Obavijesti

Show

Komentari 21

Kilmer je bio toliko zaljubljen da je zbog nje pisao poeziju

Kilmer je bio toliko zaljubljen da je zbog nje pisao poeziju
16

U djetinjstvu su je zvali ‘blatna kornjača’, od sekte ju je spasio prvi suprug, a drugog muža upoznala je na spoju naslijepo. Michelle Pfeiffer 3. ožujka gledamo u ‘Doba nevinosti’ na TV1000

VIDEO

Iako je na pragu šezdesete, Michelle Pfeiffer (59) može se pohvaliti mladolikim izgledom. Neki su je svrstavali uz bok Julije Roberts koju su često proglašavali najljepšom ženom na svijetu, ali ova glumica nije se oduvijek smatrala ljepoticom.

- U djetinjstvu sam hodala kao patka i imala sam ogromna usta. Zvali su me blatna kornjača – rekla je. Bila je najviša u razredu i voljela se potući s dečkima. Nije se znala ponašati u muškom društvu i nije odlazila na spojeve. Često je izostajala s nastave, a prvi automobil, crveni Mustang, razbila je pod utjecajem opijata.

Njezin otac bio je trgovac, a majka domaćica te su Michelle usmjeravali obrazovanju. U srednjoj školi zanimali su je samo satovi glume. Nakon mature prijavila se na izbor ljepote i odnijela titulu Miss Orange Countryja. To ju je ohrabrilo da se prijavi i na izbor za Miss u Los Angelesu. Iako nije ostvarila značajan uspjeh, to joj je otvorilo vrata u svijet glume.

Upoznala je agenta koji joj je pomogao da zaigra u televizijskim reklamama, a poslije i u serijama pa filmovima. Debitirala je u televizijskoj seriji 'Fantasy Island', a uloge je dobivala zbog izgleda. Kada se doselila u Hollywood, pala je pod utjecajem kulta 'breatharianism'. Njihove teorije temelje se na uvjerenjima da osoba može živjeti bez hrane i vode te se hraniti zrakom i sunčevim zrakama.

- Igrali su se sa mnom i tjerali me da doniram novac njihovoj organizaciji. Kada sam razgovarala s bivšim pripadnikom pokreta, on mi je opisao manipulaciju kroz koju je prošao. Tada sam shvatila da sam bila dio sekte - ispričala je glumica, a da pobjegne od njih, pomogao joj je prvi suprug. S 22 godine udala se za glumca Petera Hortona (64). Na medenome mjesecu saznala je da je dobila ulogu u 'Briljantinu 2' i odlučila se posvetiti karijeri. To je narušilo njihov odnos pa su se razveli 1988. godine.

- Ako me danas pitate, bila sam premlada. Zapravo, oboje smo bili premladi – ispričala je glumica. Uloga u filmu 'Lice s ožiljkom' zamalo joj je izmakla, ali na zahtjev producenta redatelj ju je angažirao. Nakon toga sve je bilo lakše. Struka je više nije gledala samo kao ljepoticu nego i kao talentiranu glumicu.

- Na snimanju ‘Lica s ožiljkom’ se dogodila nezgoda. Ala Pacina sam izrezala staklom - otkrila je Pfeiffer. Na nju je pao i glumac Val Kilmer (58). Pisao joj je poeziju, ali to je bila samo kratka avantura. Osim što je već imala status glumice A-liste, Michelle je bila jedna od najatraktivnijih u Hollywoodu. Muški dio publike uzdisao je dok se u 'Batmanu' pojavila u seksi kostimu. No njoj to nije bilo tako zabavno iskustvo.

23396_2

- Osjećala sam se kao u vakuumu. Stalno sam se otkopčavala kako se ne bi onesvijestila - otkrila je glumica koju su htjeli i u filmu 'Sirove strasti'. Kad je već gubila nadu da će pronaći srodnu dušu, u njezin život ušetao je televizijski scenarist David E. Kelley (61).

- Pomirila sam se s tim da sam jedna od onih koje mogu održati dulju ljubavnu vezu. No s druge strane, jako sam željela djecu, a nisam ih htjela imati ako nisam u braku - govorila je Pfeiffer. Iako je razmišljala i o muškarcu koji će joj bez obveza napraviti dijete, odlučila se za posvajanje. Dva mjeseca prije nego što je posvojila djevojčicu, upoznala je Kelleya na spoju naslijepo. Nekoliko mjeseci poslije uplovili su u bračnu luku. Ubrzo je ostala trudna i malena Claudia Rose (25) dobila je brata, Johna Henryja (23).

Još je nekoliko godina radila punom parom pa se nakon filma 'Bijeli oleandar' posvetila obitelji. I dalje je glumila, ali nije imala toliko angažmana kao prije. Obitelj je stavila na prvo mjesto, ali nije ih izlagala javnosti. U muža Kelleya je i dalje zaljubljena kao i prvog dana.

Variety

- Sladak je, inteligentan i ima dobar smisao za humor te veliko srce. Dobar je otac i gotovo svakog dana šalje mi cvijeće - rekla je i dodala kako se trude imati vrijeme samo za sebe. Jedanput na mjesec odlaze na večeru bez djece, koja su danas već odrasla.

Jack Nicholson And Michelle Pfeiffer From The Columbia Pictures Film Wolf Columbia Pictures

- Bila sam i izbirljiva s ulogama pa me redatelji nisu zvali - zaključila je i odlučila kako se sada namjerava ozbiljnije posvetiti glumi koja će joj, nada se, napokon donijeti Oscara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor