Obavijesti

Show

Komentari 5

Kim Kardashian prokrijumčarila djelo antičkog grčkog kipara Mirona, ali tvrdi da nije kriva...

Kim Kardashian prokrijumčarila djelo antičkog grčkog kipara Mirona, ali tvrdi da nije kriva...
6

Dio Atene iz Samije dovezen je iz Italije u SAD na ime Kim Kardashian još 2016. godine, a bio je dio pošiljke vrijedne vrtoglavih 750 tisuća dolara

VIDEO

Kalifornijska policija omela je Kim Kardashian (40) u naumu da prokrijumčari donji dio kipa ženskog tijela u halji. Optužnica je podignuta ove godine, iako je fragment antičke skulpture zaplijenjen u ožujku 2016. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Drake želi Kim kardashian 00:58

Naime, skulptura je trebala stići kod Kim dok je preuređivala kuću u Calabasasu, a nakon što je otkriveno što je u pošiljci, sud u Los Angelesu podigao je optužnice protiv Kim i njezina tadašnjeg dizajnera interijera Axela Vervoordta.

- Kim nikada nije kupila tu skulpturu, ovo joj je prvi put da čuje za nju - rekao je glasnogovornik Kim Kardashian.

Pretpostavlja se kako je ovo fragment izgubljene skupine Atena i Marsije iz Samije, jedno od najpoznatijih djela grčkog kipara Mirona. Djelovao je tijekom prve polovice petog stoljeća prije nove ere, a kako je kipove izrađivao uglavnom u bronci, njegova djela poznata su prema Plinijevim opisima i rimskim mramornim kopijama.

Atena i Marsije, rimska kopija u Vatikanskim muzejima

Pošiljka u kojoj je pronađena skulptura sadržavala je uz Mironovu Atenu još 40 antikviteta, dekoracija i moderan namještaj, a vrijedila je gotovo 750 000 dolara. Galerija belgijskog dizajnera Vervoordta također tvrdi da nisu znali kako je dio skulpture ukraden.

- Nema dokaza da je ovo djelo ilegalno izvezeno iz Italije - glasila je izjava te je dodano da nemaju razloga vjerovati da im je galerija od koje je djelo otkupljeno lagala o podrijetlu skulpture.

Kanye još uvijek nosi vjenčani prsten, a Kim je našla dečka?
Kanye još uvijek nosi vjenčani prsten, a Kim je našla dečka?

Povjesničari umjetnosti Mironu pripisuju uvođenje veće dinamike u skulpturu, posebno kod figura atleta, premda mu je prenošenje emocija zadavalo nešto veće probleme. Kao primjer toga često se uzima njegova najpoznatija skulptura Diskobol (bacač diska).

- Moguće je da je njezino ime korišteno bez dopuštenja i podržavamo istragu kako bi se skulptura vratila zakonitim vlasnicima - zaključio je Kardashiankin glasnogovornik.

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina