Show

Komentari 5

Koji iz 'Discipline kičme' vratio se govor: Uspješno se oporavlja

Koji iz 'Discipline kičme' vratio se govor: Uspješno se oporavlja

Gitarist, pjevač i kompozitor otišao je u Englesku kako bi vidio svoju sestru, gdje je doživio moždani udar. Glazbenika je sestra odmah odvezla u bolnicu i tako mu spasila život

Napokon nešto lijepo. Naš kolega i prijatelj Koja iz 'Discipline kičme' je vratio moć govora. Podržimo Koju da potpuno ozdravi. Hvala Biljani Petrović na višegodišnjoj upornosti i borbi za našeg prijatelja. Hvala svima koji su pokazali da im je stalo, objavila je na svom Facebook profilu pjevačica Slađana Milošević (63), kao podršku vođi rock grupe 'Disciplina kičme' Dušanu Kojić-Koji (58)koji je bio hitno hospitaliziran u jednoj engleskoj bolnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema pisanju srpskih medija, gitarist, pjevač i kompozitor otišao je u Englesku kako bi vidio svoju sestru, gdje je doživio moždani udar. Glazbenika je sestra, kad je osjetio zdravstvene probleme, odmah odvezla u bolnicu, pet minuta vožnje od njezine kuće, i tako mu spasila život. Liječnici su ustanovili da je pretrpio moždani udar te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć. Stavili su ga u induciranu komu kako bi mozgu dali dovoljno vremena da se oporavi. Ova je koma, pojasnili su, namijenjena teškim bolesnicima koji bi bez te terapije izgubili život.

Tada se javila i obitelj glazbenika, koja je poručila kako su zahvalni svima koji brinu za Koju, ali kako također mole privatnost u teškim trenucima, pišu srpski mediji.

- Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom bismo skrenuli pozornost kako je našem Koji i članovima obitelji u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Zahvaljujemo na brizi i razumijevanju - poručila je tada obitelj Kojić.

Koja je legenda jugoslavenskog rocka. Nakon što je bio član 'Limunovog drva' i 'Šarlo akrobate', Kojić je 1981. osnovao Disciplinu kičme. Deset godina kasnije, s raspadom Jugoslavije, privremeno se seli u London, a počekom milenija vraća se natrag u Beograd. S Disciplinom kičme uspješno nastupa već gotovo četiri desetljeća.

Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi 'Limunovo drvo', a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića ustalili kao trio, promijenili su ime u 'Šarlo Akrobata' i objavili jedini, ali kultni album 'Bistriji ili tuplji čovjek biva kad...' Nakon raspada 'Šarla', Koja krajem 1981. osniva 'Disciplinu kičme'. Autor je hitova 'Tata i mama', 'Svi za mnom', 'Ja imam šarene oči', 'Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade', 'Da li ti znaš za neki drugi ritam', 'Buka u modi'...

Skladao je glazbu za film 'Kako je propao rokenrol'. Posljednji studijski album 'Opet', Disciplina kičme' objavila je 2016. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Najčitaniji članci