Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kolosalno je: Zavirite u najveće i najmodernije kino u Dalmaciji

CineStar 4DX™ Mall of Split ima 1386 sjedala u 9 dvorana, i sudeći po brojnoj posjeti od prvog dana otvorenja, najveće kino u Dalmaciji postalo je važno okupljalište Splićana

Foto: Ivanisevic Ivan

Split je dobio najveće i najmodernije kino u Dalmaciji - CineStar 4DX™ Mall of Split, koji je gradu pod Marjanom ponudio nešto novo osim samog kina. Radi se o jedinstvenom konceptu koji, uz kino dvorane opremljene najinovativnijom tehnologijom, Splićanima donosi i Cinema Bar s bogatom bibliotekom. Cinema Bar specifičan je po svom jedinstvenom uređenju kojeg potpisuju poznati dizajneri interijera - Dean Franić i Saša Šekoranja.

Foto: Ivanisevic Ivan

CineStar 4DX™ Mall of Split ima 1386 sjedala u 9 dvorana, i sudeći po brojnoj posjeti od prvog dana otvorenja postaje važno okupljalište Splićana. Ovo najveće kino u Dalmaciji, s najvećim brojem filmova u ponudi, prostor je za filmofile, ali i važan projekt za socio-kulturološki razvoj Splita. Za razliku od sveprisutnih suvremenih, minimalističkih javnih prostora koji često znaju ostavljati hladan dojam, ovaj projekt obiluje raznolikošću materijala, boja i stilova koji zbog toga ne djeluje psihodelično, već eklektički razigrano. Spomenuti dizajneri pazili su da detaljima u prostoru spoje razne umjetnosti, od one filmske i književne do arhitektonske i grafičke, te da ih sve uklope u cjeloviti koncept dizajna interijera.

Foto: Ivanisevic Ivan

- Za razliku od trenda suvremenih simplificiranih javih prostora koji se baziraju na modernim i hladnijim materijalima poput betona i čelika, u ovom se projektu može iščitati slojevitost interijera kroz prožimanje raznih materijala te objedinjenje umjetnosti od one filmske i književne do arhitekture i grafike tvoreći cjeloviti izdizajnirani koncept dizajna interijera. To međusobno prožimanje te igre scena prostoru daju jedinstven osjećaj atmosfere i ugođaja koje odlasku u kino daju novu dimenziju i doživljaj, a sam prostor tada ostavlja veći dojam i ostaje im u sjećanju - izjavili su autori.

Foto: Ivanisevic Ivan

- Prostor interijera popunjen je elementima koji nas vraćaju u prošlo stoljeće i same začetke filmske scene i moderne. Upravo je tako i proizašla inspiracija u klasicima dizajna, od pionira moderne arhitekture 30-ih i produkt dizajna poput Corbusiera, pa do pokreta vizualne umjetnosti pop arta i njezine vodeće figure Andyja Warhola. Iako možemo primijetiti raznolikost uzoraka i materijala, lako je iščitati i utjecaj škole Bauhausa i njezinog prepoznatljivog osnovnih kolorita u scenama biblioteke i rasvjete - navodi ovaj dizajnerski dvojac.

Foto: Ivanisevic Ivan

Dizajnerski dvojac Franić i Šekoranja udružili su snage i u prethodnim projektima, poput onog u Kaptol Boutique Cinema kojem su podarili šarm starih arthouse kina, zbog čega je taj prostor u nevjerojatno kratkom roku postao omiljeno mjesto Zagrepčana. Ne sumnjamo da ista sudbina očekuje i splitski Cinema Bar kojeg će do posljednjeg mjesta ispuniti gledatelji željni posebnih interijera koji daju svojevrstan hommage povijesti filmskoj umjetnosti, a istovremeno čine suvremenu skladnu cjelinu.

Foto: Ivanisevic Ivan

Na samom ulazu u kino sve posjetitelje će dočekati 'Staza slavnih splitskih glumaca' čime je najveće kino u Dalmaciji odalo hommage splitskim glumcima i glumicama koji su dali doprinos hrvatskoj kinematografiji u obliku filmskih zvijezda u podu kinu po uzoru na hollywoodsku Stazu slavnih. Uz dvanaest splitskih glumaca velikana - Boris Dvornik, Josip Genda, Zdravka Krstulović, Zoja Odak, Nives Ivanković, Milan Štrljić, Ariana Čulina, Ivana Roščić, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Lana Barić i Goran Marković, svoju zvijezdu dobilo je i dvoje splitskih legendi – Miljenko i Lepa Smoje.

Foto: Ivanisevic Ivan

Sve su dvorane u novom multipleksu opremljene s najsuvremenijom digitalnom tehnologijom, a kvalitetu doživljaja filma upotpunjuju i 'wall to wall' platna premazana srebrom te Dolby Digital EX. Premium formati CineStara, 4DX™ i eXtreme dvorana s trenutno najkvalitetnijim 3D laserskim projekcijama u svijetu, dignuti će nivo kvalitete doživljaja filmova u novom kinu na sasvim novu dimenziju. Novitet kad je u pitanju kino iskustvo donosi 4DX dvorana koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu te je opremljena s čak 15 specijalnih efekata, dok je prostor bara idealan za opuštanje i razmjenu dojmova o svim novim filmskim doživljajima.

CineStar 4DX™ Mall of Split nudi zaokruženu kino-lifestyle priču, a da su Splićani oduševljenim novim 'it' mjestom u Split pokazuje činjenica da su bar i kino od prvog dana otvorenja puni posjetiteljima.

Tema: FILM

Message