočnica.

Dvije minute u smočnici su koštale troje kandidata

Ivonu Kristinu u smočnici je dočekao grah, kiselo zelje i sušena hobotnica. Hobotnica je i inače podsjeća na djetinjstvo, ali se radilo o sušenoj.

- Nisam znala da se hobotnica može sušiti - izjavila je i odlučila se za kiselo zelje.

Dino je kazao da bi volio da je bila dovoljno hrabra za odabir sušene hobotnice. Budući da se odlučila za zelje, žiri je dao mogućnost kandidatima da iz smočnice odaberu svježe ili dimljeno meso. Kike je uz glavnu namirnicu imala pravo odabrati devet popratnih i u smočnici je imala dvije minute. Ostali kandidati su imali jednako vremena, ali dvije namirnice manje.

Ipak, stres u nedostatku vremena u smočnici je učinio svoje. Čak je troje kandidata uzelo po jednu namirnicu više. Ivona Kristina, Časlav i Ivana morali su se suočiti s 'kaznom' žirija – oduzimanjem dviju namirnica. Kike je tako ostala bez krumpira i pelata, Časlav bez slanine i češnjaka dok je žiri Ivani oduzeo med i smokve. Dino je čak provjeravao i ladice radnih jedinica. Radovan je rekao da nema dobro sjećanje na zelje iz djetinjstva, ali ga je s vremenom zavolio.

- Nemojte me vratiti u djetinjstvo! - upozorio je kandidate.

Ivani oduzeti med i smokve nisu nedostajale.

- Smislit ću nešto drugo -rekla je.

Marku Palfiju je odgovarao odabir zelja kao glavne namirnice, iako je bazična namirnica koju je trebalo nadograditi. Zbog toga se na prvu pomisao prepao.

- Kike je mislila na druge više nego sebe - kazao je.

Nikoli je za smočnicu nedostajalo nekih 20 sekunda. Kandidati su za kuhanje na raspolaganju imali sat i 15 minuta.

Meteijevi okusi djetinjstva su tortille i avokado juha

Ivana je pripremala modernu verziju kiselog zelja s dodatnim prilozima kao što su pire od mrkve i krumpira te umak od gljiva i ljubičastog luka.

- Smokve i med mi uopće nisu nedostajali - kazala je.

Uzela ih je jedino jer je tema bila djetinjstvo, ali joj nisu trebale. U svakom od segmenata svog jela vidjela je slike iz djetinjstva. Marko Matei je pripremao tortille što je jako neobično, budući da se radi o okusima djetinjstva. Naime, kao mali je jedan dio života boravio s dvoje Meksikanaca pa ga upravo tortille i avokado juha vraćaju u ta vremena. Marko Palfi je pripremao palentu s dinstanim zeljem i suhim rebrima. Kad je bio dijete, zelje se kiselilo preko zime, a palentu je pripremao zbog majke, koja je Dalmatinka.

Dino je mislio da Marko Matei mulja s pričom o Meksikancima

- Ovo bi mi sjelo nakon jednog jako dobrog izlaska, ali nije to to vrijeme - Mate se obratio Petri Plantak.

Marko Matei je žiriju objasnio da je meksička kuhinja povezana s njegovim djetinjstvom na što ga je Dino pitao: 'Je li ti to nas muljaš?'.

- Priča ti je tako odlična, toliko dobra kao da se družiš s Markom Mateijem - Radovan je komentirao jelo Ivane Čuljak.

Marina je obasnila žiriju kako nije fan zelja, ali bi svoje jelo kao dijete vjerojatno pojela te je u tom smjeru i kuhala.

- Ja ću vama od sad pa nadalje stalno oduzimati namirnicu. Meni je ovo palac gore - Mate je rekao Časlavu.

Radovan je rekao Ivoni Kristini da je jako dobro interpretirala. Mate je, kako je rekao, poželio voditi ljubav s rebarcima koje je pripremio Marko Palfi. Ivana je komentirala kako žiri ne zna da je Marko Matei svjetsko dijete koje je više bilo vani, nego ovdje, pa žiri ne zna da je rekao istinu. Ines je zaključila da su njezini favoriti  Marina, Kike i Marko Palfi.

Marina je bila zadovoljna komentarima jer je veliko dijete i ovaj tjedan joj sasvim odgovara.

Presedan u Masterchefu: Kike nakon Kutije iznenađenja pobjedila i u Testu kreativnosti

Dino je napomenuo da će žiri odluku bazirati na tome što je bila tema, kako je interpretirana i kakvi su okusi. Radovan je komentirao da su kandidati bili dosta uspješni, ali ne koliko su bili dan prije u Kutiji iznenađenja. Kao najbolje žiri je prozvao: Marinu, Marka Palfija i Ivonu Kristinu.

- Imali ste ispravne tehnike i vaša jela su stvarno bila ukusna - rekao je Dino.

Mate je napomenuo da su u zadnje vrijeme u prvim redovima stalno ista lica te da nije bilo lako isprobati toliko tanjura kiselog zelja. Žiri je kao najbolji tanjur proglasio onaj Ivone Kristine, kojoj je to već druga pobjeda u ovom tjednu te se prvi put dogodilo da je ista osoba pobijedila u Kutiji iznenađenja i dan nakon toga u Testu kreativnosti.

- Ovo je prvi put da je netko obranio izbor namirnice! Čestitamo! - rekao je Mate.

- Ovo danas je stvarno bilo moje djetinjstvo na tanjuru - izjavila je pobjednica Kike.

Misli da joj je pomogla tema jer joj je sve nekako kliknulo u glavi. Kad ju je žiri prozvao u TOP 3 najboljih jela bilo joj je drago, ali pobjedu nije očekivala.

- Kako je Kiki krenulo bio bi red da joj Izazov šefa kuhinje bude vrhunac za sve što je postigla ovaj tjedan - rekla je Marina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo
Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama
PONOSAN OTAC

Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama

Luka i supruga Vanja zajedno imaju troje djece, sina Ivana (13) i dvije kćerkice; Emu (11) i Sofiju (6)