Show

Komentari 4

Kim Kardashian 'zaštitno lice' kampanje za viši porez bogatih

Kim Kardashian 'zaštitno lice' kampanje za viši porez bogatih

Inače reklamira kremice, ali sad je primjer bogatašice koja godišnje zaradi milijune, a plaća gotovo jednak porez kao netko sa znatno manjim godišnjim priohodima

Nagovorimo Kim da podupre prijedlog zakona prema kojem bogataši plaćaju veći porez od svojih siromašnijih sugrađana. Nisu svi rođeni kao član klana Kardashian, ali porez svi moraju platiti, poruka je videa kojem je cilj potaknuti što više milijunaša da plaćaju veći porez na dobit od trenutačnih 10,3 posto dok siromašniji građani Kalifornije plaćaju 9,3 posto. 

Kim Kardashian (31) nije dala podršku autorima videa, no ipak je postala 'zaštitno lice' kampanje koju je pokrenula Udruga učitelja Kalifornije te brojne druge lijevo orijentirane grupacije. Starleta je samo tijekom 2010. zaradila 65 milijuna kuna i na to plaća isti iznos poreza kao i ljudi koji godišnje zarade neusporedivo manje.

- Kim bi mogla izdvojiti malo više novca za porez kako bi se osigurala sredstva za obrazovanje i pomoć najsiromašnijima - poručuju u videu. 

Kampanju kojom bi bogataši poput Kim plaćali između 13,3 i 15,3 posto poreza podržava milijarder Eli Broad, predsjednik uprave Googlea Eric Schmidt te bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Najčitaniji članci