Show

Komentari 3

Kim Kardashian spasila žensku nogometnu ekipu iz Afganistana

Kim Kardashian spasila žensku nogometnu ekipu iz Afganistana

Financirala je zrakoplov s kojim su u London iz Afganistana doputovale sportašice i njihove obitelji. Njihove su kuće spaljene. Neke od članova njihovih obitelji su ubili ili odveli talibani

Neprofitna američka udruga Tzedek u suradnji s britanskim nogometnim klubom i reality zvijezdom Kim Kardashian (41) pomogla je članicama ženskog afganistanskog nogometnog tima da doputuju u Veliku Britaniju, prenosi AP. Moshe Margaretten, osnivač udruge Tzedek, i ranije je surađivao s reality zvijezdom Kim Kardashian u vezi reforme kaznenog pravosuđa u SAD-u. Kim i njezin brend SKIMs financirali su zrakoplov s kojim su u London doputovale članice i njihove obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO O KIM KARDASHIAN:

- Nakon samo sat vremena od našeg Zoom poziva, dobio sam SMS u kojem je pisalo da Kim želi financirati taj let - otkrio je Margaretten.

Zrakoplov je prevezao više od 30 tinejdžera i njihovih obitelji. Od kada je Kabul pao u ruke talibana u kolovozu ove godine, Velika Britanija i druge zemlje hitno su evakuirale tisuće Afganistanaca. Talibanska vlast posebno ograničava obrazovanje i slobodu žena pa je zbog straha za sigurnost stotine sportašica napustilo zemlju.

- Mnoge od tih obitelji napustile su svoje domove kada su talibani preuzeli vlast. Njihove su kuće spaljene. Neke od članova njihovih obitelji su ubili ili odveli talibani. Dakle, opasnost i razina stresa bili su vrlo visoki i zato je za njih bilo vrlo bitno da napuste Afganistan - rekla je Khalida Popal, bivša kapetanica afganistanske ženske reprezentacije koja je predvodila evakuaciju sportašica. 

Najčitaniji članci